SportGyors, agresszív játékra lesz szükség

2017. szeptember 6., szerda
 
Gyors, agresszív játékra lesz szükség

Szeptember 15-én, az MTK Törökbálint otthonában kezdi a szezont a Vásárhelyi Kosársuli az NBI B csoport elit ligájában. Az átalakult bajnokságban már nem lesznek könnyűnek mondható ütközetek, így a csapat szakmai vezetőinek igencsak fel van adva a lecke.

Hét kérdés, hét válasz. Interjú Utasi Gábor vezetőedzővel.

 

 

 

 


 

Ha jól tudom már régóta dolgoznak, és megvoltak az első erőpróbák is…


Augusztus elején kezdtük a felkészülést, gyakorlatilag a végleges kerettel. Keményen dolgoztunk az edzéseken, próbáltam belesűríteni az esti edzésekbe a fizikai és taktikai részeket is, ami nem volt egyszerű. Túl vagyunk 4 edzőmeccsen, melyek közül az első, Nagykőrös elleni találkozó nagyon tanulságos volt, mert megmutatta hol vannak hiányosságaink. Szintén Nagykőrösön játszottunk a cseh Komeriz csapatával. Itt inkább az önbizalom szerzésre volt lehetősége mindenkinek, nem volt egy súlycsoportban a két együttes. A múlt heti Baja és Vrbas elleni találkozón már a taktikai elemek gyakorlásán volt a hangsúly és mindkét találkozó jól szolgálta a felkészülést, ráadásul győztünk is.

 

Mennyire sikerült erősíteni, hogy látja az új játékosokat?

A tavalyi csapat egyben maradt (kivéve az év közben távozó Nemes Petit és Momir Genalt). Hozzájuk csatlakozott az ötös poszton bevethető Nemanja Gajic, aki remélhetőleg nagy segítség lesz a palánkok alatt, valamint Szarka Dávid és Bálint Erik, akik hármas-négyes poszton fognak játszani. A felnőtt keret tagjai lettek még az U20-ból felkerülő Domján Ferenc, Horváth Martin, Kun Gergő és Szabó Barnabás, de szintén a felnőtt csapattal készül az U18-as csapatunk erőssége, Szepesi Dominik is. Mindannyian szorgalmasan robotolnak és remélem segíteni tudnak a jó szereplésben.

 

Lehet-e tudni már a menetrendet?

Végleges sorsolást még nem láttam, de folyamatosan zajlanak az egyeztetések a meccs időpontokról. Az biztos, hogy szeptember 15-én kezdünk az MTK Törökbálint otthonában, és szeptember 27-én szerdán lesz az első hazai mérkőzés a MEAFC ellen a megújult Hódtói Sportcsarnokban.

 

Mennyire nehezíti meg a csapat dolgát, hogy többet kell majd utazni?

A nehézséget az jelenti igazán, hogy az idegenbeli mérkőzések jó része pénteken lesz és a csapatból többen is dolgoznak vagy iskolába járnak, így nekik/nekünk munka után kell utazni. A távolságok is nagyobbak lettek, de igazából a rájátszásokban eddig is nagyokat kellett utazni.

 

Mi jelenti idén a legnagyobb kihívást?

Számomra a legnagyobb kihívás, hogy Mócsai Milán távozásával "megörököltem" az országos bajnokságban 2. helyezést elérő u16-os csapatot. Nehéz lesz mindkét csapattal sikeresnek lenni, de szeretem a kihívásokat.

 

Milyennek képzeli el csapatátt, milyen játékot játszanak majd?

Igazából a csapat maradt, a játékstílusunk is marad. Gyors, agresszív kosárlabdát várok a fiúktól.

 

Hol látná legszívesebben a szezon végén a srácokat?

Legszívesebben a képzeletbeli dobogón, de a realitások talaján maradva, azt gondolom, hogy az új lebonyolításnak köszönhetően, ha a legjobb nyolcban végzünk, akkor elérjük a minimálisan kitűzött célt.

 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Győzelemmel kezdtek a vásárhelyi lányok

Győzelemmel kezdtek a vásárhelyi lányok

Az elmúlt években mindig nagyon szoros mérkőzéseket játszott a két csapat egymás ellen, úgyhogy most...
Vásárhelyen is megkezdődött a béruniós aláírásgyűjtés

Vásárhelyen is megkezdődött a béruniós...

Igazságos és szükséges, például azért, hogy megálljon a sok fiatal elvándorlása az...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Gólból hét, esőből nagyon sok esett
Gólból hét, esőből nagyon sok esett A régi vicc a Hódmezővásárhely - Szőreg meccs analógiájára is átfordítható: akkor kell focizni, amikor jól esik. Szombaton jól esett, a csapatok pedig fociztak is.
 
Nagyon értékes győzelem
Nagyon értékes győzelem A győri idegenbeli sikert követően szombaton este hazai pályán is győzni tudott a Vásárhelyi Kosársuli. A Honvéd ellen végig vezetve, 14 ponttal tudtak diadalmaskodni.
 
Gardenexpo: lazíts a zöldben!
Gardenexpo: lazíts a zöldben! Különleges magyar szabadalommal, a legfrissebb kültéri trendekkel és több ezer meseszép orchideával vár a Gardenexpo!
 
Baleset volt az algyői Tisza hídon
Baleset volt az algyői Tisza hídon A balesetben egy személy súlyos sérülést szenvedett. Az érintett útvonalon órákig teljes illetve részleges útlezárás volt érvényben.
 
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak Geszler Mária ötven éve kerámiaművészként alkot, pályájára nagy hatást gyakorolt Hódmezővásárhely. Március 15-én Kossuth-díjjal tüntették kia a Parlamentben. 
 
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter Aki az összefogás ellen dolgozik, az áruló, és elveszítik legitimációjukat az ellenzéki pártok, ha nem fognak össze.
 
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai Március 15-e alkalmából Hódmezővásárhely város Pro Urbe díjat adományozott Ambrus Sándornak, Dr. Dömötör Jánosnak és Szénási Jánosnak.