BulvárHadra fogható a szemeteslapát

2017. november 6., hétfő
 
Hadra fogható a szemeteslapát

Az ősz beköszöntével, Hódmezővásárhely közterületén óriási támadás indult a falevelek ellen. A hadicselekmény során a városi „parancsnokság” idén is a közmunkások dandárjában bízik. Elsősorban kitartásukért, és azért mert elszántságukat egy ellentámadás: az összegyűjtött levélhalmokat szétziláló szél sem csökkenti.

 

 

 

 

 

A szokásos alacsony büdzsé miatt a bevethető arzenál idén is korlátozott. Ebben már van gyakorlata a közmunkás-dandárnak, hiszen láthattuk nyáron a gyomok elleni offenzíva során, a térkövek közül rossz csavarhúzóval, vagy százas szöggel történő támadást, ha már a kézi tépkedés nem segített.

Most ősszel is az ellenséges levelek likvidálására szinte minden eszköz megengedett. A város gondozott közterületeibe belerondító, gonosz falevelek gyors eltüntetésére akár a nagyméretű kutyatápos zsák, lukas bevásárló szatyor lehet eredményes. Mivel a támadás során a kézitusában a szakszerű levélgereblye csak elvétve fordul elő, így a harcosokra van bízva mivel „aprítják az ellenséget”. Látható sokféle összetákolt alkalmatosság, vagy gallyakból készült seprű, aminek hátránya, hogy a száraz levelek felrepülnek az általa keltett fuvallattól. Mindenféle innovatív eszköz megengedett, mivel a közmunkás dandár egy része otthonról hozza a fegyverzetet, tudta meg a Vásárhelyi Hírek haditudósítója.

Az Ormos Ede utcai támadás során sikerült egy egészen új és hatásosnak bizonyuló fegyvert fotózni, mégpedig egy - szintén otthonról hozott - piros konyhai szemeteslapát formájában. Az nem derült ki, hogy kopását, eltörését kompenzálja-e a városi hadiparancsnokság.

 

Mindenesetre szomorúan állapítható meg, hogy a sok szép városi beruházás mellett, idén sem sikerült beszerezni és hadra fogni, például lombszívó gépeket, hogy az egyébként évtizedekig hasznos munkát végzett, gyerekeket felnevelt és most a nem is annyira saját akaratukból ezt a munkát végzőket, értékesebb akár sikerélményt is eredményező tevékenységgel lehessen megbízni.         

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hatperces parasztvakítás

Hatperces parasztvakítás

Már a NIF válasza előtt elhangzott a városvezetés részéről, hogy nem lesz itt megálló, nem lesz helyi...
Munkásőr névsorolvasás

Munkásőr névsorolvasás

A portrékkal, fotókkal, dokumentumokkal gazdagon illusztrált kötet publikálása valószínű sok...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

A HFC már megkezdte a tavaszi felkészülést
A HFC már megkezdte a tavaszi felkészülést A felkészülési meccsen sok fiatal is szerepet kapott. A Bordánynak 10 gólt lőttek. Ők még a felkészülés elején járnak, mindamellett eggyel alacsonyabb osztályban érdekeltek.
 
Nehéz dolga lesz a Kosársulinak
Nehéz dolga lesz a Kosársulinak Az utolsó percekben elveszített Tehetséges Fiatalok BP elleni mérkőzés után Nagykőrösön vendégszerepelnek. Ellenfelük a tabellán egy hellyel feljebb áll.
 
95 éves Dr. Virág Jánosné
95 éves Dr. Virág Jánosné Több díjjal  jutalmazták  37 évi pedagógiai munkájáért, aranydiplomát is kapott.
 
Folytatódik az ittas vásárhelyi autós ámokfutó bírósági ügye
Folytatódik az ittas vásárhelyi autós ámokfutó bírósági ügye

Hamarosan másodfokon folytatódik a 47-es úton a három éve készakarva balesetet okozó férfi tárgyalása. B. Balázs első fokon öt évet kapott.

 
Reformáció vándorkiállítás az Ótemplomban
Reformáció vándorkiállítás az Ótemplomban Vasárnap a Reformáció 500 éves évfordulójára rendezett országos vetélkedő döntőjének vásárhelyi helyezettjeit  köszöntik és megnyitják a Vissza a gyökerekhez című vándorkiállítást.
 
Az eltűnt nyugdíjvagyon nyomában
Az eltűnt nyugdíjvagyon nyomában Vásárhelyiek ezreit is érinti a nyugdíjas évekre félretett pénzük evesztése. Sovány vigasz, hogy most feljelentették mások mellett Orbán Viktort a Legfőbb Ügyészségen.
 
Nincs mérlegelési lehetőség
Nincs mérlegelési lehetőség Az egyik nyilatkozó szerint az alaphelyzet sem gömbölyű, a másik szerint a baloldal is legyen ott a választáson. Az alapszabályzat viszont mindenkit kötelez.