Kultúra, oktatásFőszerepben a lepény és a jókedv

2018. október 15., hétfő
 

Nagy siker volt a hétvégén a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ által szervezett Kőfal Fesztivál.

 

 

 

Fotók: Szabó Márton

 

 

 

 

A Tájházban a 2010-ben először megrendezett, majd évekig sikeres – a Tájház kényszerű bezárása miatt 2016-tól abbamaradt - Dörölye Fesztivál legszebb emlékei elevenedtek meg a hétvégén.

 

Sonkoly Ágnes és szervezőcsapata ezúttal a vásárhelyiek egyik jellegzetes süteményére, a túrós lepényre „hegyezték ki” a rendezvényt.     

 

Összesen tizennégyen neveztek túrós lepény versenyre. Az otthon elkészített édes, vagy sós lepény versenyében az édes kategóriában Tóth Tünde, míg a sósban Nagy Mária vitte el az első helyezést.

Különdíjat kapott a palóc (édes) túrós lepényéért: Paulik Józsefné.

A sós kategóriában 3. helyezést ért el Oroszné Seres Katalin, 2. lett Benkő Erika, Az édes kategóriában 3. Benkő Erika, 2. Makcsali Jánosné lett.

A díjakat Márki-Zay Péter polgármester és Kiss Andrea alpolgármester adták át.

 

Szintén díjazták az aszfaltrajz-verseny győzteseit.

 

A szinte végig teltházas Kőfal Fesztiválon a kifejezetten családi program részeként többek között volt gyermekműsor a Péter&Pan előadásában, népi hangszerbemutató, táncház, a Genéziusz Színház előadása. Este a Naked SZESZ koncert – a Szegedi Egyetemi Színház zenekarának Létige című lemezbemutatója zárta a Kőfal Fesztivált.


A 11 órától estig tartó fesztiválra az enyhe, napsütéses Vénasszonyok nyara tette fel a koronát.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Éremeső itthon és külföldön

Éremeső itthon és külföldön

Sikeres és hasznos hétvégén van túl a NICS-HSÚVC. Mind belföldön, mind külföldön...
Vásárhelyi pedagógusokat díjaztak

Vásárhelyi pedagógusokat díjaztak

Október 12-én a Városházán díszközgyűlés keretében pedagógus arany- és...
 

És ezt már olvasta?

A honvédelmi miniszter szerint is kell a vásárhelyi szakközépiskola
A honvédelmi miniszter szerint is kell a vásárhelyi szakközépiskola A szakközépiskola kialakítását az Ady Endre utcában tervezik. 180 millió forintot irányoztak elő az ingatlan megszerzéséhez.
 
Megérdemelt vastaps a Hódtóiban
Megérdemelt vastaps a Hódtóiban A Tiszaújváros ellen lépett pályára szombaton, az NB I/B Zöld csoportjában a listavezető Vásárhelyi Kosársuli. Ismét győztek és továbbra is vezetik a bajnokságot.
 
Alkotások a természet elemeiből
Alkotások a természet elemeiből A vásárhelyi tájhoz több mint hat évtizede kötődő alkotó, Holler László festőművész tárlata nyílt meg január 19-én, szombaton délután az Alföldi Galériában. Képekkel.
 
Felvételi vizsgák országszerte
Felvételi vizsgák országszerte Január 19-én délelőtt 10 órától többek között a vásárhelyi Németh Lászlóban is központi írásbeli felvételi vizsgákat tartottak a hat- és a nyolcosztályos gimnáziumokban,
 
Tornyai néprajzi magángyűjteménye Vásárhely múltját idézi
Tornyai néprajzi magángyűjteménye Vásárhely múltját idézi Különleges tárlat megnyitójával vette kezdetét a Tornyai János Emlékév Hódmezővásárhelyen. Most nem mint festőművész, hanem mint néprajzi gyűjtő került a központba. Képekkel.
 
Csak négy órán át örülhettek a zsákmánynak
Csak négy órán át örülhettek a zsákmánynak Középkorú külföldi állampolgárok fosztották ki percek alatt a hódmezővásárhelyi Telekom ügyfélszolgálati irodáját. Videón a betörés. Képekkel.
 
Háromszorosára nőtt az influenzások száma
Háromszorosára nőtt az influenzások száma Újabb tucatnyi kórházban vezettek be látogatási tilalmat. Valószínű hamarosan a vásárhelyi kórház is sorra kerül. Most a 15-34 évesek közül kerül ki a legtöbb beteg.