Kultúra, oktatásHáromszorosan Szakmák Éjszakája

2018. április 15., vasárnap
 
Háromszorosan Szakmák Éjszakája

A Szakmák Éjszakáján este 6-tól kinyíltak a szakképző iskolák és az ott tanulható szakmák hátteréről, az elméleti és a gyakorlati képzésről lehetett közvetlen benyomásokat szerezni, akár saját emléktárgyak készítésével.

 

 

 

 

 

 


A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum égisze alá tartozó három vásárhelyi iskola, az Eötvös József, a Kalmár Zsigmond és a Corvin Mátyás szakképzési kínálatát vonultatta fel látványosan, változatosan.        

 

Három év óta rendezik az országban és így Vásárhelyen is a Szakmák Éjszakáját, ami - mint arról április 13-án este meg is győződhettünk - nem csak színes és szórakoztató programokat, hanem ennél sokkal többet - sok fiatal jövőjét, a lehetséges életutakat is kínálja.

 

A három szakképző közül idén a Corvin Mátyás ismét a Városház utcai iskolaépületük elé települt ki standokon bemutatva a szakmai kínálatot. Ebben persze volt valódi kínálat is, pontosabban kínáló és kóstoló, mert hiszen az elsősorban vendéglátó szakmái közül a cukrász és szakács szakma „ízes oldalát” is bemutatták csoki-szökőkúttal, grillázzsal, zöldségfaragással és egyéb finomságokkal. 

Az Eötvösben viszont a tantermekben várták az érdeklődőket. A sportolás mellett, az iskolaépületek majdnem mindegyikében 14 féle programból lehetett választani. 

Idén is kiderült, hogy a Kalmárban tanulható szakmákban a végzősöknek jók az elhelyezkedési esélyeik. A Vásárhelyi Hírekben is írtuk, hogy többek között autószerelő, villanyszerelő, ács, bútorasztalos szakmák országosan keresettek. A női szakmák közül a női szabó szakmának van nagy keletje.

Hullámzóan, de folyamatosan jöttek-mentek az érdeklődők, az iskola valamennyi műhelye „csúcsra járt” hiszen a látogatók idén is fából, fémből apró „saját kezűleg” készült tárgyakat készíthettek.

 

Szóval ezen az estén itt is, mint a város másik két szakképzőjében, a két kezünkkel alkotás örömét, sikerélményét lehetett átélni, most még gyerekként, fiatalként, de később felnőttként már szakmai tudással felvértezve, értéket teremtve a munka világában.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy délután Vásárhely éneklő ifjúságával

Egy délután Vásárhely éneklő ifjúságával

Ebben az évben is a Liszt adott otthon az Éneklő Ifjúság kórustalálkozó városi...
Hód Judo sikerek Szolnokon

Hód Judo sikerek Szolnokon

Április 14-én Szolnokon a Tiszavirág Arénában rendezték meg a II. Rákóczi Ferenc Kupa...
 

És ezt már olvasta?

Vásárhelyen a futás ikonikus alakja
Vásárhelyen a futás ikonikus alakja Monspart Sarolta igazi táj- és hosszútávfutó-legenda, akiért az egész ország hónapokig aggódott, amikor egy kullancscsípés miatt majdnem meghalt
 
Tovább enyhül a belváros forgalma
Tovább enyhül a belváros forgalma Március 31-én adják át a Keleti elkerülő utat, amely Hódmezővásárhely központját naponta 2-3000-el kevesebb járművel tehermentesíti.
 
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért Március 18-22-e között Egészséghetet szervezett az Oldalkosár utcai óvoda. Főszerepet kapott a szájhigiénia, a mozgás, a vízivás. Képekkel.
 
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik A makói Natura Marosmenti Művésztelep alkotóinak képei és plasztikái a Tornyai János Múzeumban csoportos kiállításon tekinthetők meg. Képekkel.
 
Erős ellenfél - még erősebb felállásban
Erős ellenfél - még erősebb felállásban Utolsó idegenbeli bajnokiján lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker most elmaradt.
 
Magyar kultúra és történelem testközelben
Magyar kultúra és történelem testközelben

A vásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola egyik osztálya Erdélyben járt a Határtalanul pályázat finanszírozásában. Élménybeszámoló.

 
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel A 32 éves székkutasi tanár Viharsarok blues című új verseskötetét a Németh László Könyvtárban mutatja be  Beszélgetőtársa Arany-Tóth Katalin lesz.