GazdaságHarmadával csökkenhet az adósság

2018. június 22., péntek
 
Harmadával csökkenhet az adósság

Dr. Márki-Zay Péter polgármester június 20-án a Belügyminisztériumban találkozott Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkárral és munkatársaival - olvasható a Polgármesteri Hivatal facebookra feltett közleményében.

 

 

 

 

 

Egyeztették a Hódmezővásárhelyt terhelő visszafizetési kötelezettségekről és támogatási lehetőségekről.

Mint ismeretes, a Hódmezővásárhelynek 2011-2013 között folyósított támogatások elszámolási hiányosságai miatt 1 milliárd 6 millió forintos visszafizetési kötelezettséget örökölték az előző városvezetéstől, akik akkor már több hiánypótláson voltak túl.

 

Az új vezetés felé méltányosságból kapott záró hiánypótlás eredményeként ennek ellenére sikerülhet legalább 333 millió forint visszafizetését megelőzni, a Polgármesteri Hivatal áldozatos és alapos munkájának eredményeként, olvasható a közleményben.

Bár ezek az eredmények nagyon jelentősek, a jelen állás szerint ezzel együtt még mindig 673 millió forint nem tervezett kiadást okoz a korábbi felelőtlenség a város költségvetésében - amiből rengeteg járdát és utat lehetett volna rendbe tenni, vagy akár ötven új bérlakást építtetni.

 

A további egyeztetésekkel és a hat évvel ezelőtti dokumentumok kikeresésével, precíz elszámolással a visszafizetés összege tovább csökkenthető - ebben a munkában a vásárhelyi dolgozók mellett köszönjük a Belügyminisztérium munkatársainak segítő közreműködését is - zárja közleményét a Polgármesteri Hivatal.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

És megint kezdődik...!

És megint kezdődik...!

A Kormányhivatal által közölt adatok nem biztos hogy a valóságot tükrözik. Valószínű...
Mini park maxi csalás

Mini park maxi csalás

Költségvetési csalás gyanújával  őrizetbe vették Dlusztus Imrét egy uniós...
 

És ezt már olvasta?

Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.
 
Vásárhelyi a legeredményesebb cég
Vásárhelyi a legeredményesebb cég A gazdasági szakemberek számára nem volt meglepetés, hogy a nagykereskedelmi cég 5 százalékkal növelte árbevételét a megelőző évhez képest.
 
Újabb 5 évet kapott a Rádió7
Újabb 5 évet kapott a Rádió7 Várható volt, hogy a hódmezővásárhelyi központú, de kisteleki és makói frekvenciával is rendelkező adó új tulajdonosai számára kedvező döntés születik.
 
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban Vásárhely kulturális élete egyik bástyájának számító intézménye most egy igényesen kialakított oktatóteremmel, zeneszobával és számítógépekkel gazdagodott. Képekkel.