GazdaságHarmadával csökkenhet az adósság

2018. június 22., péntek
 
Harmadával csökkenhet az adósság

Dr. Márki-Zay Péter polgármester június 20-án a Belügyminisztériumban találkozott Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkárral és munkatársaival - olvasható a Polgármesteri Hivatal facebookra feltett közleményében.

 

 

 

 

 

Egyeztették a Hódmezővásárhelyt terhelő visszafizetési kötelezettségekről és támogatási lehetőségekről.

Mint ismeretes, a Hódmezővásárhelynek 2011-2013 között folyósított támogatások elszámolási hiányosságai miatt 1 milliárd 6 millió forintos visszafizetési kötelezettséget örökölték az előző városvezetéstől, akik akkor már több hiánypótláson voltak túl.

 

Az új vezetés felé méltányosságból kapott záró hiánypótlás eredményeként ennek ellenére sikerülhet legalább 333 millió forint visszafizetését megelőzni, a Polgármesteri Hivatal áldozatos és alapos munkájának eredményeként, olvasható a közleményben.

Bár ezek az eredmények nagyon jelentősek, a jelen állás szerint ezzel együtt még mindig 673 millió forint nem tervezett kiadást okoz a korábbi felelőtlenség a város költségvetésében - amiből rengeteg járdát és utat lehetett volna rendbe tenni, vagy akár ötven új bérlakást építtetni.

 

A további egyeztetésekkel és a hat évvel ezelőtti dokumentumok kikeresésével, precíz elszámolással a visszafizetés összege tovább csökkenthető - ebben a munkában a vásárhelyi dolgozók mellett köszönjük a Belügyminisztérium munkatársainak segítő közreműködését is - zárja közleményét a Polgármesteri Hivatal.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

És megint kezdődik...!

És megint kezdődik...!

A Kormányhivatal által közölt adatok nem biztos hogy a valóságot tükrözik. Valószínű...
Mini park maxi csalás

Mini park maxi csalás

Költségvetési csalás gyanújával  őrizetbe vették Dlusztus Imrét egy uniós...
 

És ezt már olvasta?

Együtt gondolkodás és alkotás
Együtt gondolkodás és alkotás A vásárhelyi Kerámia Szimpózium nyílt napján kiállítással emlékeztek meg Hódmezővásárhely és francia testvérvárosa, Vallauris fél évszázados együttműködéséről. Képekkel.
 
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.
 
CD készül a Református Ótemplomban
CD készül a Református Ótemplomban Készül a Helyőrségi Zenekar első CD-je, orgonaművész, operaénekes és a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa közreműködésével.
 
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton A festmények a hagyományoknak megfelelően nagyobb számban szerepelnek, ám a plasztikák is magas minőséget képviselnek. Nyitás október 7-én. Képekkel.
 
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés Szeptember 18-án Márki-Zay Péter polgármester és a kivitelező közösen tette le az épülő vásárhelyi pihenőpark időkapszuláját. Látványterv.