GazdaságHarmadával csökkenhet az adósság

2018. június 22., péntek
 
Harmadával csökkenhet az adósság

Dr. Márki-Zay Péter polgármester június 20-án a Belügyminisztériumban találkozott Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkárral és munkatársaival - olvasható a Polgármesteri Hivatal facebookra feltett közleményében.

 

 

 

 

 

Egyeztették a Hódmezővásárhelyt terhelő visszafizetési kötelezettségekről és támogatási lehetőségekről.

Mint ismeretes, a Hódmezővásárhelynek 2011-2013 között folyósított támogatások elszámolási hiányosságai miatt 1 milliárd 6 millió forintos visszafizetési kötelezettséget örökölték az előző városvezetéstől, akik akkor már több hiánypótláson voltak túl.

 

Az új vezetés felé méltányosságból kapott záró hiánypótlás eredményeként ennek ellenére sikerülhet legalább 333 millió forint visszafizetését megelőzni, a Polgármesteri Hivatal áldozatos és alapos munkájának eredményeként, olvasható a közleményben.

Bár ezek az eredmények nagyon jelentősek, a jelen állás szerint ezzel együtt még mindig 673 millió forint nem tervezett kiadást okoz a korábbi felelőtlenség a város költségvetésében - amiből rengeteg járdát és utat lehetett volna rendbe tenni, vagy akár ötven új bérlakást építtetni.

 

A további egyeztetésekkel és a hat évvel ezelőtti dokumentumok kikeresésével, precíz elszámolással a visszafizetés összege tovább csökkenthető - ebben a munkában a vásárhelyi dolgozók mellett köszönjük a Belügyminisztérium munkatársainak segítő közreműködését is - zárja közleményét a Polgármesteri Hivatal.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

És megint kezdődik...!

És megint kezdődik...!

A Kormányhivatal által közölt adatok nem biztos hogy a valóságot tükrözik. Valószínű...
Mini park maxi csalás

Mini park maxi csalás

Költségvetési csalás gyanújával  őrizetbe vették Dlusztus Imrét egy uniós...
 

És ezt már olvasta?

Újabb szúnyogírtás lesz Vásárhelyen
Újabb szúnyogírtás lesz Vásárhelyen Idén már ötödik alkalommal segítenek a vásárhelyieket megszabadulni a szúnyogoktól. Kétszer az Önkormányzat finanszírozta, háromszor a Katasztrófavédelem.
 
Vásárhelyi nevezetességek a TV2-n
Vásárhelyi nevezetességek a TV2-n A stáb július 23-án járt Hódmezővásárhelyen. A helyi nevezetességeket Baranyai Antal segítségével ismerhetik meg.
 
Itt az új színházi évad a BFMK-ban
Itt az új színházi évad a BFMK-ban Színházi előadásokat két bérlet-sorozatban is kínálnak az ősszel kezdődő évadban. Újdonságként pedig a spirituális témák iránt érdeklődőknek ajánlanak előadássorozatot.
 
Jobblépés vagy ballépés
Jobblépés vagy ballépés Hamarosan táncra perdülhetnek az ápolók és a szociális munkások is, ugyanis Cser Ágnes Hódmezővásárhelyen új mozgalom indítását lengette be.
 
Rivaldafényben a nagyértékű tallérlelet
Rivaldafényben a nagyértékű tallérlelet A tengerparti fövenyen sokszor haszonnal kecsegtető foglalatosság a detektoros fémkeresés. Vásárhely határában ezzel a módszerrel nagy értékeket találtak. Képekkel.
 
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.