Kék hírekHa időben érkezik a segítség

2017. március 21., kedd
 
Ha időben érkezik a segítség

A vásárhelyi tűzoltók az ágyról leesett idős nőt mentettek ki egy Oldalkosár utcai lezárt lakásból. A Kertvárosban egy kétéves kisgyerek maradt egyedül a lakásban. 

 

 

Fotó: VH archív

 

 

 

 

Március 20-án egy idős nőhöz riasztották a mentőszolgálatot Hódmezővásárhelyen, az Oldalkosár utcába. A mentőket a szomszédok hívták ki, miután a néni sem a csöngetésre, sem a dörömbölésre nem reagált. A kiérkezett mentősök a tűzoltók segítségét kérték. A vásárhelyi tűzoltók az ablakon keresztül bejutva nyitottak ajtót a mentőknek. A lakásban az idős nőt magatehetetlenül a földön fekve találták, mert leesett az ágyról. A mentők a sérültet kórházba szállították.

 

Molnár Krisztina főhadnagy, a megyei katasztrófavédelem főhadnagya a Vásárhelyi Hírek kérdésére elmondta, a tűzoltók az esetek szinte mindegyikében - függetlenül az emeletektől, a magasságtól - az ablakon keresztül hatolnak be a lakásba, mert a bejárati ajtók befeszítése, betörése jóval nagyobb kárt okozna, mint egy kitört ablaktábla. Mint mondta, nemrég éppen Vásárhelyen a Kertvárosban volt egy ilyen eset, amikor egy anyuka levitte a szemetet, közben a bejárati ajtó meg becsapódott, a lakásban pedig egyedül maradt egy kétéves kisgyerek. A kiérkező tűzoltók arra is ügyeltek, hogy csak akkor törték be az ablakot, miután azt kérték az anyukától, hogy csalja az ajtó elé a picit, nehogy a betört üveg sérülést okozzon.

Molnár Krisztina azt is hozzátette, gyakori az olyan riasztás, amikor a tűzoltók segítségével tudnak csak bejutni, bajbajutott - főként idős - emberekhez. Figyelni kell egymásra, a szomszédokra, gyanút kelthet, ha valaki eltér a megszokott napi életvitelétől.

 

Ilyenkor értesíteni kell a mentőket, vagy a tűzoltókat, mert - mint ahogy a cikk címe is utal rá - életet menthet, ha időben érkezik a segítség    

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A magyar kadett válogatott tarolt Ausztriában

A magyar kadett válogatott tarolt...

A Magyar Taekwondo Szövetség kadett válogatottjának tagjaként a vásárhelyi Czirok Krisztofer is...

Vádemelés a vásárhelyi kerékpáros baleset ügyében

Vádemelés a vásárhelyi kerékpáros baleset...

A Rárósi utca és a Jókai Mór utca kereszteződéséhez érve, nem adott elsőbbséget a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Úszó Ifjúsági Országos Bajnokság Hódmezővásárhelyen
Úszó Ifjúsági Országos Bajnokság Hódmezővásárhelyen Hódmezővásárhely ad otthont a 89. Ifjúsági Országos Bajnokságnak május 24-től 27-ig a Gyarmati Dezső Sportuszodában.
 
Ludas Matyi - gyerekekre hangolva
Ludas Matyi - gyerekekre hangolva A nagysikerű Bon Bon Matiné gyerekelőadás ezúttal Ludas Matyi, a furfangos libapásztor történetét zenei feldolgozásban kelti életre a BFMK színpadán.
 
Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok a Bessenyeiben
Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok a Bessenyeiben Három napon át előadások, tucatnyi fantasztikus magyar és külföldi filmalkotás, amelyek Földünk csodáit, értékeit mutatják be és hívják fel a figyelmet a védelmükre.
 
A szeretet arcai az Emlékpontban
A szeretet arcai az Emlékpontban A Manilában embert próbáló körülmények között szolgálatot teljesítő katolikus nővérek munkáját megörökítő film operatőre vásárhelyi származású. Képekkel!
 
Gyermekvállalásról, bevándorlókról, Székkutas páratlan fejlődéséről
Gyermekvállalásról, bevándorlókról, Székkutas páratlan fejlődéséről Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter május 23-án este lakossági fórumot tartott Székkutason.    
 
Veszély a magasból
Veszély a magasból Hódmezővásárhelyen a gyalogosokat veszélyeztette egy törött erkélykorlát üveg, amely egy negyedik emeleti erkélyről lógott le a Lehel utcában.
 
A Holló utcából a Nap felé
A Holló utcából a Nap felé A vásárhelyi származású csillagász egykori iskolájában, a Varga Tamásban diákoknak tartott vetítéses előadást. Képekkel!