SportEurópa-bajnoki bronzérem Szarajevóban

2019. október 18., péntek
 
Európa-bajnoki bronzérem Szarajevóban

Befejeződött Bosznia-Hercegovinában az idei ITF Taekwon-do Európa-bajnokság, amelyen 30 ország közel 1200 sportolója nevezett be.

 

 

 

A képen Kovács Laura Fanni, Máté Zoltán és Zsarkó Dániel Péter

 


 

 

Szarajevóban a magyar válogatott tagjaként, a Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Klub versenyzője, Kovács Laura Fanni és a vásárhelyi klub vezetőedzője, az Algyői Sportkör tagja, Zsarkó Dániel Péter is szőnyegre lépett.

 

Fanni a 23-fős ifjúsági lány -50 kg-os kategóriában indult el élete első Európa-bajnokságán, ahol egy ír és egy ukrán versenyző legyőzésével bejutott a legjobb nyolc közé. Az érmes helyezésekért vívott csatában lengyel ellenfelével szemben maradt alul, de az egész megmérettetésen meggyőző teljesítményt nyújtott.

 

Zsarkó Dániel Péter a verseny egyik legnépesebb kategóriájában, felnőtt férfi -78 kg-os küzdelem versenyszámban, egy horvát, egy olasz és egy orosz versenyző legyőzésével megnyerte csoportját és bejutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben a korábbi világ- és Európa-bajnok német, a későbbi győztes Colin Adolfs-tól szenvedett vereséget egy kiélezett mérkőzésen, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel a versenynap végén.

 

Felkészítő: Máté Zoltán, Stricz Richárd, Lőkös Zoltán.

 
 
Forrás: ITF
VH
 

Olvassa el ezt is!

Roncsmentesítés Vásárhelyen

Roncsmentesítés Vásárhelyen

Október 13-án Vásárhelyen elkezdték a közterületeken hagyott használaton kívüli járművek elszállítását. Több is van még például a Kertvárosban, a Hódtóban.
Sertéspestis Csongrád megyében

Sertéspestis Csongrád megyében

Az afrikai sertéspestis járványhelyzet változása miatt, október 16-án a Csongrád Megyei NÉBIH - Vásárhelyre vonatkozólag is - a vészhelyzeti besorolást megemelte.
Újoncok a Vásárhelyi laktanyában

Újoncok a Vásárhelyi laktanyában

Szeptember 15-én vonultak be a Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségébe.
Szőnyi Kupa Sakkverseny

Szőnyi Kupa Sakkverseny

Első alkalommal rendezték meg a hódmezővásárhelyi Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolában a Szőnyi Kupa Meghívásos Ifjúsági és Amatőr Sakkversenyt. Eredményekkel és képekkel!
 

És ezt már olvasta?

Fontos dátumok 2020-ban
Fontos dátumok 2020-ban Tervezhető a jövő évi síelés, nyaralás, vagy egyéb program. Itt a 2020-as év ünnep- és munkaszüneti napok és tanítási szünetek listája.
 
Gyermekek Karácsonya idén is
Gyermekek Karácsonya idén is Évek óta hagyomány, hogy a polgármester felhívást tesz közzé, hogy a cégek, vállalkozások, magánszemélyek segítsék adományaikkal a Gyermekek Karácsonyát.
 
Ennivaló receptjeink - Pekándiós csokoládé cookie
Ennivaló receptjeink - Pekándiós csokoládé cookie Egy hétig lezárt dobozban eláll, lehet hogy utána is, „de valaki mindig megeszi”, így baromi nehéz rájönni mi a max. határidő az eltarthatóságában.
 
A halálos rongyláb tünet
A halálos rongyláb tünet A huzat hatására hullámzó hanghatás keletkezik, amely jelzi: beindult az izzás, az égés, amely során a hőmérséklet akár az ezer celsius fokot is elérheti.
 
Bizonytalan teremtő gondolkodás
Bizonytalan teremtő gondolkodás

Mi van akkor, amikor a teremtő vágy, teremtő gondolkodás sehogy se akar működni? A kisbaba-logika szerint ez azért van, mert nem sírtunk elég jól. Vagyis mi vagyunk a rosszak, hibásak, tehetetlenek – miközben mindenki más sikeres!

 
Gének határozzák meg, ki az édesszájú
Gének határozzák meg, ki az édesszájú Nem véletlen, hogy a kedves, szeretnivaló embereket gyakran az „édes” jelzővel illetjük és hogy a szerelmesek gyakran „Édesemnek” szólítják egymást.
 
Ivartalanítás állami pénzből
Ivartalanítás állami pénzből Az agrártárca támogatása keretében összesen húsz szervezet közel háromezer eb ivartalanításának a finanszírozását kezdi meg hamarosan.