BulvárHadra fogható a szemeteslapát

2017. november 6., hétfő
 
Hadra fogható a szemeteslapát

Az ősz beköszöntével, Hódmezővásárhely közterületén óriási támadás indult a falevelek ellen. A hadicselekmény során a városi „parancsnokság” idén is a közmunkások dandárjában bízik. Elsősorban kitartásukért, és azért mert elszántságukat egy ellentámadás: az összegyűjtött levélhalmokat szétziláló szél sem csökkenti.

 

 

 

 

 

A szokásos alacsony büdzsé miatt a bevethető arzenál idén is korlátozott. Ebben már van gyakorlata a közmunkás-dandárnak, hiszen láthattuk nyáron a gyomok elleni offenzíva során, a térkövek közül rossz csavarhúzóval, vagy százas szöggel történő támadást, ha már a kézi tépkedés nem segített.

Most ősszel is az ellenséges levelek likvidálására szinte minden eszköz megengedett. A város gondozott közterületeibe belerondító, gonosz falevelek gyors eltüntetésére akár a nagyméretű kutyatápos zsák, lukas bevásárló szatyor lehet eredményes. Mivel a támadás során a kézitusában a szakszerű levélgereblye csak elvétve fordul elő, így a harcosokra van bízva mivel „aprítják az ellenséget”. Látható sokféle összetákolt alkalmatosság, vagy gallyakból készült seprű, aminek hátránya, hogy a száraz levelek felrepülnek az általa keltett fuvallattól. Mindenféle innovatív eszköz megengedett, mivel a közmunkás dandár egy része otthonról hozza a fegyverzetet, tudta meg a Vásárhelyi Hírek haditudósítója.

Az Ormos Ede utcai támadás során sikerült egy egészen új és hatásosnak bizonyuló fegyvert fotózni, mégpedig egy - szintén otthonról hozott - piros konyhai szemeteslapát formájában. Az nem derült ki, hogy kopását, eltörését kompenzálja-e a városi hadiparancsnokság.

 

Mindenesetre szomorúan állapítható meg, hogy a sok szép városi beruházás mellett, idén sem sikerült beszerezni és hadra fogni, például lombszívó gépeket, hogy az egyébként évtizedekig hasznos munkát végzett, gyerekeket felnevelt és most a nem is annyira saját akaratukból ezt a munkát végzőket, értékesebb akár sikerélményt is eredményező tevékenységgel lehessen megbízni.         

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hatperces parasztvakítás

Hatperces parasztvakítás

Már a NIF válasza előtt elhangzott a városvezetés részéről, hogy nem lesz itt megálló, nem lesz helyi...
Munkásőr névsorolvasás

Munkásőr névsorolvasás

A portrékkal, fotókkal, dokumentumokkal gazdagon illusztrált kötet publikálása valószínű sok...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Egy nagy emberáldozatot követelő csata története
Egy nagy emberáldozatot követelő csata története Pintér István történelemtanár, amatőr történész mutatta be a tanulóknak az osztrák-magyar haderő által végrehajtott sikeres hadművelet történéseit. Képekkel!
 
Döntetlenre sikerült
Döntetlenre sikerült A HLKC előbb hazai pályán szenvedett nem várt, nagy-arányú vereséget, majd idegenben a mezőny egyik élcsapata ellen bravúros döntetlent ért el. 
 
Részvétnyilvánítások
Részvétnyilvánítások

Pártok, civilszervezetek, közéleti személyiségek részvétnyilvánításai, megemlékezései Almási István Hódmezővásárhely polgármesterének halálára.

(Folyamatosan frissül!)

 
Kutyás nyugdíjasok tovább élnek
Kutyás nyugdíjasok tovább élnek A háziállatok csökkentik a magányt, ami egyébként nagyban hozzájárul a szívbetegségek kialakulásához és a demenciához. 
 
Elhunyt Almási István
Elhunyt Almási István Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata mély megrendüléssel tudatja, hogy Almási István polgármester életének 73. évében elhunyt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.46.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.46.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Együttérzés a kis lila polip segítségével
Együttérzés a kis lila polip segítségével A Szabadság téri óvodásoknak a Koraszülöttek Világnapján idén is olyan foglalkozások voltak, amelyek az együttérzést tudatosították. Képekkel!