Kék hírekFigyelmesen ha a napi rutin visszaáll

2018. szeptember 3., hétfő
 
Figyelmesen ha a napi rutin visszaáll

„A tanulók a nyári vakációt követően egy szertelenebb világból egy szabályozottabb környezetbe kerülnek a tanévkezdéssel. Fontos ilyenkor a szülői példamutatás, ezért lényeges iskolába menet a passzív biztonsági eszközök, ezen belül a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszer használata.

 

 

 

 

 

Az intézmények körül kialakuló torlódás elkerülése érdekében kiemelt jelentősége van a megállási és várakozási tilalmat jelző táblák utasításai betartásának. Nemcsak az iskolák környékén fontos a rendőri jelenlét, hanem magukban az intézményekben is”- emelte ki Vad Róbert rendőr őrnagy, a Csongrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottságának titkára a főkapitányság épületében szeptember 3-án délelőtt tartott sajtótájékoztatón. „Ennek jegyében a rendőrség elindította a KEVE programot („Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra”), amelynek keretében havi egy KRESZ-órát iktattunk be a tantervbe az érintett iskolák diákjai számára. Emellett idén is elindul „Az iskola rendőre” és a Sulimoped program.”

 

M. Toronykőy Márta rendőr alezredes, a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztályának vezetője ehhez kapcsolódóan kiemelte: „a 2018/2019-es tanévben is folytatódik a helyi fejlesztésű Kék Tér általános iskolai prevenciós, 11 órát magába foglaló oktatói modul, számos országos és helyi kezdeményezéssel együtt. A Szegedi Tudományegyetemen is folytatódik az „Általános prevenciós ismeretek”, 20 órás, két kreditet érő kurzus, amely a fiatalokkal foglalkozó, leendő tanárok, szakemberek számára ad biztos tudást. A cél, hogy a katedrára kiállva már a megfelelő prevenciós ismeretekkel rendelkezzenek az oktatók. 

 

Az osztályvezető elmondta: „www.bulisbiztonsag.hu weboldal továbbra is, megújult arculattal és tartalommal működik. Az induló tanévben a prevenciós szakemberek által felügyelt honlap hasznos információkkal látja el a fiatalokat, tanárokat és a szülőket egyaránt a bűnmegelőzés minden területén. Az oldalon elérhető a CSMRFK BMO összes kiadványa letölthető formában, de itt lehet jelentkezni a havonta megjelenő prevenciós megyei hírlevélre is. A XXI. századi követelményének megfelelően a tartalom „okos eszközökkel” is olvasható, így egy-egy tanórán, osztályfőnöki órán is jól használható, hisz a tartalmak mind az elkövetővé, mind pedig az áldozattá válás megelőzését támogatják.

 

Az alezredes arra is felhívta a figyelmet, hogy a gyermekek számára új, a nagy szabadság utáni iskolai környezetre fontos, hogy a rendőrök, pedagógusok és a szülők együtt készítsék fel a diákokat. A napi rutin visszaállt egy szabályozott keretbe, ahol más, új veszélyforrásokkal találkozhatnak. Közösen kell felhívni a figyelmet a fiatalok vagyonbiztonságára, közösségben betöltött szerepekből adódó veszélyforrásokra, szituációkra, az internet, és a „chat”-használat veszélyeire.

 
 
VH-CSMRFK
 

Olvassa el ezt is!

Csak a szalagház visszabontása a járható út

Csak a szalagház visszabontása a járható út

A Modern Városok porgram szerint valamikor bontani fogják a szalagházat, így nem engedélyezik a városnak a...
Képek, formák, motívumok

Képek, formák, motívumok

A Múzeumi Szombat című programsorozat szeptemberi eseményén tárlatvezetésen vehettek részt a...

 

És ezt már olvasta?

Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.
 
CD készül a Református Ótemplomban
CD készül a Református Ótemplomban Készül a Helyőrségi Zenekar első CD-je, orgonaművész, operaénekes és a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa közreműködésével.
 
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton A festmények a hagyományoknak megfelelően nagyobb számban szerepelnek, ám a plasztikák is magas minőséget képviselnek. Nyitás október 7-én. Képekkel.
 
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés Szeptember 18-án Márki-Zay Péter polgármester és a kivitelező közösen tette le az épülő vásárhelyi pihenőpark időkapszuláját. Látványterv.
 
Évezredes üzenetek az ember bőrén
Évezredes üzenetek az ember bőrén Megdöbbentő érdekességeket árul el a Határtalan Régészet frissen megjelent, őszi lapszáma a tetoválás történetéről, régészeti oldaláról.