BulvárEgy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark

2019. február 15., péntek
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark

Ha Szarvas városáról van szó, szinte mindenkinek az Arborétum ugrik be. A Vásárhelyhez viszonylagos közelsége miatt, kedvelt családi kiránduló célpont. Szarvas másik büszkeségéről viszont kevesebb szó esik, holott a területet izgalmasan, interaktívan bemutató kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.

 

 

 

 

 

 

Már csak egy hónap és a téli zárva tartást követően ismét megnyitja kapuit látogatói számára a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi bemutatóhelyén idén is számos újdonsággal készülnek vendégeik számára.

 

Március 15-én a Kikeleti Kapunyitó rendezvénnyel indul a szezon, melynek keretében, a 9 órai kapunyitást követően 10 órakor ünnepélyes átadásra kerülnek az Anna-liget tél folyamán elkészült vadonatúj interaktív tanösvényelemei és bemutatkoznak a park legújabb állatfajai.

 

Napos idő esetén kipróbálható lesz az ország egyetlen, interaktív természetismereti napórája, melynek megismerését izgalmas program keretében szakértő is segíti majd.

 

A rendezvényen közösen utaznak vissza a múltba, hogy tanulmányozhassák milyen volt hajdan a fokgazdálkodás. Vendégeikkel valódi „árasztásba” fognak majd az Anna-liget vizes élőhelyének szegletében.

 

A családosan vagy csoportban érkezők természetismereti játékokban is kipróbálhatják magukat. Aki szeretné tesztelni ügyesebb-e egy hollónál, vagy hogy milyen nehéz dolog egy igazi fészket megépíteni, esetleg szabadtéri társasjátékban versenyezne társaival, annak már most érdemes bejegyezni naptárába a sok meglepetést tartogató programot.

 

A tíz új tanösvény elem mellett természetesen az állatpark régi és új lakói is várják már a vendégeket.

 

A Körösvölgyi Látogatóközpontban szintén március 15-től tekinthető majd meg a „Légivadászok nyomában” kiállítás. A Herman Ottó Intézet és a Magyar Természettudományi Múzeum szitakötőkről szóló izgalmas anyaga, Danyik Tibor kutató páratlan grafikáival egészül ki.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Császár Angéla Hódmezővásárhelyen

Császár Angéla Hódmezővásárhelyen

Legutóbb 2017 őszén járt Hódmezővásárhelyen Fenyvesi Félix Lajos könyvbemutatójának...

Megtorpant a futball utánpótlás finanszírozása

Megtorpant a futball utánpótlás...

A Magyar Labdarúgó Szövetség szeptember óta nem küldi az utánpótlás- nevelésre...
 

És ezt már olvasta?

Vásárhelyen a futás ikonikus alakja
Vásárhelyen a futás ikonikus alakja Monspart Sarolta igazi táj- és hosszútávfutó-legenda, akiért az egész ország hónapokig aggódott, amikor egy kullancscsípés miatt majdnem meghalt
 
Tovább enyhül a belváros forgalma
Tovább enyhül a belváros forgalma Március 31-én adják át a Keleti elkerülő utat, amely Hódmezővásárhely központját naponta 2-3000-el kevesebb járművel tehermentesíti.
 
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért
Egészséghét a mindennapi egészséges életmódért Március 18-22-e között Egészséghetet szervezett az Oldalkosár utcai óvoda. Főszerepet kapott a szájhigiénia, a mozgás, a vízivás. Képekkel.
 
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik
Vásárhely és Makó kapcsolatát a művészek is erősítik A makói Natura Marosmenti Művésztelep alkotóinak képei és plasztikái a Tornyai János Múzeumban csoportos kiállításon tekinthetők meg. Képekkel.
 
Erős ellenfél - még erősebb felállásban
Erős ellenfél - még erősebb felállásban Utolsó idegenbeli bajnokiján lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker most elmaradt.
 
Magyar kultúra és történelem testközelben
Magyar kultúra és történelem testközelben

A vásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola egyik osztálya Erdélyben járt a Határtalanul pályázat finanszírozásában. Élménybeszámoló.

 
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel A 32 éves székkutasi tanár Viharsarok blues című új verseskötetét a Németh László Könyvtárban mutatja be  Beszélgetőtársa Arany-Tóth Katalin lesz.