Kultúra, oktatásEgy Napos oldal

2018. augusztus 14., kedd
 

A Szabadság téri óvoda Klímanócskái nyáron sem tétlenkednek a Nap elleni védelemre szemléletformáló foglalkozásokkal hívják fel a figyelmet.

 

 

 

 

 

 

A gyerekkorban szenvedett napégések későbbi melanóma kialakulásához vezetnek. Különböző bőrbetegségeket a hosszú távú rendszeres Napon való tartózkodás okozza. Fontos tudni, hogy a napégések 80% a tizenharmadik életévünk előtt szenvedjük el.

 

Bozókiné Szabó Ildikó úgy fogalmazott: „Rendkívül fontos, hogy a Klímanócska foglalkozásokon közvetítsük a szülők és manócskáink felé, hogy a gyerekek bőre érzékenyebb a napsugár okozta problémákra. A környezeti hatások az éghajlatváltozás okozta problémákat, ezek hatását a természeti társadalmi környezetre az óvodás korosztály számára, játékos formában közvetítjük.”

 

Az óvodák egyik kiemelt feladata, hogy megalapozzák az egészséges életviteli kompetenciákat ezért nyáron kiemelt feladatként tekintik a napfény és káros hatásainak mérséklését a gyermekek egészségvédelmét. A foglalkozásokon elsajátítják a napvédelmi praktikákat. Felhívják a figyelmet, hogy magas faktorszámú napvédő termékeket kell használni, 11-15 óra között ne tartózkodjanak a napon, fontos a fejfedő és a sötét ruházat, a megfelelő napszemüveg. Az UV sugárzás miatt, árnyékban is szükség van védelemre.

 

Az óvodákban a rendszeres ivóvízfogyasztásra nagy hangsúlyt fektetnek, hogy a gyerekek minél nagyobb biztonságban örülhessenek a nyári pillanatoknak.

 

A Klímanócskák a napfény elleni védelem mellett megtanulták, hogy a növényeknek, állatoknak is fokozott vízpótlásra, és védelemre van szükségük.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Színházi bérlet-ajánlatok

Színházi bérlet-ajánlatok

Két bérletsorozatban kínál 11 színházi előadás az ősszel kezdődő évadában...
Tanévi menetrend 2018-19

Tanévi menetrend 2018-19

Már csak 3 hét van a tanévkezdésig, érdemes végigbogarászni, mi várja a diákokat szeptember...
 

És ezt már olvasta?

Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.
 
CD készül a Református Ótemplomban
CD készül a Református Ótemplomban Készül a Helyőrségi Zenekar első CD-je, orgonaművész, operaénekes és a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa közreműködésével.
 
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton A festmények a hagyományoknak megfelelően nagyobb számban szerepelnek, ám a plasztikák is magas minőséget képviselnek. Nyitás október 7-én. Képekkel.
 
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés Szeptember 18-án Márki-Zay Péter polgármester és a kivitelező közösen tette le az épülő vásárhelyi pihenőpark időkapszuláját. Látványterv.
 
Évezredes üzenetek az ember bőrén
Évezredes üzenetek az ember bőrén Megdöbbentő érdekességeket árul el a Határtalan Régészet frissen megjelent, őszi lapszáma a tetoválás történetéről, régészeti oldaláról.