Kultúra, oktatásEgy Napos oldal

2018. augusztus 14., kedd
 

A Szabadság téri óvoda Klímanócskái nyáron sem tétlenkednek a Nap elleni védelemre szemléletformáló foglalkozásokkal hívják fel a figyelmet.

 

 

 

 

 

 

A gyerekkorban szenvedett napégések későbbi melanóma kialakulásához vezetnek. Különböző bőrbetegségeket a hosszú távú rendszeres Napon való tartózkodás okozza. Fontos tudni, hogy a napégések 80% a tizenharmadik életévünk előtt szenvedjük el.

 

Bozókiné Szabó Ildikó úgy fogalmazott: „Rendkívül fontos, hogy a Klímanócska foglalkozásokon közvetítsük a szülők és manócskáink felé, hogy a gyerekek bőre érzékenyebb a napsugár okozta problémákra. A környezeti hatások az éghajlatváltozás okozta problémákat, ezek hatását a természeti társadalmi környezetre az óvodás korosztály számára, játékos formában közvetítjük.”

 

Az óvodák egyik kiemelt feladata, hogy megalapozzák az egészséges életviteli kompetenciákat ezért nyáron kiemelt feladatként tekintik a napfény és káros hatásainak mérséklését a gyermekek egészségvédelmét. A foglalkozásokon elsajátítják a napvédelmi praktikákat. Felhívják a figyelmet, hogy magas faktorszámú napvédő termékeket kell használni, 11-15 óra között ne tartózkodjanak a napon, fontos a fejfedő és a sötét ruházat, a megfelelő napszemüveg. Az UV sugárzás miatt, árnyékban is szükség van védelemre.

 

Az óvodákban a rendszeres ivóvízfogyasztásra nagy hangsúlyt fektetnek, hogy a gyerekek minél nagyobb biztonságban örülhessenek a nyári pillanatoknak.

 

A Klímanócskák a napfény elleni védelem mellett megtanulták, hogy a növényeknek, állatoknak is fokozott vízpótlásra, és védelemre van szükségük.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Színházi bérlet-ajánlatok

Színházi bérlet-ajánlatok

Két bérletsorozatban kínál 11 színházi előadás az ősszel kezdődő évadában...
Tanévi menetrend 2018-19

Tanévi menetrend 2018-19

Már csak 3 hét van a tanévkezdésig, érdemes végigbogarászni, mi várja a diákokat szeptember...
 

És ezt már olvasta?

Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.

 

 
Császár Angéla Hódmezővásárhelyen
Császár Angéla Hódmezővásárhelyen

Legutóbb 2017 őszén járt Hódmezővásárhelyen Fenyvesi Félix Lajos könyvbemutatójának vendégeként. Ezúttal ő lesz a főszereplője egy beszélgetésnek.

 
Megtorpant a futball utánpótlás finanszírozása
Megtorpant a futball utánpótlás finanszírozása A Magyar Labdarúgó Szövetség szeptember óta nem küldi az utánpótlás- nevelésre jóváhagyott TAO támogatást. Az NB III-as felnőtt csapat anyagi háttere biztosított.
 
Vásárhelyi vonatkozású büntetőügy végére került pont
Vásárhelyi vonatkozású büntetőügy végére került pont Volt olyan település, ahol papíron 0,8 hektár fertőtlenítésén ugyanannyi ember dolgozott, mint máshol azonos adottságú, de csaknem százszor nagyobb területen.