SportElpuskázott helyzetek, eladott labdák

2019. október 14., hétfő
 
Elpuskázott helyzetek, eladott labdák

A Vásárhelyi Kosársuli felnőtt-, valamint U20-as csapata vasárnap a Pápa otthonában lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjában. A szezon eddigi találkozóihoz hasonlóan az egyik szemünk sírt, a másik nevetett.

 

 

 

 

 

 

 

Előbb a fiatalok léptek pályára, akik hibátlan mérlegükön egy pillanatig sem akartak alább adni. Ennek szellemében teljesítettek, és végül remek csapatjátékkal újabb kiütéses sikert arattak. A 138-38-as, azaz kerek százpontos győzelem egyben azt is jelenti, hogy továbbra is tapadunk a szintén veretlen Pécs, Sopron kettősre - érdekesség, hogy a következő fordulóban egy nagy széria biztos megszakad valamelyik gárda számára, hisz Pécs U20-Kosársuli U20 rangadót rendeznek október 27-én.

 

A felnőttcsapat találkozója nagyon szoros csatát hozott, és nem múlott sokon, hogy sikerüljön megszakítani a rossz sorozatot. A palánknál történő "kisebb akadályok" elhárítása után (képünkön) az első negyed igencsak rapszodikus játékot eredményezett, hisz a pápaiak jó tripláikkal már tíz ponttal is vezettek, mégis miénk volt a játékrész vége. A minimális különbség a szünetig sem változott, és hiába igyekezett elhúzni a vendéglátó, Molnár Bence vezényletével volt visszaút.

 

Az 50-46-os hazai előnyt hozó félidőt követően egészen furcsán alakult a harmadik negyed, hisz előbb egy 14-0-s pápai rohammal majd' húszpontosra hízott a differencia, majd a negyed második öt perce abszolút a miénk volt, Rostás Imre és a visszatérő Kelemen Balázs kosarai egy 13-0-s etapot eredményeztek (64-59 a harmadik játékrész végén). A záró percekben mindkét félnek voltak jó és rossz periódusai, a végül 26 pontig jutó Molnár kettesével 71-69-nél mi vezettünk, ám hiába kezdődött 73-73-mal az utolsó minutum, nálunk jöttek az elpuskázott helyzetek és az eladott labdák, a jól védekező, egy fokkal higgadtabb Pápa pedig jól büntetőzött és végül 80-73-ra nyert.

 

NB I/B Zöld csoport, 4. forduló:

Concordia Motax KC Pápa - Vásárhelyi Kosársuli 80-73 (24-23, 26-23, 14-13, 16-14)

Pápa, 250 néző. V.: Jurák, Józsa, dr. Stánicz.

 

Pápa: Sonyák 10/6, Horváth 14/9, MURAI 20/3, Oroszi 4, Keller 8

Csere: Hódi 11/9, Balla 2, Burai 8/3, Márton L. 3/3, Kocsis

Edző: Kálmán László

 

Kosársuli: Varga Á. 4/3, Varga Z. 3/3, Bálint 2, Hargitai 6, Perák 6

Csere: Kovács 8/6, MOLNÁR 26/6, Rostás 12, Kelemen 6, Balogh

Edző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás: "Éles, egylabdás rangadót buktunk el, a szerencse nem mellettünk állt. A legrosszabbkor hibáztunk mindig, így nem sikerült a bravúr. Még mindig hiányzik az a plusz a játékunkból, ami győzelmet érne, de jövő héttől még keményebben dolgozunk érte."


A következő fordulóban, október 27-én Pécsre látogat a felnőttcsapat is. Az a kiszálló sem ígérkezik könnyűnek, hisz a Rátgéber Akadémia jelenleg vezeti a bajnokságot.

 
 
Forrás: Nagy Benjamin-Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Dobogós helyezések Budapesten

Dobogós helyezések Budapesten

Október 12-én a 12. Magyar Open Poomsae Bajnokságon a vásárhelyi Máté Taekwondo & Hapkido KHSE sportolói 5 dobogós helyezést ért el.

Mindszenti sorozatbetörés elfogással

Mindszenti sorozatbetörés elfogással

Nem kis riadalmat keltett a mindszenti és vásárhelyi facebookosok között az a hír, hogy 12 óra alatt 5 betörés volt. Igaz a betörő csak 4 órán ár örülhetett a zsákmánynak.
Gördülő dohánybolt

Gördülő dohánybolt

Az autó szinte összes üreges része tele volt cigarettával. Még a motortérben is találtak több kartonnal. A pénzügyőrök összesen 1360 dobozt szedtek össze. Képekkel!
Barcsay kiállítás a teljesség igényével

Barcsay kiállítás a teljesség igényével

A vasárnap nyíló kiállításra időzítettek egy igen szép kivitelű albumot, amelyben 200 reprodukció található és bemutatja a Barcsay életmű legújabb kutatásait is.
 

És ezt már olvasta?

Ismét versengtek a szép szavak ifjú művelői
Ismét versengtek a szép szavak ifjú művelői "...A vers az élet egyik nagy csodája." írta Charpentreau. A Kertvárosi Katolikus Általános Iskolában idén is megrendezték a felsősök városi szavalóversenyét. Eredmények.
 
Erdélyi családok élettörténetei az Emlékpontban
Erdélyi családok élettörténetei az Emlékpontban

Az Emlékpont galériájában megnyílt a Tiltott kastélyok. Erdélyi történelmi családok a jóvátétel útvesztőjében című, nemzetközi multimédiás kiállítás.

 
90 éves Fodor Sándorné
90 éves Fodor Sándorné Dr. Huszár Lajos orvosi rendelőjében dolgozott, kisegítő és takarítónő volt.
 
Mi lesz veled szakképzés?
Mi lesz veled szakképzés? Az Országgyűlés elfogadta a szakképzésről szóló törvényjavaslatot. Szakmai szervezetek egész sora tiltakozott ellene, a kormánypárti többséget ez hidegen hagyta.
 
Még mindig nem került pont az ügy végére
Még mindig nem került pont az ügy végére Ismét meghosszabbították annak a mindszenti férfinak az előzetes letartóztatását, aki ellen kiskorú szexuális kényszerítése bűntette ügyében nyomoznak.
 
Egyetlen ponton múlott
Egyetlen ponton múlott Az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában Kecskemétre látogatott a Kosársuli felnőtt csapata. Megnyerhették volna a derbit, de hiányzott pár extra teljesítmény.
 
Idén is ingyen korizás
Idén is ingyen korizás Elkezdték a jégpálya alapozását a Kossuth téren. Hagyományosan a Mikulás hozza december 5-e körül a jégpályát, de az időjárás még közbeszólhat.