KözéletElkészült Almási István síremléke

2018. október 26., péntek
 
Elkészült Almási István síremléke

Közadakozás eredményeként épült síremlékének ünnepélyes megáldására és megszentelésére hívja a vásárhelyieket a Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány és az Almási család.

 

 

 

 

 

 

 

Almási István polgármester hosszan tartó betegség után életének 73. évében hunyt el 2017. november 20-án.

Magyarország miniszterelnöke személyes hangú levélben fejezte ki részvétét és méltatta Almási István polgármester munkásságát. 

 

Mint ismeretes Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata Almási Istvánt saját halottjának tekintette, temetési költségeivel együtt. Ennek kifizetése azonban több hónapot késett, és a Polgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint, márciusban, vagyis már az új polgármester megválasztása után történt meg.

 

A néhai polgármester emlékére koncertet szerveztek május 27-én a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A koncert plakátján olvasható volt, hogy a koncertjegyek bevételét Almási István síremlékének elkészítésére szeretnék fordítani.

Ennek és további közadakozásnak az eredményeként épült síremlékének ünnepélyes megáldására és megszentelésére november elsején 10 órakor kerül sor a Kincses temetőben.

 

A szertartáson imát mond Alácsi Ervin János tábori lelkész.Iigét hirdet Bán Csaba református lelkész. Igeolvasást tart Nagy Ervin evangélikus lelkész.

A síremléket Kiss-Rigó László a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke áldja és szenteli meg, a záróimát Németh László esperes, plébános mondja.

 

A Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány és az Almási család arra kér mindenkit, hogy a szertartás után egy szál virággal emlékezzenek Almási Istvánra.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Wittner Mária idézte fel 1956 eseményeit az Emlékpontban

Wittner Mária idézte fel 1956 eseményeit...

Az eseményeket személyesen megélő, a forradalom és szabadságharc céljának, eszmeiségének...
A szegedi vonat elsodort egy autót

A szegedi vonat elsodort egy autót

Négy halálos áldozata van a Székkutas és Orosháza között a vasúti átjáróban...
 

És ezt már olvasta?

Jótékonysági koncert az Ótemplomban
Jótékonysági koncert az Ótemplomban A mintegy félszáz tagú, sérült művészekből álló társulat a vásárhelyi születésű St. Martinnal lép fel a Református Ótemplomban.
 
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton szereplő művészek negyede a fiatal alkotók közül került ki.
 
A múlt felidézése a jelen tanulságaként
A múlt felidézése a jelen tanulságaként A Raoul Wallenberg Egyesület idén is Hódmezővásárhelyen rendezi meg az országos középiskolai vetélkedőjének regionális fordulóját.
 
Múzeumi szomszédolás
Múzeumi szomszédolás A szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársai szakmai látogatás tettek Vásárhelyen.
 
A korizás egyelőre jegelve
A korizás egyelőre jegelve Már csak víz és hideg idő kell és idén télen is lehet korizni a Kossuth téren. A két feltétel közül az első azonnal teljesíthető, míg a másodikra még várni kell.
 
Egy nap a kis lila polippal
Egy nap a kis lila polippal A Szabadság téri óvodásoknak a Koraszülöttek Világnapján idén is olyan foglalkozások voltak, amelyek az együttérzést tudatosították. Képekkel.
 
Időben jelzett és ezzel életet mentett
Időben jelzett és ezzel életet mentett Az Ábrai Károly utcából érkezett a lakossági bejelentés, miszerint a fürdőszobában elhelyezett szén-monoxid jelző készülék sípoló riasztással jelez.