Kék hírekHa időben érkezik a segítség

2017. március 21., kedd
 
Ha időben érkezik a segítség

A vásárhelyi tűzoltók az ágyról leesett idős nőt mentettek ki egy Oldalkosár utcai lezárt lakásból. A Kertvárosban egy kétéves kisgyerek maradt egyedül a lakásban. 

 

 

Fotó: VH archív

 

 

 

 

Március 20-án egy idős nőhöz riasztották a mentőszolgálatot Hódmezővásárhelyen, az Oldalkosár utcába. A mentőket a szomszédok hívták ki, miután a néni sem a csöngetésre, sem a dörömbölésre nem reagált. A kiérkezett mentősök a tűzoltók segítségét kérték. A vásárhelyi tűzoltók az ablakon keresztül bejutva nyitottak ajtót a mentőknek. A lakásban az idős nőt magatehetetlenül a földön fekve találták, mert leesett az ágyról. A mentők a sérültet kórházba szállították.

 

Molnár Krisztina főhadnagy, a megyei katasztrófavédelem főhadnagya a Vásárhelyi Hírek kérdésére elmondta, a tűzoltók az esetek szinte mindegyikében - függetlenül az emeletektől, a magasságtól - az ablakon keresztül hatolnak be a lakásba, mert a bejárati ajtók befeszítése, betörése jóval nagyobb kárt okozna, mint egy kitört ablaktábla. Mint mondta, nemrég éppen Vásárhelyen a Kertvárosban volt egy ilyen eset, amikor egy anyuka levitte a szemetet, közben a bejárati ajtó meg becsapódott, a lakásban pedig egyedül maradt egy kétéves kisgyerek. A kiérkező tűzoltók arra is ügyeltek, hogy csak akkor törték be az ablakot, miután azt kérték az anyukától, hogy csalja az ajtó elé a picit, nehogy a betört üveg sérülést okozzon.

Molnár Krisztina azt is hozzátette, gyakori az olyan riasztás, amikor a tűzoltók segítségével tudnak csak bejutni, bajbajutott - főként idős - emberekhez. Figyelni kell egymásra, a szomszédokra, gyanút kelthet, ha valaki eltér a megszokott napi életvitelétől.

 

Ilyenkor értesíteni kell a mentőket, vagy a tűzoltókat, mert - mint ahogy a cikk címe is utal rá - életet menthet, ha időben érkezik a segítség    

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A magyar kadett válogatott tarolt Ausztriában

A magyar kadett válogatott tarolt...

A Magyar Taekwondo Szövetség kadett válogatottjának tagjaként a vásárhelyi Czirok Krisztofer is...

Vádemelés a vásárhelyi kerékpáros baleset ügyében

Vádemelés a vásárhelyi kerékpáros baleset...

A Rárósi utca és a Jókai Mór utca kereszteződéséhez érve, nem adott elsőbbséget a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

A HFC már megkezdte a tavaszi felkészülést
A HFC már megkezdte a tavaszi felkészülést A felkészülési meccsen sok fiatal is szerepet kapott. A Bordánynak 10 gólt lőttek. Ők még a felkészülés elején járnak, mindamellett eggyel alacsonyabb osztályban érdekeltek.
 
Nehéz dolga lesz a Kosársulinak
Nehéz dolga lesz a Kosársulinak Az utolsó percekben elveszített Tehetséges Fiatalok BP elleni mérkőzés után Nagykőrösön vendégszerepelnek. Ellenfelük a tabellán egy hellyel feljebb áll.
 
95 éves Dr. Virág Jánosné
95 éves Dr. Virág Jánosné Több díjjal  jutalmazták  37 évi pedagógiai munkájáért, aranydiplomát is kapott.
 
Folytatódik az ittas vásárhelyi autós ámokfutó bírósági ügye
Folytatódik az ittas vásárhelyi autós ámokfutó bírósági ügye

Hamarosan másodfokon folytatódik a 47-es úton a három éve készakarva balesetet okozó férfi tárgyalása. B. Balázs első fokon öt évet kapott.

 
Reformáció vándorkiállítás az Ótemplomban
Reformáció vándorkiállítás az Ótemplomban Vasárnap a Reformáció 500 éves évfordulójára rendezett országos vetélkedő döntőjének vásárhelyi helyezettjeit  köszöntik és megnyitják a Vissza a gyökerekhez című vándorkiállítást.
 
Az eltűnt nyugdíjvagyon nyomában
Az eltűnt nyugdíjvagyon nyomában Vásárhelyiek ezreit is érinti a nyugdíjas évekre félretett pénzük evesztése. Sovány vigasz, hogy most feljelentették mások mellett Orbán Viktort a Legfőbb Ügyészségen.
 
Nincs mérlegelési lehetőség
Nincs mérlegelési lehetőség Az egyik nyilatkozó szerint az alaphelyzet sem gömbölyű, a másik szerint a baloldal is legyen ott a választáson. Az alapszabályzat viszont mindenkit kötelez.