Kultúra, oktatásEgy Napos oldal

2018. augusztus 14., kedd
 

A Szabadság téri óvoda Klímanócskái nyáron sem tétlenkednek a Nap elleni védelemre szemléletformáló foglalkozásokkal hívják fel a figyelmet.

 

 

 

 

 

 

A gyerekkorban szenvedett napégések későbbi melanóma kialakulásához vezetnek. Különböző bőrbetegségeket a hosszú távú rendszeres Napon való tartózkodás okozza. Fontos tudni, hogy a napégések 80% a tizenharmadik életévünk előtt szenvedjük el.

 

Bozókiné Szabó Ildikó úgy fogalmazott: „Rendkívül fontos, hogy a Klímanócska foglalkozásokon közvetítsük a szülők és manócskáink felé, hogy a gyerekek bőre érzékenyebb a napsugár okozta problémákra. A környezeti hatások az éghajlatváltozás okozta problémákat, ezek hatását a természeti társadalmi környezetre az óvodás korosztály számára, játékos formában közvetítjük.”

 

Az óvodák egyik kiemelt feladata, hogy megalapozzák az egészséges életviteli kompetenciákat ezért nyáron kiemelt feladatként tekintik a napfény és káros hatásainak mérséklését a gyermekek egészségvédelmét. A foglalkozásokon elsajátítják a napvédelmi praktikákat. Felhívják a figyelmet, hogy magas faktorszámú napvédő termékeket kell használni, 11-15 óra között ne tartózkodjanak a napon, fontos a fejfedő és a sötét ruházat, a megfelelő napszemüveg. Az UV sugárzás miatt, árnyékban is szükség van védelemre.

 

Az óvodákban a rendszeres ivóvízfogyasztásra nagy hangsúlyt fektetnek, hogy a gyerekek minél nagyobb biztonságban örülhessenek a nyári pillanatoknak.

 

A Klímanócskák a napfény elleni védelem mellett megtanulták, hogy a növényeknek, állatoknak is fokozott vízpótlásra, és védelemre van szükségük.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Színházi bérlet-ajánlatok

Színházi bérlet-ajánlatok

Két bérletsorozatban kínál 11 színházi előadás az ősszel kezdődő évadában...
Tanévi menetrend 2018-19

Tanévi menetrend 2018-19

Már csak 3 hét van a tanévkezdésig, érdemes végigbogarászni, mi várja a diákokat szeptember...
 

És ezt már olvasta?

Múzeumok éjszakája - Sokszínű programok Csongrád megyében
Múzeumok éjszakája - Sokszínű programok Csongrád megyében Szegeden izgalmas detektív játékot rendeznek, Hódmezővásárhelyen Tornyai János élete és művészete a rendezvény fő témája, Szentesen a magyar űrutazásról nyílik kiállítás, Makón a magyarországi fehérhímzéseket mutatják be.
 
Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek
Jó híre van a világban a Szegedi Tudományegyetemnek A ranglista értékelése szerint a kutatás, fejlesztés és innováció nemzetközi szinten elismert. Ebben erőteljesen részt vesz a vásárhelyi Mezőgazdasági Kar is.
 
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen
Nemzetközi konferencia volt Hódmezővásárhelyen Június második hetében nemzetközi találkozó helyszíne volt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrsége.
 
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján
Hat helyszín, huszonegy program Hódmezővásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján

Június 22-én, szombaton este ismét megnyílnak Hódmezővásárhely múzeumai is. Izgalmas programok élménytelivé varázsolják a Múzeumok Éjszakáját.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.