Kék hírekGyerekzsivajtól volt hangos a vásárhelyi Rendőrkapitányság

2018. április 29., vasárnap
 

Nyílt napot szervezett a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a hódmezővásárhelyi kistérség óvodái, általános iskolái számára április 27-én a Rendőrség Napja alkalmából.

 

 

 

 

 


„Képzeld el, hogy egy bűnöző, ellopja a szörpös üvegedet és jön a nyomozó, hogy megtalálja a tettest. Ha a bűnöző megfogott valamit, az ujjai láthatatlanul ott maradnak. Mi pedig egy porral láthatóvá tesszük és egy komputer segítségével megtaláljuk a szörptolvajt.” Ezzel a kissé leegyszerűsített történet is elhangzott délelőtt, amikor az óvodás és iskolás csoportok látogattak a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság egyik bemutatóhelyére. Főként az óvodások arcán volt egy kis ijedség, de valószínű nem a szörp eltűnésének "tragikus története", hanem a koromfekete porral matató kesztyűs nyomozó bácsik miatt.  

 

A technikai eszközök bemutatója mellett, bűn- és balesetmegelőzési vetélkedőt is szerveztek. Nagy hangsúlyt kapott az - aktualitásából soha sem veszítő - kerékpáros közlekedés. Kézműveskedés is várta a kisebbeket, idén sem maradhatott ki a járművek kipróbálása, és a látottak alapján továbbra is a rendőrmotor a sláger. A gyerekek felpróbálhatták a rendőrségi felszereléseket, valamint részeg szemüveges ügyességi feladatokkal is várták a több száz főt.

 

A rendőrség célja továbbra is, hogy az újabb generációk, a nagyobb óvodások, iskolások megismerjék a rendőröket a munkájukat, ne féljenek baj esetén hozzájuk fordulni és hogy felhívják a gyermekek figyelmét, hogy bármikor bármilyen problémával kapcsolatban kérhetnek segítséget a rendőröktől, akik minden esetben megpróbálnak segíteni nekik.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kosársuli: egyet hátra

Kosársuli: egyet hátra

Bár még nem ért véget a rájátszás, de az már eldőlt, hogy a Vásárhelyi...
Idén is volt Nagy Platán városi matematika verseny

Idén is volt Nagy Platán városi...

Évtizedes hagyomány a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Iskolában ez a matematika verseny. Idén ez volt a...
 

És ezt már olvasta?

Bronzérem Ukrajnában
Bronzérem Ukrajnában A legjobb négy között öklözhetett a Boxing Gym Vásárhely kiválósága az Ukrajnában megrendezett négynemzetes torna döntőjén.
 
Betegellátás harcászati körülmények között
Betegellátás harcászati körülmények között A vásárhelyi laktanya Egészségügyi Központjának katonái gyakorlatoztak.
 
Táncgála két estén át
Táncgála két estén át Telt házas előadásokon a BFMK hat gyermektánccsoportja ‑ kiegészülve az Árendás együttessel – különböző tájegységek táncait, népi játékait mutatta be. Képekkel.
 
Múzeumok Éjszakája Vásárhelyen
Múzeumok Éjszakája Vásárhelyen Június 23-án Hódmezővásárhely hat helyszínnel kapcsolódik a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozatához.
 
Zentai diákok az Emlékpontban
Zentai diákok az Emlékpontban Hódmezővásárhely vajdasági testvérvárosából, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium ötvenfős diákcsoportja járt június 17-én az Emlékpontban.
 
Napfényben gazdag, rucaörömben szegény nyarat kívánunk!
Napfényben gazdag, rucaörömben szegény nyarat kívánunk! Egy sereg önkéntes, Márki-Zay Péter polgármester tevőleges közreműködésével éppen az iskolai vakáció kezdetére időzítve, igazi homokos plázst varázsolt a Holt Tisza partjára.
 
Szúnyogmentesítési nagyüzem
Szúnyogmentesítési nagyüzem Április 25-e óta ez volt a negyedik szúnyogirtási hadművelet Hódmezővásárhelyen és térségében. Mind a légi, mind a földi eljárás során deltametrint használnak.