Kultúra, oktatásEgy Napos oldal

2018. augusztus 14., kedd
 

A Szabadság téri óvoda Klímanócskái nyáron sem tétlenkednek a Nap elleni védelemre szemléletformáló foglalkozásokkal hívják fel a figyelmet.

 

 

 

 

 

 

A gyerekkorban szenvedett napégések későbbi melanóma kialakulásához vezetnek. Különböző bőrbetegségeket a hosszú távú rendszeres Napon való tartózkodás okozza. Fontos tudni, hogy a napégések 80% a tizenharmadik életévünk előtt szenvedjük el.

 

Bozókiné Szabó Ildikó úgy fogalmazott: „Rendkívül fontos, hogy a Klímanócska foglalkozásokon közvetítsük a szülők és manócskáink felé, hogy a gyerekek bőre érzékenyebb a napsugár okozta problémákra. A környezeti hatások az éghajlatváltozás okozta problémákat, ezek hatását a természeti társadalmi környezetre az óvodás korosztály számára, játékos formában közvetítjük.”

 

Az óvodák egyik kiemelt feladata, hogy megalapozzák az egészséges életviteli kompetenciákat ezért nyáron kiemelt feladatként tekintik a napfény és káros hatásainak mérséklését a gyermekek egészségvédelmét. A foglalkozásokon elsajátítják a napvédelmi praktikákat. Felhívják a figyelmet, hogy magas faktorszámú napvédő termékeket kell használni, 11-15 óra között ne tartózkodjanak a napon, fontos a fejfedő és a sötét ruházat, a megfelelő napszemüveg. Az UV sugárzás miatt, árnyékban is szükség van védelemre.

 

Az óvodákban a rendszeres ivóvízfogyasztásra nagy hangsúlyt fektetnek, hogy a gyerekek minél nagyobb biztonságban örülhessenek a nyári pillanatoknak.

 

A Klímanócskák a napfény elleni védelem mellett megtanulták, hogy a növényeknek, állatoknak is fokozott vízpótlásra, és védelemre van szükségük.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Színházi bérlet-ajánlatok

Színházi bérlet-ajánlatok

Két bérletsorozatban kínál 11 színházi előadás az ősszel kezdődő évadában...
Tanévi menetrend 2018-19

Tanévi menetrend 2018-19

Már csak 3 hét van a tanévkezdésig, érdemes végigbogarászni, mi várja a diákokat szeptember...
 

És ezt már olvasta?

Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.
 
Vásárhelyi a legeredményesebb cég
Vásárhelyi a legeredményesebb cég A gazdasági szakemberek számára nem volt meglepetés, hogy a nagykereskedelmi cég 5 százalékkal növelte árbevételét a megelőző évhez képest.
 
Újabb 5 évet kapott a Rádió7
Újabb 5 évet kapott a Rádió7 Várható volt, hogy a hódmezővásárhelyi központú, de kisteleki és makói frekvenciával is rendelkező adó új tulajdonosai számára kedvező döntés születik.
 
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban Vásárhely kulturális élete egyik bástyájának számító intézménye most egy igényesen kialakított oktatóteremmel, zeneszobával és számítógépekkel gazdagodott. Képekkel.