Kultúra, oktatásÉvadzáró balettgála a Szegedi Nemzeti Színházban

2019. június 7., péntek
 
Évadzáró balettgála a Szegedi Nemzeti Színházban

A rendkívüli érdeklődés miatt két előadást tart évadzáró gálaműsorából a makói székhelyű VargaBalett Táncműhely.

 

 

 

 

 

 

Június 8-án, szombaton 15 és 18 órától látható az egész éves munkát reprezentáló műsorfolyam, amelyben a három Csongrád megyei városban: Makón, Szegeden, és Hódmezővásárhelyen működő műhely 250 növendéke lép a Szegedi Nemzeti Színház színpadára. Köztük a legkisebbek még csak 4, a legidősebbek pedig már 18 évesek.

 

A most záruló évad kiemelkedő sikereket hozott a műhely számára. A májusban Budapesten megrendezett XXVIII. Országos Táncművészeti Fesztiválon négy korcsoport: a felnőtt, az ifjúsági, a junior illetve a gyermek döntőjéből egyaránt első helyezéssel tértek haza. Az áprilisi, mezőtúri Országos Táncfesztiválon három csoportjuk korcsoport arany minősítést kapott, és számos egyéni győztest is ünnepelhettek.

 

A balett műhely a fennállása óta eltelt 6 év alatt már komoly ismertséget és elismertséget szerzett magának a szakmán belül. A kiváló versenyeredmények mellett minden évben kinevelnek olyan tehetségeket, akik táncművészeti pályára lépnek: idén szeptembertől egy növendékük nyert felvételt a Budapesti Táncművészeti Egyetemre, egy másik pedig táncművészeti szakközépiskolában folytatja tanulmányait.    

 

A sikerek kovácsa az alapító, Varga József Dömötör-díjas és Nívó-díjas táncművész, táncpedagógus, aki 2018-ban éppen az utánpótlás nevelésben felmutatott kiváló eredményeiért megkapta a táncművészeti egyetem és a Noverre Alapítvány elismerését, a Merényi Zsuzsa – díjat.  Mellette Kovács Rebeka, Kakas Orsolya, László Lívia és Szalai Alexa Rita vesz részt a növendékek magas szakmai színvonalú képzésében.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Bedől vagy nem dől be

Bedől vagy nem dől be

Az Önkormányzatnak ezúttal, a hét évvel ezelőtti nem megfelelő gazdálkodása...
A Mártélyi Alkotóház évadnyitója

A Mártélyi Alkotóház évadnyitója

A jelentős összegű beruházása nyomán, a Mártélyi Üdülőterület egyik gyöngyszemévé...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.
 
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban Három Kovácsra lehet büszke Vásárhely. Nem rokonok, de a vezetéknevük azonos, és az a közös bennük, hogy a Boxing Gym Vásárhely fiatal ökölvívói.
 
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön.
 
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője Az együttes a megyei I. osztályban folytathatja a küzdelmeket. A cél az lesz, hogy a helyi kötődésű és az utánpótlás tehetséges játékosai kapjanak lehetőséget.
 
Doktoranduszok az Emlékpontban
Doktoranduszok az Emlékpontban Az Emlékpontban negyedik alkalommal rendezték meg a PhD hallgatók és doktorjelöltek országos konferenciáját.