Kultúra, oktatásHegedűs Endre koncert a BFMK-ban

2017. április 26., szerda
 
Hegedűs Endre koncert a BFMK-ban

Chopin-nek, a zongora poétájának legihletettebb tolmácsolója, a hódmezővásárhelyi születésű Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész, Hegedűs Endre ad koncertet április 26-án 18 órakor a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

 

Fotó: VH

 

 

 

„Nagy példaképem, Liszt Ferenc nyomában igyekszem lépkedni életemmel, zenémmel, emberi tartását, humánumát, határtalan segítőkészségét is csodálva” – fogalmazta meg hitvallását szülővárosának a többek között a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével is kitüntetett kiváló pianista, Hegedűs Endre.

 

Hegedűs Endre Hódmezővásárhelyen született, de már 38 éve Budafokon él, felesége odavalósi. Szülővárosához is húz még a szíve, gyakran hazajár - mondta. Mindkét városban talán legfontosabbnak a gyerekeknek, fiataloknak való koncertezést tartja. "Értékeket szeretnék továbbra is közvetíteni, és itt a közvetítésen van a hangsúly" - fogalmazott.

 

Természetesen Chopin műveket játszik újabb vásárhelyi fellépésén is, mint azt a Vásárhelyi Híreknek a városba érkezésekor mondta: "Annak a zenének a szépségét akarom megmutatni, amely a lelket megnyílásra készteti, örömet, élményt és energiát ad neki."

Mégpedig azon a hangszeren, amelyet ő választott ki.

(Mint emlékezetes a Szerencsjáték Zrt. 30 milliójából, illetve a vásárhelyiek adakozásából egy Steinway & Sons – méretében is a legnagyobb - a világ legjobb zongorájának tartott D–274 típusú hangszert szemelték ki a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ számára, és a zongoraművészt kérték fel egy hamburgi utazásra, hogy a Steinway & Sons európai manufaktúrájában készült zongorák közül válasszon.)  

Az esten többek között felcsendül Schumann: Adagio és Allegro című műve, melyet Vágó János kürtművésszel közösen ad elő.

 

Mint minden évben idén is tart feleségével mesterkurzust, április 27-én és 28-án délelőtt és délután Hegedűs Endre és Hegedűs Katalin több mint 30 péczelys tanítványt avat be a a hangszerek királynőjének művészetébe.

 
 
B.Sz.Z.
 

Olvassa el ezt is!

Kamerán keresztül - női szemmel

Kamerán keresztül - női szemmel

Till Aranka fényképészről tart előadást - Vásárhely jeleseiről és közéleti szereplőiről...

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Elakadt az önkormányzati távhőtársaságok államo­sítása?
Elakadt az önkormányzati távhőtársaságok államo­sítása? Nem csak a kánikulától, hanem az ezek­ben a hetekben érkező éves elszámolószámláktól is megizzadhatnak a távfűtéses lakásban élők.
 
Ismét angyalokat keres a Vodafone
Ismét angyalokat keres a Vodafone Idén hetedik alkalommal hirdetik meg a pályázatot, amelynek keretein belül eddig összesen 30 Főállású Angyal valósíthatta meg kitűzött céljait.
 
Melegben a kutyák is kutyául vannak
Melegben a kutyák is kutyául vannak Tudta? Kutyánk azért kapar magának egy helyet a földben hogy abba belefeküdve lehűtse a testét. Érdemes ezt a helyet kicsit belocsolni. Még több jótanács!
 
Viharkárok adnak munkát
Viharkárok adnak munkát

Fák dőltek ki, ágak szakadtak le, több épület is megrongálódott. A 47-es számú főúton több helyen is faágak zuhantak az útra. Két nap összefoglalása.

 
Fesztivál katonazenekarra hangolva
Fesztivál katonazenekarra hangolva Idén is gyepshow-val tarkítva három helyőrségi zenekar vesz részt Vásárhelyen, a Dél-alföldi Katonazenekari Fesztiválon. Fellép Kónya Krisztina is.
 
Koszovói előkészületek
Koszovói előkészületek

A kontingens több mint háromszáz tagja nagy erőbedobással készül a balkáni feladat ellátására a hódmezővásárhelyi laktanyában. Képekkel!

 
Lezárult egy felesleges háborúskodás
Lezárult egy felesleges háborúskodás A régóta húzodó ügy a sportágnak és a sportolóknak is ártott. A Fővárosi Törvényszék megsemmisítette a Máté Taekwondoval szemben hozott  fegyelmi határozatot.