Közélet Felszentelik Almási István síremlékét

2018. október 31., szerda
 
 Felszentelik Almási István síremlékét

November elsején síremlékének ünnepélyes megáldására és megszentelésére hívja a vásárhelyieket a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány és az Almási család.

 

 

 

 

 

 

 

 


Közadakozás eredményeként épült síremlékének ünnepélyes megáldására és megszentelésére november elsején 10 órakor kerül sor a Kincses temetőben.

 

A szertartáson imát mond Alácsi Ervin János tábori lelkész..

Igét hirdet Bán Csaba református lelkész.

Igeolvasást tart Nagy Ervin evangélikus lelkész.

A síremléket Kiss-Rigó László a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke áldja és szenteli meg.

A záróimát Németh László esperes, plébános mondja.

 

A Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány és az Almási család arra kér mindenkit, hogy a szertartás után egy szál virággal emlékezzenek Almási Istvánra.

 

 

Almási István polgármester hosszan tartó betegség után életének 73. évében hunyt el 2017. november 20-án.

Magyarország miniszterelnöke személyes hangú levélben fejezte ki részvétét és méltatta Almási István polgármester munkásságát. 

Mint ismeretes Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata Almási Istvánt saját halottjának tekintette, temetési költségeivel együtt. A Polgármesteri Hivatal közleménye szerint ennek kifizetése azonban több hónapot késett, és márciusban, vagyis már az új polgármester megválasztása után történt meg.

A közadakozás mellett, a néhai polgármester emlékére koncertet szerveztek május 27-én a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A koncert plakátján olvasható volt, hogy a koncertjegyek bevételét is Almási István síremlékének elkészítésére szeretnék fordítani.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Mindenszentek és halottak napja

Mindenszentek és halottak napja

Lelkileg nagy vigasztalás a hátramaradottaknak, hogy tehetnek valamit elköltözött szeretteikért imával,...
Hogyan gyászoltak őseink

Hogyan gyászoltak őseink

"A halottaknak szükségük van ránk, hogy emlékezzünk rájuk, még ha nem is tudunk, csak annyit mondani, hogy...
 

És ezt már olvasta?

Jótékonysági koncert az Ótemplomban
Jótékonysági koncert az Ótemplomban A mintegy félszáz tagú, sérült művészekből álló társulat a vásárhelyi születésű St. Martinnal lép fel a Református Ótemplomban.
 
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton szereplő művészek negyede a fiatal alkotók közül került ki.
 
A múlt felidézése a jelen tanulságaként
A múlt felidézése a jelen tanulságaként A Raoul Wallenberg Egyesület idén is Hódmezővásárhelyen rendezi meg az országos középiskolai vetélkedőjének regionális fordulóját.
 
Múzeumi szomszédolás
Múzeumi szomszédolás A szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársai szakmai látogatás tettek Vásárhelyen.
 
A korizás egyelőre jegelve
A korizás egyelőre jegelve Már csak víz és hideg idő kell és idén télen is lehet korizni a Kossuth téren. A két feltétel közül az első azonnal teljesíthető, míg a másodikra még várni kell.
 
Egy nap a kis lila polippal
Egy nap a kis lila polippal A Szabadság téri óvodásoknak a Koraszülöttek Világnapján idén is olyan foglalkozások voltak, amelyek az együttérzést tudatosították. Képekkel.
 
Időben jelzett és ezzel életet mentett
Időben jelzett és ezzel életet mentett Az Ábrai Károly utcából érkezett a lakossági bejelentés, miszerint a fürdőszobában elhelyezett szén-monoxid jelző készülék sípoló riasztással jelez.