Kultúra, oktatásHegedűs Endre koncert a BFMK-ban

2017. április 26., szerda
 
Hegedűs Endre koncert a BFMK-ban

Chopin-nek, a zongora poétájának legihletettebb tolmácsolója, a hódmezővásárhelyi születésű Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész, Hegedűs Endre ad koncertet április 26-án 18 órakor a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

 

Fotó: VH

 

 

 

„Nagy példaképem, Liszt Ferenc nyomában igyekszem lépkedni életemmel, zenémmel, emberi tartását, humánumát, határtalan segítőkészségét is csodálva” – fogalmazta meg hitvallását szülővárosának a többek között a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével is kitüntetett kiváló pianista, Hegedűs Endre.

 

Hegedűs Endre Hódmezővásárhelyen született, de már 38 éve Budafokon él, felesége odavalósi. Szülővárosához is húz még a szíve, gyakran hazajár - mondta. Mindkét városban talán legfontosabbnak a gyerekeknek, fiataloknak való koncertezést tartja. "Értékeket szeretnék továbbra is közvetíteni, és itt a közvetítésen van a hangsúly" - fogalmazott.

 

Természetesen Chopin műveket játszik újabb vásárhelyi fellépésén is, mint azt a Vásárhelyi Híreknek a városba érkezésekor mondta: "Annak a zenének a szépségét akarom megmutatni, amely a lelket megnyílásra készteti, örömet, élményt és energiát ad neki."

Mégpedig azon a hangszeren, amelyet ő választott ki.

(Mint emlékezetes a Szerencsjáték Zrt. 30 milliójából, illetve a vásárhelyiek adakozásából egy Steinway & Sons – méretében is a legnagyobb - a világ legjobb zongorájának tartott D–274 típusú hangszert szemelték ki a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ számára, és a zongoraművészt kérték fel egy hamburgi utazásra, hogy a Steinway & Sons európai manufaktúrájában készült zongorák közül válasszon.)  

Az esten többek között felcsendül Schumann: Adagio és Allegro című műve, melyet Vágó János kürtművésszel közösen ad elő.

 

Mint minden évben idén is tart feleségével mesterkurzust, április 27-én és 28-án délelőtt és délután Hegedűs Endre és Hegedűs Katalin több mint 30 péczelys tanítványt avat be a a hangszerek királynőjének művészetébe.

 
 
B.Sz.Z.
 

Olvassa el ezt is!

Kamerán keresztül - női szemmel

Kamerán keresztül - női szemmel

Till Aranka fényképészről tart előadást - Vásárhely jeleseiről és közéleti szereplőiről...

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

A tanévkezdés biztosított, de a Táltos ügy vége még nem látszik
A tanévkezdés biztosított, de a Táltos ügy vége még nem látszik A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ szülői értekezletre hívta a Táltosba járó gyerekek szüleit. A tanévkezdés minden gyerek számára megoldódott.
 
Megvannak tram train nyertes kivitelezői
Megvannak tram train nyertes kivitelezői 2019 első felére készülhet el a még most is sok vásárhelyi által vitatott projekt. Ha megépül gyorsan elérhető lesz Szeged. Nézze meg a megállókat!
 
Restaurálták Magyarország legnagyobb első világháborús szobrát
Restaurálták Magyarország legnagyobb első világháborús szobrát Pásztor János alkotása csütörtökön került vissza a Kossuth térre. Az elesett hódmezővásárhelyi katonák nevét megörökítik a szobor előtt
 
Ököllel ütve követelték vissza a kölcsönt
Ököllel ütve követelték vissza a kölcsönt Erőszakkal követelték a kölcsönadott pénzt egy 35 éves férfi ismerősüktől. A vásárhelyi rendőrök őrizetbe vették őket.
 
Mégis Vásárhelyen játssza hazai meccseit a HFC
Mégis Vásárhelyen játssza hazai meccseit a HFC Az MLSZ legfrissebb elnökségi határozata szerint mégis Hódmezővásárhelyen játszhatja NB III-as mérkőzéseit a vásárhelyi klub csapata.
 
Nyári szünidőben is sportolás
Nyári szünidőben is sportolás Idén is sikeres volt  Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület egyhetes tábora. Két koreai mester segített elmélyíteni a tudást.   
 
Talaj-előkészítés művészi szinten
Talaj-előkészítés művészi szinten A Szegedi Tudományegyetem vásárhelyi Mezőgazdasági Karának mérnök hallgatója idén is szép eredményt ért el a Regionális Szántóversenyen. Látványos videóval!