KözéletFontos az emlékek továbbadása

2018. október 23., kedd
 
Fontos az emlékek továbbadása

Október 19-én Mórahalom város önkormányzata az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett megemlékezést, amelynek ünnepi szónoka Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója, a Csongrád Megyei Közgyűlés kereszténydemokrata tagja mondott ünnepi beszédet.

 

 

 


Október 23-án az 1989-es rendszerváltozás előkészítésének emblematikus helyszínén rendezett ünnepségen is részt vett Miklós Péter történész.

 

Az ötvenhatos megemlékezésen Lezsák Sándor parlamenti képviselő, a Magyar Országgyűlés alelnöke, valamint az idén nyolcvan esztendős Cey-Bert Róbert ötvenhatos szabadságharcos mondott beszédet.

Az eseményen Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Emlékpont vezetője, a Tornyai János Múzeum igazgatója a Lakitelek Népfőiskola által alapított és adományozott Kátay Zoltán Ösztöndíj átadásakor annak idei kitüntetettje, Pap Eliza kiskunmajsai történész munkásságát méltatta, de szólt a történészi hivatásról is.

Ez utóbbival kapcsolatban Miklós Péter kijelentette: a történész mesterségének része a fontos és felszabadító történelmi pillanatok – köztük kiemelten az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményei – élményszerűségének megragadása és továbbadása az érdeklődőknek, s főleg a következő nemzedékek tagjainak.

 

Olvassa el ezt is!

Megemlékezés Hódmezővásárhelyen

Megemlékezés Hódmezővásárhelyen

Az ünnepi események fél 10-kor a Kossuth téren zászlófelvonással kezdődtek, majd a résztvevők az...
Az önkéntes állatvédők filléres gondjai

Az önkéntes állatvédők filléres gondjai

A városban a legaktívabb Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének tagjai hálásak...
 

És ezt már olvasta?

Konferencia a Hunyadiak koráról
Konferencia a Hunyadiak koráról Az Országházban rendeztek konferenciát a Hunyadiaktól napjainkig címmel. Miklós Péter is tartott előadást.
 
Átadták az új makói levéltárat
Átadták az új makói levéltárat A jövőben Makó és a környező 16 település iratanyaga mellett az egykori Csanád vármegye dokumentumait is az új épületegyüttesben helyezik majd el.
 
Két lopás két tettenérés
Két lopás két tettenérés A nyomozók előállítottak egy mindszenti fiatalt, aki gyermekkorú társával két nap alatt több alkalommal is lopni indult Hódmezővásárhelyen és Mindszenten.
 
Itt a csendes gyilkos szezonja
Itt a csendes gyilkos szezonja Rosszullétre panaszkodott egy férfi kedden este,  A tűzoltók mérőműszerei kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét a ház helyiségeiben. Néhány fontos tudnivaló.
 
Jöhet a középdöntő
Jöhet a középdöntő Több száz versenyző közül válogatták be a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület vezetőedzőjét a Tv2 Ninja Warrior műsorába.
 
Motoros a baleset áldozata
Motoros a baleset áldozata Életét vesztette az a motoros, aki egy kamionnal ütközött a 47-es főút és a Rárósi út kereszteződésében.
 
Győzelem Csorvás ellen
Győzelem Csorvás ellen A vásárhelyi kézilabdás lányok továbbra is hibátlan mérleggel állnak a tabella Gyula mögött a második helyen, 14 ponttal.