Kultúra, oktatásÉvadzáró balettgála a Szegedi Nemzeti Színházban

2019. június 7., péntek
 
Évadzáró balettgála a Szegedi Nemzeti Színházban

A rendkívüli érdeklődés miatt két előadást tart évadzáró gálaműsorából a makói székhelyű VargaBalett Táncműhely.

 

 

 

 

 

 

Június 8-án, szombaton 15 és 18 órától látható az egész éves munkát reprezentáló műsorfolyam, amelyben a három Csongrád megyei városban: Makón, Szegeden, és Hódmezővásárhelyen működő műhely 250 növendéke lép a Szegedi Nemzeti Színház színpadára. Köztük a legkisebbek még csak 4, a legidősebbek pedig már 18 évesek.

 

A most záruló évad kiemelkedő sikereket hozott a műhely számára. A májusban Budapesten megrendezett XXVIII. Országos Táncművészeti Fesztiválon négy korcsoport: a felnőtt, az ifjúsági, a junior illetve a gyermek döntőjéből egyaránt első helyezéssel tértek haza. Az áprilisi, mezőtúri Országos Táncfesztiválon három csoportjuk korcsoport arany minősítést kapott, és számos egyéni győztest is ünnepelhettek.

 

A balett műhely a fennállása óta eltelt 6 év alatt már komoly ismertséget és elismertséget szerzett magának a szakmán belül. A kiváló versenyeredmények mellett minden évben kinevelnek olyan tehetségeket, akik táncművészeti pályára lépnek: idén szeptembertől egy növendékük nyert felvételt a Budapesti Táncművészeti Egyetemre, egy másik pedig táncművészeti szakközépiskolában folytatja tanulmányait.    

 

A sikerek kovácsa az alapító, Varga József Dömötör-díjas és Nívó-díjas táncművész, táncpedagógus, aki 2018-ban éppen az utánpótlás nevelésben felmutatott kiváló eredményeiért megkapta a táncművészeti egyetem és a Noverre Alapítvány elismerését, a Merényi Zsuzsa – díjat.  Mellette Kovács Rebeka, Kakas Orsolya, László Lívia és Szalai Alexa Rita vesz részt a növendékek magas szakmai színvonalú képzésében.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Bedől vagy nem dől be

Bedől vagy nem dől be

Az Önkormányzatnak ezúttal, a hét évvel ezelőtti nem megfelelő gazdálkodása...
A Mártélyi Alkotóház évadnyitója

A Mártélyi Alkotóház évadnyitója

A jelentős összegű beruházása nyomán, a Mártélyi Üdülőterület egyik gyöngyszemévé...
 

És ezt már olvasta?

Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel A Testvárosok Kupáján jártak a Boxing Gym Hódmezővásárhely öklözői. Az ökölvívók szokásos seregszemléjéről egy ezüsttel és egy bronzzal térhettek haza.
 
Győzelemmel indult a szezon
Győzelemmel indult a szezon A HLKC hazai pályán mutatkozott be a KSZSE elleni megyei derbin. Török vezérletével szerencsére jól bírták a hajrát, ami meghozta a győzelmet.
 
Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát
Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát A legújabb agrárkütyük, high-tech eszközök, robotok. A Gregus Máté Mezőgazdasági szakképzőben folytatódik a Hello Modern Agrárium programsorozat.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Őszi hálóing paletta
Őszi hálóing paletta

Szuper megoldás például egy hosszú ujjú pamut verzió, a kényelem és az esztétikum kedvéért tág V nyakkivágással.

 
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa Évek óta a magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos tél végére. A pótlásra szeptember második felétől már mindenképpen szükség van.
 
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal Elmarasztalta a Közbeszerzési Döntőbizottság a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalt. A polgármester közleményben reagált a hírre. Frissítve a HVSZ Zrt. közleményével!