Kultúra, oktatásEgyetemi polgárrá fogadlak

2017. szeptember 4., hétfő
 
Egyetemi polgárrá fogadlak

Szeptemberben 22 fő külföldi hallgató kezdi meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Karának angol nyelvű mezőgazdasági mérnöki alapképzésen.

 

 

 

 

 


Viszont idén valamelyest csökkent a felvett hallgatók száma, de ez a 20 százalék valamivel jobb az országos átlagnál, mert van olyan felsőoktatási intézmény ahol a tavalyihoz képest 50 százalékkal kevesebb hallgató kezdi a szemesztert - mondta Dr. Horváth József dékán, a Városháza Dísztermében tartott 151.

Tanévnyitón. Hozzátette, ennek elsősorban az idén ismét 20 ponttal megemelt alsó ponthatár az oka, illetve az érettségivel hozott pontok nem bizonyultak elegendőnek.

 

A hódmezővásárhelyi karon tavaly 178, idén összesen 143 hallgató kezdi a szemesztert. Dinamikusan növekszik a külföldi hallgatók száma. 2015-ben indult az angol nyelvű képzés 6 külföldi hallgatóval, tavaly már 14-en, idén 22-en nyertek felvételt három kontinensről.

 

A hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Karnak a régiós szakemberképzésben eddig is jelentős szerepe volt, de az utóbbi években különösen felértékelődött azzal, hogy a kormány, illetve az EU többféle módon ösztönzi a fiatal, képzett gazdálkodókat. A vásárhelyi kar különösen előnyös helyzetben van, hiszen jól felszerelt, sokféle mezőgazdasági ágat reprezentáló tanüzem van a város határában, továbbá az iskola és a kollégium egy épülettömbben, többféle sportolási lehetőséggel, gondozott nagy parkkal Hódmezővásárhely belvárosában van. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Pisztolylövés a Rudnay utcában

Pisztolylövés a Rudnay utcában

A férfi örjöngeni kezdett, ezért a szomszédok mentőt hívtak, akik nem tudták megfékezni és...
Kutatónak lenni izgalmas hivatás

Kutatónak lenni izgalmas hivatás

A Kutatók éjszakáján máskor nem látogatható helyszínek nyílnak meg idén is az SZTE...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Gólból hét, esőből nagyon sok esett
Gólból hét, esőből nagyon sok esett A régi vicc a Hódmezővásárhely - Szőreg meccs analógiájára is átfordítható: akkor kell focizni, amikor jól esik. Szombaton jól esett, a csapatok pedig fociztak is.
 
Nagyon értékes győzelem
Nagyon értékes győzelem A győri idegenbeli sikert követően szombaton este hazai pályán is győzni tudott a Vásárhelyi Kosársuli. A Honvéd ellen végig vezetve, 14 ponttal tudtak diadalmaskodni.
 
Gardenexpo: lazíts a zöldben!
Gardenexpo: lazíts a zöldben! Különleges magyar szabadalommal, a legfrissebb kültéri trendekkel és több ezer meseszép orchideával vár a Gardenexpo!
 
Baleset volt az algyői Tisza hídon
Baleset volt az algyői Tisza hídon A balesetben egy személy súlyos sérülést szenvedett. Az érintett útvonalon órákig teljes illetve részleges útlezárás volt érvényben.
 
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak
Vásárhelyi élményei meghatározóak voltak Geszler Mária ötven éve kerámiaművészként alkot, pályájára nagy hatást gyakorolt Hódmezővásárhely. Március 15-én Kossuth-díjjal tüntették kia a Parlamentben. 
 
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter
Ünnepi beszédét a kampánynak szentelte Márki-Zay Péter Aki az összefogás ellen dolgozik, az áruló, és elveszítik legitimációjukat az ellenzéki pártok, ha nem fognak össze.
 
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai
Hódmezővásárhely Pro Urbe díjasai Március 15-e alkalmából Hódmezővásárhely város Pro Urbe díjat adományozott Ambrus Sándornak, Dr. Dömötör Jánosnak és Szénási Jánosnak.