GazdaságElkezdődhet a területalapú támogatás előleg kifizetése

2017. október 13., péntek
 
Elkezdődhet a területalapú támogatás előleg kifizetése

A szeptember 30-i forint-euró árfolyam határozza meg a megkapott összegek nagyságát. A Hódmezővásárhelyi Járás területén 1700 gazdálkodó érintett.

 

 

 

 

 

 

2015-ben az előleg 122 milliárd, 2016-ban 194 milliárd forint volt. A gazdasági szakemberek szerint az emelkedés annak tulajdonítható, hogy a fejlesztések nyomán egyre több jogcímen lehet előleget igényelni.

A napokban kezdődnek a jogszerű földhasználattal kapcsolatos ellenőrzések, a keresztellenőrzések és a kamarai falugazdász-hálózattal közös adategyeztetések is.

Az előleg-kifizetések október 16-án elindulhatnak, és előre eltervezett ütemben zajlanak majd, az érintett gazdálkodók pedig a kincstári webes felületen, a saját ügyfélfiókjukon keresztül nyomon követhetik az utalások aktuális állását.

A szeptember 30-i forint-euró árfolyam határozza meg a megkapott összegek nagyságát, ez most 310,67 forint volt. Vagyis a területalapú támogatásként – az alaptámogatással és a zöldítéssel együtt – durván 70 ezer forinttal lehet számolni hektáronként.

 

Az eddigi éveknek megfelelően –  idén ősszel is a közösségi szabályok által meghatározott legkorábbi időpontban, október 16-án megkezdődik az agrártámogatási előlegek kifizetése. Feldman Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára emlékeztetett: az Európai Bizottság jóváhagyta azt a magyar kérelmet, hogy az EMGA-ból a Magyarországnak járó források 70, az EMVA-ból pedig 85 százaléknyi maximum összeget fizessen ki a Magyar Államkincstár támogatási előlegként. Mivel utólagos elszámolásról van szó, az előleg-kifizetésre szánt 208 milliárd forintot a magyar költségvetésből kell állni, amihez a nemzetgazdasági tárca hozzájárult.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hogy kedvet kapjon egy neki való szakmához

Hogy kedvet kapjon egy neki való szakmához

A Fekete Sas csütörtöki eseményére több mint 800 pályaválasztás előtt álló...
Vásárhelyi fekvőbeteget is meglopott

Vásárhelyi fekvőbeteget is meglopott

Sokat kapott az az ápoló, aki a betegek őrizetlenül hagyott értékeit lopkodta és több olyan beteget...

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Egy nagy emberáldozatot követelő csata története
Egy nagy emberáldozatot követelő csata története Pintér István történelemtanár, amatőr történész mutatta be a tanulóknak az osztrák-magyar haderő által végrehajtott sikeres hadművelet történéseit. Képekkel!
 
Döntetlenre sikerült
Döntetlenre sikerült A HLKC előbb hazai pályán szenvedett nem várt, nagy-arányú vereséget, majd idegenben a mezőny egyik élcsapata ellen bravúros döntetlent ért el. 
 
Részvétnyilvánítások
Részvétnyilvánítások

Pártok, civilszervezetek, közéleti személyiségek részvétnyilvánításai, megemlékezései Almási István Hódmezővásárhely polgármesterének halálára.

(Folyamatosan frissül!)

 
Kutyás nyugdíjasok tovább élnek
Kutyás nyugdíjasok tovább élnek A háziállatok csökkentik a magányt, ami egyébként nagyban hozzájárul a szívbetegségek kialakulásához és a demenciához. 
 
Elhunyt Almási István
Elhunyt Almási István Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata mély megrendüléssel tudatja, hogy Almási István polgármester életének 73. évében elhunyt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.46.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.46.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Együttérzés a kis lila polip segítségével
Együttérzés a kis lila polip segítségével A Szabadság téri óvodásoknak a Koraszülöttek Világnapján idén is olyan foglalkozások voltak, amelyek az együttérzést tudatosították. Képekkel!