Kék hírekGyerekzsivajtól volt hangos a vásárhelyi Rendőrkapitányság

2018. április 29., vasárnap
 

Nyílt napot szervezett a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a hódmezővásárhelyi kistérség óvodái, általános iskolái számára április 27-én a Rendőrség Napja alkalmából.

 

 

 

 

 


„Képzeld el, hogy egy bűnöző, ellopja a szörpös üvegedet és jön a nyomozó, hogy megtalálja a tettest. Ha a bűnöző megfogott valamit, az ujjai láthatatlanul ott maradnak. Mi pedig egy porral láthatóvá tesszük és egy komputer segítségével megtaláljuk a szörptolvajt.” Ezzel a kissé leegyszerűsített történet is elhangzott délelőtt, amikor az óvodás és iskolás csoportok látogattak a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság egyik bemutatóhelyére. Főként az óvodások arcán volt egy kis ijedség, de valószínű nem a szörp eltűnésének "tragikus története", hanem a koromfekete porral matató kesztyűs nyomozó bácsik miatt.  

 

A technikai eszközök bemutatója mellett, bűn- és balesetmegelőzési vetélkedőt is szerveztek. Nagy hangsúlyt kapott az - aktualitásából soha sem veszítő - kerékpáros közlekedés. Kézműveskedés is várta a kisebbeket, idén sem maradhatott ki a járművek kipróbálása, és a látottak alapján továbbra is a rendőrmotor a sláger. A gyerekek felpróbálhatták a rendőrségi felszereléseket, valamint részeg szemüveges ügyességi feladatokkal is várták a több száz főt.

 

A rendőrség célja továbbra is, hogy az újabb generációk, a nagyobb óvodások, iskolások megismerjék a rendőröket a munkájukat, ne féljenek baj esetén hozzájuk fordulni és hogy felhívják a gyermekek figyelmét, hogy bármikor bármilyen problémával kapcsolatban kérhetnek segítséget a rendőröktől, akik minden esetben megpróbálnak segíteni nekik.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kosársuli: egyet hátra

Kosársuli: egyet hátra

Bár még nem ért véget a rájátszás, de az már eldőlt, hogy a Vásárhelyi...
Idén is volt Nagy Platán városi matematika verseny

Idén is volt Nagy Platán városi...

Évtizedes hagyomány a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Iskolában ez a matematika verseny. Idén ez volt a...
 

És ezt már olvasta?

A Nagy Háború mindszenti áldozataira emlékeztek
A Nagy Háború mindszenti áldozataira emlékeztek Az I. Világháborúról adott ki kötetet a Csongrád Megyei Önkormányzat, amelyet a szerző mutatott be a mindszenti Keller Lajos Városi Könyvtárban. Képekkel.
 
Újabb sikeres rekonstrukció
Újabb sikeres rekonstrukció Befejeződött a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítása Csúcs, Béketelep, Tabán és Kincses-telep városrészben. Összesen 13 kilométer csatorna készült
 
Egy helyszín két megemlékezés
Egy helyszín két megemlékezés

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján, Hódmezővásárhelyen az ünnepi megemlékezés 23-án 9 óra 30 perckor a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődik.

 
Videókkal vívtak történelemversenyt a középiskolások
Videókkal vívtak történelemversenyt a középiskolások A Nemzeti Emlékezet Hete részeként került sor a helyi középiskolások számára kiírt történelemversenyre, amelyre hat csapata jelentkezett. Eredményekkel és képekkel.
 
A vásárhelyi szakképzők is ott lesznek
A vásárhelyi szakképzők is ott lesznek Szegeden az IH Rendezvényközpontban illetve a Szent-Györgyi Albert Agórában tartanak pályaválasztási napokat.
 
A Szeretem Vásárhelyt Egyesület környezettudatos akciója
A Szeretem Vásárhelyt Egyesület környezettudatos akciója Szeretem Vásárhelyt Egyesület Hódmezővásárhelyen először szervezte meg használaton kívüli vagy rossz elektronikai eszközök gyűjtését.
 
Változik a vásárhelyi hajléktalanok élete is
Változik a vásárhelyi hajléktalanok élete is Életbe lépett a közterületen életvitelszerű lakhatást jogellenessé nyilvánító rendelkezés. Hódmezővásárhelyen bejárást tartottak helyi rendőrök és a Szociális Szolgáltató szakemberei.