SportÉrmes helyezések a Vajdaságban

2019. november 5., kedd
 
Érmes helyezések a Vajdaságban

A Vojvodinai Judó Szövetség november 2-án és 3-án rendezte meg Novi Sadban a Memorial tournament of grand judokas of Vojvodina 2019 (A Neves Júdosok Emlékversenyét)

 

 

 

 

 

 

A 2005 és 2012 (vagyis a 7 évestől 14 évesig) között született sportolók részére kiírt versenyen a Hód Judo Sportegyesület 3 sportolóval vett részt.

 

A legifjabb sportolók közül az u9 (2011-2012) kategóriában Hangyási Zengő Eszter idei második nemzetközi versenyen is felállhatott a dobogóra. A nyáron Solinban szerzett bronzérme után ezúttal a dobogó tetejére szólították és aranyérmet vehetett át a 38 kg-os kategóriában.

 

Ocsák Zoltán, az egyesület edzője tájékoztatása szerint, az u9-es fiúk között Török Zoltán menetelt a döntőig. Horvátországban még nem, de ezúttal már sikerült a dobogóra is felküzdenie magát. A döntő egy nagyon kiélezett csatát hozott, ahol a vásárhelyi fiúnak ugyan több indítása volt, de ellenfele tudott pontértékű akciót bemutatni, így a dobogó második fokára állhatott fel a 31 kg-os kategóriában.

A nagyobbak között Varga Szabolcs Dominik révén volt érdekelt az egyesület, akinek egy sajnálatos otthoni baleset következtében ki kellett hagyni a korosztályos országos bajnokságot és most igyekezett behozni az elmaradt időszakot. Szépen küzdött, ami ezen a versenyen a 7. helyhez volt elegendő az u13 kategória 34 kg-os mezőnyében.

 

A többiek az országos bajnokságokra készülnek ebben a periódusban, őket a következő hetekben láthatjuk viszont a tatamin.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ámmer Gergő tárlatvezetése

Ámmer Gergő tárlatvezetése

A Tornyai-plakettet elnyert Ámmer Gergő szobrászművész tartott alkotói tárlatvezetést A tökéletlenség harmóniája című egyéni kiállításában.
A küzdelmes döntetlen pontot ért

A küzdelmes döntetlen pontot ért

Az őszi szezon egyik legnehezebb mérkőzése várt rájuk. Így is történt, de a lányok harcossága és bátorsága pontot eredményezett.
Határtalan óvodaprogram

Határtalan óvodaprogram

A választáson magát megmérető Dr. Grezsa István visszatért eredeti tevékenységéhez, a magyar költségvetésből jóváhagyott tízmilliárdok szétosztásához.
Továbbjutott a vásárhelyi testvérpár

Továbbjutott a vásárhelyi testvérpár

Huszonnégy előadó - köztük két  vásárhelyi kislány - jutott tovább a Fölszállott a páva új gyerekévadának első adásából.
 

És ezt már olvasta?

Ismét versengtek a szép szavak ifjú művelői
Ismét versengtek a szép szavak ifjú művelői "...A vers az élet egyik nagy csodája." írta Charpentreau. A Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában idén is megrendezték a felsősök városi szavalóversenyét. Eredmények.
 
Erdélyi családok élettörténetei az Emlékpontban
Erdélyi családok élettörténetei az Emlékpontban

Az Emlékpont galériájában megnyílt a Tiltott kastélyok. Erdélyi történelmi családok a jóvátétel útvesztőjében című, nemzetközi multimédiás kiállítás.

 
90 éves Fodor Sándorné
90 éves Fodor Sándorné Dr. Huszár Lajos orvosi rendelőjében dolgozott, kisegítő és takarítónő volt.
 
Mi lesz veled szakképzés?
Mi lesz veled szakképzés? Az Országgyűlés elfogadta a szakképzésről szóló törvényjavaslatot. Szakmai szervezetek egész sora tiltakozott ellene, a kormánypárti többséget ez hidegen hagyta.
 
Még mindig nem került pont az ügy végére
Még mindig nem került pont az ügy végére Ismét meghosszabbították annak a mindszenti férfinak az előzetes letartóztatását, aki ellen kiskorú szexuális kényszerítése bűntette ügyében nyomoznak.
 
Egyetlen ponton múlott
Egyetlen ponton múlott Az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában Kecskemétre látogatott a Kosársuli felnőtt csapata. Megnyerhették volna a derbit, de hiányzott pár extra teljesítmény.
 
Idén is ingyen korizás
Idén is ingyen korizás Elkezdték a jégpálya alapozását a Kossuth téren. Hagyományosan a Mikulás hozza december 5-e körül a jégpályát, de az időjárás még közbeszólhat.