Kék hírekHa időben érkezik a segítség

2017. március 21., kedd
 
Ha időben érkezik a segítség

A vásárhelyi tűzoltók az ágyról leesett idős nőt mentettek ki egy Oldalkosár utcai lezárt lakásból. A Kertvárosban egy kétéves kisgyerek maradt egyedül a lakásban. 

 

 

Fotó: VH archív

 

 

 

 

Március 20-án egy idős nőhöz riasztották a mentőszolgálatot Hódmezővásárhelyen, az Oldalkosár utcába. A mentőket a szomszédok hívták ki, miután a néni sem a csöngetésre, sem a dörömbölésre nem reagált. A kiérkezett mentősök a tűzoltók segítségét kérték. A vásárhelyi tűzoltók az ablakon keresztül bejutva nyitottak ajtót a mentőknek. A lakásban az idős nőt magatehetetlenül a földön fekve találták, mert leesett az ágyról. A mentők a sérültet kórházba szállították.

 

Molnár Krisztina főhadnagy, a megyei katasztrófavédelem főhadnagya a Vásárhelyi Hírek kérdésére elmondta, a tűzoltók az esetek szinte mindegyikében - függetlenül az emeletektől, a magasságtól - az ablakon keresztül hatolnak be a lakásba, mert a bejárati ajtók befeszítése, betörése jóval nagyobb kárt okozna, mint egy kitört ablaktábla. Mint mondta, nemrég éppen Vásárhelyen a Kertvárosban volt egy ilyen eset, amikor egy anyuka levitte a szemetet, közben a bejárati ajtó meg becsapódott, a lakásban pedig egyedül maradt egy kétéves kisgyerek. A kiérkező tűzoltók arra is ügyeltek, hogy csak akkor törték be az ablakot, miután azt kérték az anyukától, hogy csalja az ajtó elé a picit, nehogy a betört üveg sérülést okozzon.

Molnár Krisztina azt is hozzátette, gyakori az olyan riasztás, amikor a tűzoltók segítségével tudnak csak bejutni, bajbajutott - főként idős - emberekhez. Figyelni kell egymásra, a szomszédokra, gyanút kelthet, ha valaki eltér a megszokott napi életvitelétől.

 

Ilyenkor értesíteni kell a mentőket, vagy a tűzoltókat, mert - mint ahogy a cikk címe is utal rá - életet menthet, ha időben érkezik a segítség    

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A magyar kadett válogatott tarolt Ausztriában

A magyar kadett válogatott tarolt...

A Magyar Taekwondo Szövetség kadett válogatottjának tagjaként a vásárhelyi Czirok Krisztofer is...

Vádemelés a vásárhelyi kerékpáros baleset ügyében

Vádemelés a vásárhelyi kerékpáros baleset...

A Rárósi utca és a Jókai Mór utca kereszteződéséhez érve, nem adott elsőbbséget a...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

A tanévkezdés biztosított, de a Táltos ügy vége még nem látszik
A tanévkezdés biztosított, de a Táltos ügy vége még nem látszik A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ szülői értekezletre hívta a Táltosba járó gyerekek szüleit. A tanévkezdés minden gyerek számára megoldódott.
 
Megvannak tram train nyertes kivitelezői
Megvannak tram train nyertes kivitelezői 2019 első felére készülhet el a még most is sok vásárhelyi által vitatott projekt. Ha megépül gyorsan elérhető lesz Szeged. Nézze meg a megállókat!
 
Restaurálták Magyarország legnagyobb első világháborús szobrát
Restaurálták Magyarország legnagyobb első világháborús szobrát Pásztor János alkotása csütörtökön került vissza a Kossuth térre. Az elesett hódmezővásárhelyi katonák nevét megörökítik a szobor előtt
 
Ököllel ütve követelték vissza a kölcsönt
Ököllel ütve követelték vissza a kölcsönt Erőszakkal követelték a kölcsönadott pénzt egy 35 éves férfi ismerősüktől. A vásárhelyi rendőrök őrizetbe vették őket.
 
Mégis Vásárhelyen játssza hazai meccseit a HFC
Mégis Vásárhelyen játssza hazai meccseit a HFC Az MLSZ legfrissebb elnökségi határozata szerint mégis Hódmezővásárhelyen játszhatja NB III-as mérkőzéseit a vásárhelyi klub csapata.
 
Nyári szünidőben is sportolás
Nyári szünidőben is sportolás Idén is sikeres volt  Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület egyhetes tábora. Két koreai mester segített elmélyíteni a tudást.   
 
Talaj-előkészítés művészi szinten
Talaj-előkészítés művészi szinten A Szegedi Tudományegyetem vásárhelyi Mezőgazdasági Karának mérnök hallgatója idén is szép eredményt ért el a Regionális Szántóversenyen. Látványos videóval!