Kultúra, oktatásGasztronómia felsőfokon

2017. április 6., csütörtök
 

Április 1-jén, szombaton Szolnokon az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban rendezték a XII. Pelikán Kupa versenyeit.

 

 

 

 

 

 


Olimpiai és világbajnok mesterszakácsok, mestercukrászok mérték össze tudásukat a hétvégén a megyeszékhelyen.

 

A XII. Pelikán Kupa országos gasztronómiai kiállítás és versenyen az impozáns vizuális látványon túl az érdeklődők helyi termékek portékáiból is válogathattak, de lehetőségük nyílt ételkülönlegességeket is kóstolni, akik ellátogattak az Aba-Novák Agóra Kulturális Központba. 

A szervező ezúttal is a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara volt.

 

Az érdeklődők megcsodálhatták a szakács, cukrász, pincér tanulók és felnőtt versenyzők versenyműveit, gyönyörködhettek a gasztronómiai kiállításban. Ezen kívül szakmai előadások, kézműves és artisztikai termékbemutatók, kóstolók színesítették a „Pelikán Kupa” elnevezésű gasztronómiai napot.

A Hódmezővásárhelyi SZC Corvin Mátyás Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának tanulói három kategóriában indultak:

 

Eredmények:

 

cukrász artisztika:

 

Zsarkó Anikó, aranyérem, felkészítő tanára: Bereczkiné Palócz Gyöngyi

 

cukrász tanuló:

 

Kovács Georgina, bronzérem, felkészítő tanára: Bereczkiné Palócz Gyöngyi

 

pincér tanuló:

 

Dávid Diána, Rózsa Lilla páros, bronzérem, felkészítő tanáruk: Mocsári Ernő

Balázs Vivien, Böde Kornél páros, bronzérem, felkészítőjük a Kistópart Vendéglő volt.

Bányai Zsanett, Varga Vivien páros, szintén bronzérem, felkészítőjük a Kistópart Vendéglő volt.

 

Olvassa el ezt is!

Az inkorrektség netovábbja, avagy ez az új vásárhelyiség?

Az inkorrektség netovábbja, avagy ez az új vásárhelyiség?

Az elbújt ellenőr és a bokrosba telepített parkolóautomata, majd a 3200 forintos bírsággal a mikuláscsomag valószínű nem az Élhető város mozgalomról regél. Képekkel!
Integráció és tolerancia - Egy tábor amit érdemes támogatni

Integráció és tolerancia - Egy tábor amit érdemes támogatni

A hódmezővásárhelyi alapítvány az országosan egyedülálló kezdeményezést tavaly pályázatból tudta megvalósítani. Idén adakozók segítségét kérik. Képekkel!

Békéscsabán is folytatódott a sikerszéria

Békéscsabán is folytatódott a sikerszéria

Március 23-án este a Békéscsaba vendégeként lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti, 25. fordulójában.
Tizedik Kosársuli győzelem

Tizedik Kosársuli győzelem

Régi idők hangulatát idézte a Hódtói Sportcsarnokban a Vásárhelyi Kosársuli. A zsúfolásig telt lelátók előtt remek játékkal legyőzte a Veszprémet.
 

És ezt már olvasta?

A Föld kis vásárhelyi bajnokai
A Föld kis vásárhelyi bajnokai Az EON által a 'Föld bajnokai' címmel hirdetett pályázat egyik győztese a Hódmezővásárhely Egyesített Óvoda Oldalkosár utcai Tagintézménye.
 
A szakma kiváló tanulója döntő Vásárhelyen
A szakma kiváló tanulója döntő Vásárhelyen A 3 napos döntőt Dél Alföld egyik legjelentősebb agrárképző intézménye, a Gregus Máté Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola rendezi.
 
Együtt megélt történelem - idősek és fiatalok bevonásával
Együtt megélt történelem - idősek és fiatalok bevonásával A személyes visszaemlékezések feltárására és megőrzésére indul kezdeményezés Hódmezővásárhelyen az oral-history, az elbeszélt történelem módszerével
 
A húsvéti nagyhét közepén járunk
A húsvéti nagyhét közepén járunk 400-ban ünnepi menetben vonultak a hívek pálmaágakat lengetve az Olajfák hegyéről Jeruzsálembe. Március 24-én, a Virágvasárnappal kezdődött a nagyhét.
 
Kampánystart
Kampánystart Bejelentette indulását a Helyi önkormányzati választásokon Kovács Pál. Programját 73 pontban foglalja össze.
 
Idén is remekeltek a Máté taekwondosok
Idén is remekeltek a Máté taekwondosok Mogyoród adott otthont a 2024-es Diákbajnokságnak, amelyen  27 egyesület 340 versenyzővel vett részt.
 
A húsvéti sonka titkai: így válassz, így vásárolj
A húsvéti sonka titkai: így válassz, így vásárolj Itt a húsvét, és itt a sonkaszezon is. Most megmutatjuk a legfontosabb vásárlási tudnivalókat. Öt perces olvasást megér, hogy nyugodt, "jóízű" legyen a Húsvét!