Kultúra, oktatásFőszerepben a lepény és a jókedv

2018. október 15., hétfő
 

Nagy siker volt a hétvégén a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ által szervezett Kőfal Fesztivál.

 

 

 

Fotók: Szabó Márton

 

 

 

 

A Tájházban a 2010-ben először megrendezett, majd évekig sikeres – a Tájház kényszerű bezárása miatt 2016-tól abbamaradt - Dörölye Fesztivál legszebb emlékei elevenedtek meg a hétvégén.

 

Sonkoly Ágnes és szervezőcsapata ezúttal a vásárhelyiek egyik jellegzetes süteményére, a túrós lepényre „hegyezték ki” a rendezvényt.     

 

Összesen tizennégyen neveztek túrós lepény versenyre. Az otthon elkészített édes, vagy sós lepény versenyében az édes kategóriában Tóth Tünde, míg a sósban Nagy Mária vitte el az első helyezést.

Különdíjat kapott a palóc (édes) túrós lepényéért: Paulik Józsefné.

A sós kategóriában 3. helyezést ért el Oroszné Seres Katalin, 2. lett Benkő Erika, Az édes kategóriában 3. Benkő Erika, 2. Makcsali Jánosné lett.

A díjakat Márki-Zay Péter polgármester és Kiss Andrea alpolgármester adták át.

 

Szintén díjazták az aszfaltrajz-verseny győzteseit.

 

A szinte végig teltházas Kőfal Fesztiválon a kifejezetten családi program részeként többek között volt gyermekműsor a Péter&Pan előadásában, népi hangszerbemutató, táncház, a Genéziusz Színház előadása. Este a Naked SZESZ koncert – a Szegedi Egyetemi Színház zenekarának Létige című lemezbemutatója zárta a Kőfal Fesztivált.


A 11 órától estig tartó fesztiválra az enyhe, napsütéses Vénasszonyok nyara tette fel a koronát.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Éremeső itthon és külföldön

Éremeső itthon és külföldön

Sikeres és hasznos hétvégén van túl a NICS-HSÚVC. Mind belföldön, mind külföldön...
Vásárhelyi pedagógusokat díjaztak

Vásárhelyi pedagógusokat díjaztak

Október 12-én a Városházán díszközgyűlés keretében pedagógus arany- és...
 

És ezt már olvasta?

Jótékonysági koncert az Ótemplomban
Jótékonysági koncert az Ótemplomban A mintegy félszáz tagú, sérült művészekből álló társulat a vásárhelyi születésű St. Martinnal lép fel a Református Ótemplomban.
 
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton szereplő művészek negyede a fiatal alkotók közül került ki.
 
A múlt felidézése a jelen tanulságaként
A múlt felidézése a jelen tanulságaként A Raoul Wallenberg Egyesület idén is Hódmezővásárhelyen rendezi meg az országos középiskolai vetélkedőjének regionális fordulóját.
 
Múzeumi szomszédolás
Múzeumi szomszédolás A szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársai szakmai látogatás tettek Vásárhelyen.
 
A korizás egyelőre jegelve
A korizás egyelőre jegelve Már csak víz és hideg idő kell és idén télen is lehet korizni a Kossuth téren. A két feltétel közül az első azonnal teljesíthető, míg a másodikra még várni kell.
 
Egy nap a kis lila polippal
Egy nap a kis lila polippal A Szabadság téri óvodásoknak a Koraszülöttek Világnapján idén is olyan foglalkozások voltak, amelyek az együttérzést tudatosították. Képekkel.
 
Időben jelzett és ezzel életet mentett
Időben jelzett és ezzel életet mentett Az Ábrai Károly utcából érkezett a lakossági bejelentés, miszerint a fürdőszobában elhelyezett szén-monoxid jelző készülék sípoló riasztással jelez.