GazdaságHarmadával csökkenhet az adósság

2018. június 22., péntek
 
Harmadával csökkenhet az adósság

Dr. Márki-Zay Péter polgármester június 20-án a Belügyminisztériumban találkozott Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkárral és munkatársaival - olvasható a Polgármesteri Hivatal facebookra feltett közleményében.

 

 

 

 

 

Egyeztették a Hódmezővásárhelyt terhelő visszafizetési kötelezettségekről és támogatási lehetőségekről.

Mint ismeretes, a Hódmezővásárhelynek 2011-2013 között folyósított támogatások elszámolási hiányosságai miatt 1 milliárd 6 millió forintos visszafizetési kötelezettséget örökölték az előző városvezetéstől, akik akkor már több hiánypótláson voltak túl.

 

Az új vezetés felé méltányosságból kapott záró hiánypótlás eredményeként ennek ellenére sikerülhet legalább 333 millió forint visszafizetését megelőzni, a Polgármesteri Hivatal áldozatos és alapos munkájának eredményeként, olvasható a közleményben.

Bár ezek az eredmények nagyon jelentősek, a jelen állás szerint ezzel együtt még mindig 673 millió forint nem tervezett kiadást okoz a korábbi felelőtlenség a város költségvetésében - amiből rengeteg járdát és utat lehetett volna rendbe tenni, vagy akár ötven új bérlakást építtetni.

 

A további egyeztetésekkel és a hat évvel ezelőtti dokumentumok kikeresésével, precíz elszámolással a visszafizetés összege tovább csökkenthető - ebben a munkában a vásárhelyi dolgozók mellett köszönjük a Belügyminisztérium munkatársainak segítő közreműködését is - zárja közleményét a Polgármesteri Hivatal.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

És megint kezdődik...!

És megint kezdődik...!

A Kormányhivatal által közölt adatok nem biztos hogy a valóságot tükrözik. Valószínű...
Mini park maxi csalás

Mini park maxi csalás

Költségvetési csalás gyanújával  őrizetbe vették Dlusztus Imrét egy uniós...
 

És ezt már olvasta?

Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.

 

 
Császár Angéla Hódmezővásárhelyen
Császár Angéla Hódmezővásárhelyen

Legutóbb 2017 őszén járt Hódmezővásárhelyen Fenyvesi Félix Lajos könyvbemutatójának vendégeként. Ezúttal ő lesz a főszereplője egy beszélgetésnek.

 
Megtorpant a futball utánpótlás finanszírozása
Megtorpant a futball utánpótlás finanszírozása A Magyar Labdarúgó Szövetség szeptember óta nem küldi az utánpótlás- nevelésre jóváhagyott TAO támogatást. Az NB III-as felnőtt csapat anyagi háttere biztosított.
 
Vásárhelyi vonatkozású büntetőügy végére került pont
Vásárhelyi vonatkozású büntetőügy végére került pont Volt olyan település, ahol papíron 0,8 hektár fertőtlenítésén ugyanannyi ember dolgozott, mint máshol azonos adottságú, de csaknem százszor nagyobb területen.