Kultúra, oktatásHegedűs Endre koncert a BFMK-ban

2017. április 26., szerda
 
Hegedűs Endre koncert a BFMK-ban

Chopin-nek, a zongora poétájának legihletettebb tolmácsolója, a hódmezővásárhelyi születésű Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész, Hegedűs Endre ad koncertet április 26-án 18 órakor a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

 

Fotó: VH

 

 

 

„Nagy példaképem, Liszt Ferenc nyomában igyekszem lépkedni életemmel, zenémmel, emberi tartását, humánumát, határtalan segítőkészségét is csodálva” – fogalmazta meg hitvallását szülővárosának a többek között a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével is kitüntetett kiváló pianista, Hegedűs Endre.

 

Hegedűs Endre Hódmezővásárhelyen született, de már 38 éve Budafokon él, felesége odavalósi. Szülővárosához is húz még a szíve, gyakran hazajár - mondta. Mindkét városban talán legfontosabbnak a gyerekeknek, fiataloknak való koncertezést tartja. "Értékeket szeretnék továbbra is közvetíteni, és itt a közvetítésen van a hangsúly" - fogalmazott.

 

Természetesen Chopin műveket játszik újabb vásárhelyi fellépésén is, mint azt a Vásárhelyi Híreknek a városba érkezésekor mondta: "Annak a zenének a szépségét akarom megmutatni, amely a lelket megnyílásra készteti, örömet, élményt és energiát ad neki."

Mégpedig azon a hangszeren, amelyet ő választott ki.

(Mint emlékezetes a Szerencsjáték Zrt. 30 milliójából, illetve a vásárhelyiek adakozásából egy Steinway & Sons – méretében is a legnagyobb - a világ legjobb zongorájának tartott D–274 típusú hangszert szemelték ki a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ számára, és a zongoraművészt kérték fel egy hamburgi utazásra, hogy a Steinway & Sons európai manufaktúrájában készült zongorák közül válasszon.)  

Az esten többek között felcsendül Schumann: Adagio és Allegro című műve, melyet Vágó János kürtművésszel közösen ad elő.

 

Mint minden évben idén is tart feleségével mesterkurzust, április 27-én és 28-án délelőtt és délután Hegedűs Endre és Hegedűs Katalin több mint 30 péczelys tanítványt avat be a a hangszerek királynőjének művészetébe.

 
 
B.Sz.Z.
 

Olvassa el ezt is!

Kamerán keresztül - női szemmel

Kamerán keresztül - női szemmel

Till Aranka fényképészről tart előadást - Vásárhely jeleseiről és közéleti szereplőiről...

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

A HFC már megkezdte a tavaszi felkészülést
A HFC már megkezdte a tavaszi felkészülést A felkészülési meccsen sok fiatal is szerepet kapott. A Bordánynak 10 gólt lőttek. Ők még a felkészülés elején járnak, mindamellett eggyel alacsonyabb osztályban érdekeltek.
 
Nehéz dolga lesz a Kosársulinak
Nehéz dolga lesz a Kosársulinak Az utolsó percekben elveszített Tehetséges Fiatalok BP elleni mérkőzés után Nagykőrösön vendégszerepelnek. Ellenfelük a tabellán egy hellyel feljebb áll.
 
95 éves Dr. Virág Jánosné
95 éves Dr. Virág Jánosné Több díjjal  jutalmazták  37 évi pedagógiai munkájáért, aranydiplomát is kapott.
 
Folytatódik az ittas vásárhelyi autós ámokfutó bírósági ügye
Folytatódik az ittas vásárhelyi autós ámokfutó bírósági ügye

Hamarosan másodfokon folytatódik a 47-es úton a három éve készakarva balesetet okozó férfi tárgyalása. B. Balázs első fokon öt évet kapott.

 
Reformáció vándorkiállítás az Ótemplomban
Reformáció vándorkiállítás az Ótemplomban Vasárnap a Reformáció 500 éves évfordulójára rendezett országos vetélkedő döntőjének vásárhelyi helyezettjeit  köszöntik és megnyitják a Vissza a gyökerekhez című vándorkiállítást.
 
Az eltűnt nyugdíjvagyon nyomában
Az eltűnt nyugdíjvagyon nyomában Vásárhelyiek ezreit is érinti a nyugdíjas évekre félretett pénzük evesztése. Sovány vigasz, hogy most feljelentették mások mellett Orbán Viktort a Legfőbb Ügyészségen.
 
Nincs mérlegelési lehetőség
Nincs mérlegelési lehetőség Az egyik nyilatkozó szerint az alaphelyzet sem gömbölyű, a másik szerint a baloldal is legyen ott a választáson. Az alapszabályzat viszont mindenkit kötelez.