Kultúra, oktatásElkészült a vásárhelyi iskolák rangsora

2019. október 8., kedd
 
Elkészült a vásárhelyi iskolák rangsora

Idén is elkészült a 2018-as kompetenciamérési eredmények megjelenésével a Magyarország Legjobb általános és középiskolák összeállítása.

 

 

 

 

 

 

 

Az összeállításban apróbb mozgások történtek, de az egyik iskolában jelentősen javultak az eredmények, így a sorrend kialakításakor nagyot ugrott a dobogóra. 

 

Első helyen - megőrizve eddigi pozícióját - a debreceni Ibolya Utcai Általános Iskola végzett ismét. Kompetenciamérés eredményei 7 éve töretlenül rendkívül magas eredményt mutatnak, minden évben jelentősen meghaladva az országos átlagot matematika és szövegértés területén is.

 

Második helyre óriási ugrással a tavalyi 52. helyről a budapesti Szabó Magda Angol-Magyar Kéttannyelvű Általános Iskola került. Az iskolában az utóbbi 3 évben jelentősen javultak az eredmények. A 2018-as évben az országos eredményekhez képest több, mint 20% volt az előnyük majdnem minden esetben.

 

Harmadik helyen egy nagy klasszikust köszönthetünk. A Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium folyamatosan nagyon magas eredményei itt is visszaköszönnek.

A legjobbiskola.hu szakemberei szerint fontos, hogy évről-évre stabilan jó eredmények legyenek az iskolában, biztonságot nyújtva a gyerekeknek. A lista készítésénél ezt a stabilitást is figyelembe veszik úgy, hogy az utolsó 5 év eredményeit is áttekintik.

 

A Legjobb általános iskolák összeállítás elkészítésénél azokat az általános iskolákat vették figyelembe, ahol rendelkezésre álltak a 6. és 8. évfolyami matematikai és szövegértési eredmények is. Eredmények számításánál a legfrissebb 2018-as adatok mellett a korábbi 4 év eredményeit is figyelembe vették.

 

Összesen 2440 iskola található a listán, amelyen természetesen a hódmezővásárhelyi általános iskolák helyezése is megtalálható.

  116. helyezett a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola

  337. helyezett a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola Telephelye

1023. helyezett a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola

1110. helyezett a Hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola

1263. helyezett a Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola Gregus Máté Tagintézménye (Székkutas)

1304. helyezett a Németh László Gimnázium, Általános Iskola

1445. helyezett a Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola

1475. helyezett a Hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola

 


A magyar középiskolákat értékelő rangsorában - akárcsak tavaly - 2019-ben is a négyéves képzést adó veszprémi Lovassy László Gimnázium lett az első. Kevéssel maradt le a mögötte a budapesti Eötvös József Gimnázium, a harmadik helyezett XIV. kerületi Szent István Gimnázium pedig óriásit lépett előre tavalyi helyezéséhez képest. A negyedik helyen a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium áll.

 

Az 1645 hazai középiskolát tartalmazó listán a két vásárhelyi gimnázium egyike a 264. helyezett Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium,

a 266. helyezett a Németh László Gimnázium, Általános Iskola.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Újabb kórházfejlesztés a láthatáron

Újabb kórházfejlesztés a láthatáron

A vásárhelyi kórház fejlesztésének szeptemberben bejelentett jövőbeni terveinek egy része, egy most...
Vádemelés a Gregus utcai kettős gyilkosság ügyében

Vádemelés a Gregus utcai kettős...

Brutális kegyetlenséggel végeztek a két idős, magatehetelen emberrel. A nő aktívan segédkezett saját...
 

És ezt már olvasta?

Elhunyt Dr. Soós László
Elhunyt Dr. Soós László Magas szintű orvosi tudása, művészi tehetsége és humánus magatartása minden hódmezővásárhelyi lakos számára példaértékű.
 
Újabb sikeres színházi előadás
Újabb sikeres színházi előadás Egy férfiklub hétköznapjaiba engedett bepillantást a Nő a tét című előadás legutóbb a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Jazzkívánságműsor - vásárhelyieknek
Jazzkívánságműsor - vásárhelyieknek Pazar zenei élmény részesei lehettek azok, akik ellátogattak a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann közös koncertjére a Bessenyei Ferenc Művelődési Központba.
 
Elpuskázott helyzetek, eladott labdák
Elpuskázott helyzetek, eladott labdák A Vásárhelyi Kosársuli felnőtt-, valamint U20-as csapata vasárnap a Pápa otthonában lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjában. Egy győzelem, egy vereség.
 
Dobogós helyezések Budapesten
Dobogós helyezések Budapesten

Október 12-én a 12. Magyar Open Poomsae Bajnokságon a vásárhelyi Máté Taekwondo & Hapkido KHSE sportolói 5 dobogós helyezést ért el.

 
Súlyos testi sértés a vád
Súlyos testi sértés a vád Vádat emeltek egy tanár ellen, aki eltörte egy diákja kezét idén tavasszal egy hódmezővásárhelyi általános iskolában.
 
Választott Hódmezővásárhely
Választott Hódmezővásárhely

13 478 szavazattal Dr. Márki-Zay Péter lett a polgármestere. Fölényes győzelmet arattak a Mindenki Magyarországa Mozgalom - Tiszta Vásárhelyért Egyesület jelöltje.