Kék hírekHa időben érkezik a segítség

2017. március 21., kedd
 
Ha időben érkezik a segítség

A vásárhelyi tűzoltók az ágyról leesett idős nőt mentettek ki egy Oldalkosár utcai lezárt lakásból. A Kertvárosban egy kétéves kisgyerek maradt egyedül a lakásban. 

 

 

Fotó: VH archív

 

 

 

 

Március 20-án egy idős nőhöz riasztották a mentőszolgálatot Hódmezővásárhelyen, az Oldalkosár utcába. A mentőket a szomszédok hívták ki, miután a néni sem a csöngetésre, sem a dörömbölésre nem reagált. A kiérkezett mentősök a tűzoltók segítségét kérték. A vásárhelyi tűzoltók az ablakon keresztül bejutva nyitottak ajtót a mentőknek. A lakásban az idős nőt magatehetetlenül a földön fekve találták, mert leesett az ágyról. A mentők a sérültet kórházba szállították.

 

Molnár Krisztina főhadnagy, a megyei katasztrófavédelem főhadnagya a Vásárhelyi Hírek kérdésére elmondta, a tűzoltók az esetek szinte mindegyikében - függetlenül az emeletektől, a magasságtól - az ablakon keresztül hatolnak be a lakásba, mert a bejárati ajtók befeszítése, betörése jóval nagyobb kárt okozna, mint egy kitört ablaktábla. Mint mondta, nemrég éppen Vásárhelyen a Kertvárosban volt egy ilyen eset, amikor egy anyuka levitte a szemetet, közben a bejárati ajtó meg becsapódott, a lakásban pedig egyedül maradt egy kétéves kisgyerek. A kiérkező tűzoltók arra is ügyeltek, hogy csak akkor törték be az ablakot, miután azt kérték az anyukától, hogy csalja az ajtó elé a picit, nehogy a betört üveg sérülést okozzon.

Molnár Krisztina azt is hozzátette, gyakori az olyan riasztás, amikor a tűzoltók segítségével tudnak csak bejutni, bajbajutott - főként idős - emberekhez. Figyelni kell egymásra, a szomszédokra, gyanút kelthet, ha valaki eltér a megszokott napi életvitelétől.

 

Ilyenkor értesíteni kell a mentőket, vagy a tűzoltókat, mert - mint ahogy a cikk címe is utal rá - életet menthet, ha időben érkezik a segítség    

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A magyar kadett válogatott tarolt Ausztriában

A magyar kadett válogatott tarolt...

A Magyar Taekwondo Szövetség kadett válogatottjának tagjaként a vásárhelyi Czirok Krisztofer is...

Vádemelés a vásárhelyi kerékpáros baleset ügyében

Vádemelés a vásárhelyi kerékpáros baleset...

A Rárósi utca és a Jókai Mór utca kereszteződéséhez érve, nem adott elsőbbséget a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Nemzetmentő, nemzetébredést sugalló szabadságharc volt
Nemzetmentő, nemzetébredést sugalló szabadságharc volt A magyar történelmet évszázadokon át végigkísérte a szabadságvágy, a hazaszeretet, ami biztató a jövőre nézve - mondta Vásárhelyen Boross Péter korábbi miniszterelnök. 
 
Megvan a szezon első gőzelme
Megvan a szezon első gőzelme Sokat kellett rá várni, de meglett a Hódmezővásárhelyi FC első szezonbeli győzelme. A Szekszárd vendéglátójaként, Faggyas Milán góljaival győztek.
 
Belelendültek a vásárhelyi kézis lányok
Belelendültek a vásárhelyi kézis lányok A HLKC-nak az eltúlzott arányú orosházi veresége után az NBI/B 6. fordulójában egyértelmű a cél volt a KSZSE ellen kiköszörülni a csorbát.
 
Az első világháborúban hősi halált halt katonák sírjait újították fel
Az első világháborúban hősi halált halt katonák sírjait újították fel Az evangélikus, a római katolikus és a görög keleti temetőben 66 hősi halált halt katona sírhelyét újították fel.
 
Átadták a Tornyai-plakettet
Átadták a Tornyai-plakettet Keserü Ilona festőművész kapta a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, amelyet pénteken a vásárhelyi önkormányzat közgyűlésén adtak át..
 
A neoavantgard jeles képviselője kapta a fődíjat
A neoavantgard jeles képviselője kapta a fődíjat Október 20-án Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város közgyűlésén vette át Keserü Ilona festőművész a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, a Tornyai-plakettet.
 
Csend – Beszéd – Emlékezet – Üzenet - hogy ne felejtsen az utókor sem
Csend – Beszéd – Emlékezet – Üzenet - hogy ne felejtsen az utókor sem A vásárhelyi tanácskozás előtt az Emlékpont galériájában megnyitották Czingel Szilvia Szerelem papírrepülőn című kiállítását. Képekkel!