Kék hírekGyerekzsivajtól volt hangos a vásárhelyi Rendőrkapitányság

2018. április 29., vasárnap
 

Nyílt napot szervezett a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a hódmezővásárhelyi kistérség óvodái, általános iskolái számára április 27-én a Rendőrség Napja alkalmából.

 

 

 

 

 


„Képzeld el, hogy egy bűnöző, ellopja a szörpös üvegedet és jön a nyomozó, hogy megtalálja a tettest. Ha a bűnöző megfogott valamit, az ujjai láthatatlanul ott maradnak. Mi pedig egy porral láthatóvá tesszük és egy komputer segítségével megtaláljuk a szörptolvajt.” Ezzel a kissé leegyszerűsített történet is elhangzott délelőtt, amikor az óvodás és iskolás csoportok látogattak a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság egyik bemutatóhelyére. Főként az óvodások arcán volt egy kis ijedség, de valószínű nem a szörp eltűnésének "tragikus története", hanem a koromfekete porral matató kesztyűs nyomozó bácsik miatt.  

 

A technikai eszközök bemutatója mellett, bűn- és balesetmegelőzési vetélkedőt is szerveztek. Nagy hangsúlyt kapott az - aktualitásából soha sem veszítő - kerékpáros közlekedés. Kézműveskedés is várta a kisebbeket, idén sem maradhatott ki a járművek kipróbálása, és a látottak alapján továbbra is a rendőrmotor a sláger. A gyerekek felpróbálhatták a rendőrségi felszereléseket, valamint részeg szemüveges ügyességi feladatokkal is várták a több száz főt.

 

A rendőrség célja továbbra is, hogy az újabb generációk, a nagyobb óvodások, iskolások megismerjék a rendőröket a munkájukat, ne féljenek baj esetén hozzájuk fordulni és hogy felhívják a gyermekek figyelmét, hogy bármikor bármilyen problémával kapcsolatban kérhetnek segítséget a rendőröktől, akik minden esetben megpróbálnak segíteni nekik.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kosársuli: egyet hátra

Kosársuli: egyet hátra

Bár még nem ért véget a rájátszás, de az már eldőlt, hogy a Vásárhelyi...
Idén is volt Nagy Platán városi matematika verseny

Idén is volt Nagy Platán városi...

Évtizedes hagyomány a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Iskolában ez a matematika verseny. Idén ez volt a...
 

És ezt már olvasta?

Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban
Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban Önmagáért beszél a Tornyai János Múzeumban az NKA Képzőművészeti Kollégium új kiállításánal címe: 25 év, 50 képzőművész, 99 alkotás. Képekkel.
 
Egy Napos oldal
Egy Napos oldal A Szabadság téri óvoda Klímanócskái nyáron sem tétlenkednek a Nap elleni védelemre szemléletformáló foglalkozásokkal hívják fel a figyelmet. Képekkel.
 
A férfiélet tárgyai és történetei
A férfiélet tárgyai és történetei A Tornyai János Múzeum Férfiak a múltból. Tárgyak, sorsok, történetek című kiállításában a tárlat kurátora, Terendi Viktória kalauzolta az érdeklődőket. Képekkel.
 
Klasszikus formák és modern törekvések
Klasszikus formák és modern törekvések Makón nyílt kiállítása V. Nagy Nándornak, a Tornyai János Múzeum főrestaurátorának. Szobrászati és grafikai munkáiból nyújt keresztmetszetett. Képekkel.
 
Színházi bérlet-ajánlatok
Színházi bérlet-ajánlatok Két bérletsorozatban kínál 11 színházi előadás az ősszel kezdődő évadában a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ.
 
Kétszáznál több mű - húsz díjazott
Kétszáznál több mű - húsz díjazott

Háromnapos tanácskozást követően döntött a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlat zsűrije arról, hogy mely műalkotásokat láthatja a nagyközönség az október 7-én nyíló kiállításon.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.31.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.31.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."