Kultúra, oktatásEgyetemi polgárrá fogadlak

2017. szeptember 4., hétfő
 
Egyetemi polgárrá fogadlak

Szeptemberben 22 fő külföldi hallgató kezdi meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Karának angol nyelvű mezőgazdasági mérnöki alapképzésen.

 

 

 

 

 


Viszont idén valamelyest csökkent a felvett hallgatók száma, de ez a 20 százalék valamivel jobb az országos átlagnál, mert van olyan felsőoktatási intézmény ahol a tavalyihoz képest 50 százalékkal kevesebb hallgató kezdi a szemesztert - mondta Dr. Horváth József dékán, a Városháza Dísztermében tartott 151.

Tanévnyitón. Hozzátette, ennek elsősorban az idén ismét 20 ponttal megemelt alsó ponthatár az oka, illetve az érettségivel hozott pontok nem bizonyultak elegendőnek.

 

A hódmezővásárhelyi karon tavaly 178, idén összesen 143 hallgató kezdi a szemesztert. Dinamikusan növekszik a külföldi hallgatók száma. 2015-ben indult az angol nyelvű képzés 6 külföldi hallgatóval, tavaly már 14-en, idén 22-en nyertek felvételt három kontinensről.

 

A hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Karnak a régiós szakemberképzésben eddig is jelentős szerepe volt, de az utóbbi években különösen felértékelődött azzal, hogy a kormány, illetve az EU többféle módon ösztönzi a fiatal, képzett gazdálkodókat. A vásárhelyi kar különösen előnyös helyzetben van, hiszen jól felszerelt, sokféle mezőgazdasági ágat reprezentáló tanüzem van a város határában, továbbá az iskola és a kollégium egy épülettömbben, többféle sportolási lehetőséggel, gondozott nagy parkkal Hódmezővásárhely belvárosában van. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Pisztolylövés a Rudnay utcában

Pisztolylövés a Rudnay utcában

A férfi örjöngeni kezdett, ezért a szomszédok mentőt hívtak, akik nem tudták megfékezni és...
Kutatónak lenni izgalmas hivatás

Kutatónak lenni izgalmas hivatás

A Kutatók éjszakáján máskor nem látogatható helyszínek nyílnak meg idén is az SZTE...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

A baloldali, a szociáldemokrata színeket akarja képviselni
 A baloldali, a szociáldemokrata színeket akarja képviselni Dr. Hernádi Gyula ismertette programját és reagált a helyi MSZP vezetőségének – a tagságból történő kizárására - tett javaslatra is.
 
Bejelentette - kizárják
Bejelentette - kizárják Január 15-én jelentette be Dr. Hernádi Gyula, a hódmezővásárhelyi MSZP tagja, hogy függetlenként indul az időközi polgármester-választáson.
 
Halálos baleset Algyőnél
Halálos baleset Algyőnél Egy Szeged felé tartó kamion eddig tisztázatlan körülmények közt elsodort egy kerékpárost január 15-én éjjel. Frissítve új információkkal! Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.2.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.2.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Van akinek már unalmas - van akinek még újdonság
Van akinek már unalmas - van akinek még újdonság Egyik nap tükörjég, másik nap köd, a harmadik nap hó, vagy éppen eső. Az időjárásra mindig felkészültnek kell lenni, hogy körültekintően és biztonságosan közlekedjenek az autósok, kerékpárosok, gyalogosok.
 
Egy legendás vizilabdázóról emlékeznek meg Vásárhelyen
Egy legendás vizilabdázóról emlékeznek meg Vásárhelyen Gyarmati Dezső, a Nemzet Sportolójára, vízilabdázóra, szakedzőre emlékeznek Hódmezővásárhelyen január 16-án. Felavatják domborművét.
 
A figyelem középpontjában a nehéz helyzetben élő állattartó családok
A figyelem középpontjában a nehéz helyzetben élő állattartó családok A fő cél az, hogy kevesebb legyen a kóbor állat, hiszen ha egy rászoruló család segítséget kap, akkor nem kell megválniuk kedvencüktől.