SportHárom gól sem volt elég

2018. március 14., szerda
 
Három gól sem volt elég

Újabb megyei rangadót játszott az NB III Közép csoportjában szereplő Hódmezővásárhelyi FC. A kék-sárgák ez alkalommal Makón vendégszerepeltek, ahol egy jó első félidőt követően futottak az eredmény után a vásárhelyiek, de végül mégis pont nélkül maradtak.

 

 

 

 


Nem indult rosszul a találkozó a Hódmezővásárhelyi FC számára. Úgy tűnt, hogy a vendégek fölényben játszanak és taktikailag sikerül a Makó fölé kerekedniük. Több helyzetet is sikerült kialakítaniuk, a játékrész derekán pedig Füredi Szabolcs egy visszagurított labdát vágott a léc alá, amivel a vezetést is megszerezte a Vásárhely.

A félidei hajrában azonban mégis iksz állt az eredményjelzőn. Egy hátul történt buta szabálytalanságot követően harsant a játékvezetői síp és Kovács Imre a fehér mészpontra mutatott. A labda mögé a korábban Vásárhelyen is játszó Tóth Imre állt, aki nem hibázott. Vásárhelyi szempontból talán a legrosszabbkor jött az egyenlítés. Ráadásul a vásárhelyi gólnál Varga Bence is megsérült és egyre biztosabbá vált, hogy nem tudja folytatni a játékot, a fordulás után Bartyik Norbert érkezett a helyére.

 

Az újabb 45 perc pedig már inkább a hazaiak szájízének kedvezett. Molnár János egy kontrát követően fordítani tudott, percekkel később pedig egy szép szabadrúgás góllal növelte tovább az övéi előnyét. Úgy tűnt végleg padlóra kerülhet a Vásárhely, de Molnár második góljára gyorsan jött a válasz. Rácz Dezső fejjel volt eredményes, majd alig 5 perc múlva már 3-3 volt az állás. Huszár Gergő az ötösről tűzte a léc alá.

 

Ekkor talán már a pontszerzés is jónak tűnt vásárhelyi szempontból, ám az i-re Sirokmán Zoltán tette fel a pontot, egy szabadrúgást követően sikerült bekotornia a labdát Filipánics hálójában, ezzel beállítva a 4-3-as végeredményt.

 

NB III Közép csoport, 17. forduló

Makó FC – Hódmezővásárhelyi FC 4-3 (1-1)

 

MFC: Bánóczki (Varga), Tóth I., Juhász, Tóth T., Babolek, Molnár, Rakonczai, Sirokmán, Gémes (Vajna), Széll, Füstös
Edző: Méhes Tibor

HFC: Filipánics, Füredi, Huszár, Szilágyi, Koncz, Mezei, Szántó, Szabó (Mátó), Prasler, Rácz, Varga (Bartyik N.)
Edző: Szűcs Róbert

Gólszerzők: Molnár (2), Tóth I., Sirokmán illetve Füredi, Rácz, Huszár

 

Szűcs Róbert: „Az első félidőben taktikailag sokkal jobbak voltunk, helyzeteink voltak, gólt szereztünk. A Makó szinte a kapunkig nem jutott el, működött a taktikánk, de a szünet előtt egy buta hiba után egyenlíteni tudtak. A gólunknál pedig Varga Bencét, a vezérünket is elvesztettük. A szünet után két elkerülhető gólt kaptunk, 3-1-ről pedig talán kevés csapat állt volna fel, de nekünk sikerült egyenlíteni. A végén viszont megkaptuk a negyediket is, talán lesről, talán nem, de ismét pontrúgásból. Négyből három gólt kaptunk így ezen a meccsen.”

 
 
Forrás: hfc1912
 

Olvassa el ezt is!

Ingatlanpanama?

Ingatlanpanama?

Márki-Zay Péter gyanús ingatlan ügyekről is beszélt. Állítólag a választás után...
Visszavágna a Honvédnak a Kosársuli

Visszavágna a Honvédnak a Kosársuli

Szombat este a Hódtói Sportcsarnokban visszavághatnak Szabó Péterék a kellemetlen emlékekért. A...
 

És ezt már olvasta?

Miért hagytuk, hogy így legyen? - A megszállás más megvilágításban
Miért hagytuk, hogy így legyen? - A megszállás más megvilágításban A magyar katonák két hónapig voltak csehszlovák területen. A sajtó a bevonulásról annak első napján csak egy szűkszavú, „mínuszos” hírben emlékezett meg. Képekkel.
 
90 éves Csende Lajos
90 éves Csende Lajos A háború alatt elvitték leventének, utána visszakerült Vásárhelyre. A helyi Közúttól ment nyugdíjba.
 
90 éves Somogyi Antal
90 éves Somogyi Antal Traktorosként kezdett dolgozni az Állami Gazdaságban. Itt ismerkedett meg feleségével, 1962-ben átköltöztek Hódmezővásárhelyre.
 
Együtt gondolkodás és alkotás
Együtt gondolkodás és alkotás A vásárhelyi Kerámia Szimpózium nyílt napján kiállítással emlékeztek meg Hódmezővásárhely és francia testvérvárosa, Vallauris fél évszázados együttműködéséről. Képekkel.
 
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.