SportDupla rangadó félsikerrel

2019. szeptember 23., hétfő
 
Dupla rangadó félsikerrel

A Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban, az OMNIA Pub&Food Békés vendégeként kezdte meg az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényét a Vásárhelyi Kosársuli.

 

 

 

 

 

 

Tóth Tamás megtizedelt felnőtt csapata három negyedig kiválóan helytállt, aztán jött a "feketeleves", az U20-asok azonban parádés sikerrel indítottak.

 

A tizenegy fős, sérülések miatt felforgatott Kosársuli-keretet az öt "régi" (Kovács, Molnár, Pavlovic, Perák, Varga Z.) és a három új (Acimovic, Hargitai, Varga Á.) mellett három U18-as játékos (Balogh, Bodócsi, Ságodi) alkotta, ám hiába az előzetesen erősnek ígérkező, az előző idényt még a Piros csoportban töltő ellenfél, Tóth Tamás mérkőzést megelőző szavai abszolút beigazolódtak. Egyrészt az első perctől majdhogynem az utolsóig megjósolni sem lehetett, melyik fél diadalmaskodik, másrészt a mieink egyáltalán nem feltartott kézzel léptek pályára.

 

A szép helytállás már az első percekben megmutatkozott, a remekül bemutatkozó és végül dupla-dupláig jutó Varga Ákos pontjaival 5-0-s rohammal kezdtünk. Egészen a játékrész végéig fej-fej mellett haladt a két gárda, az utolsó kilencven másodpercben a Krstic, Koma kettős vezetésével leheletnyit ellépett a Békés (19-14), de lényegi különbség nem alakult ki a parketten.

 

A vezetőedző ezt követően igyekezett rotálni a csapaton, az apró differencia azonban állandósult - nálunk Molnár Bence, valamint a centerek szállítmányozták a kosarakat, a békésieknél Krstic volt továbbra is elemében. A mieink időkérését követően előbb kialakult az addigi legnagyobb "hazai" fór, majd Molnár triplája ismét közelebb hozta a Kosársulit, így végül a szünetre 47-41-gyel vonulhattak a csapatok.

 

A második félidő elején valódi deja vu-t érezhettünk, hisz az előző szezon rajtján is hasonlóan alakult a harmadik negyed, mint ezúttal. Tízpontos hátrányunknál jött a Békés rövidzárlata két sportszerűtlennel és egy technikai faulttal, remek vásárhelyi csapatjátékkal, Perák közelijénél pedig máris 53-53 állt az eredményjelzőn. Pár perccel később Varga Zalán és Kovács is szórt egy-egy hármast, így ismét vezettünk (63-64), Varga Ákos triplája pedig a lélektani előnyünket eredményezte az utolsó negyedre (65-67).

 

Sajnos a Krstic, Koma, Kertész tengely kellően összekapta magát a végjátékra, ráadásként felzárkózott melléjük jó teljesítménnyel Osiyemi, nálunk pedig jöttek az eladott labdák és néhány pontatlanság - mindez a győzelmünkbe került. A hátralévő percekben hiába igyekeztek futni az eredmény után, nem tudtak ismét fordítani. A fiatal Balogh László büntetője beállította a 89-77-es békési diadalt. 

 

NB I/B Zöld csoport, 1. forduló:

Omnia Pub&Food Békés–Vásárhelyi Kosársuli 89-77 (19-14, 28-27, 18-26, 24-10)

Békés, 300 néző. Vezette: Jurák, Bagi, Nepp.

 

Békés: KOMA 26, Kertész 11/6, KRSTIC 34/18, Vass 2, Szabó 2.

Cserék: ADEBAYO (9/3), Balog G. (3), Farkas (2), Balog Á., Kiss, Nógrádi, Lógár.

Vezetőedző: Balog Vilmos

 

Kosársuli: Kovács 11/6, VARGA Á. 17/6, Pavlovic 4/3, Hargitai 10, Perák 10. 

Cserék: Varga Z. 4/3, Molnár 18/3, Acimovic 2, Ságodi -, Balogh 1, Bodócsi -.

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás: "Azt vártam, hogy egy nagyon jó mérkőzést tudunk játszani, hiszen hosszú évek óta nagy a rivalizálás a két csapat között. Nagyon jó volt a hangulat, sportszerű volt a lelátó népe, szerintem a pályán belül is korrektek voltak a játékosok. Mi nem készültünk különösebben erre a mérkőzésre, mert ugyan olyan, mint a többi. Nagyon a szezon elején vagyunk, még esélyesről, esélytelenről nehéz beszélni. Annak örülök, hogy pályára tudtam küldeni a fiatalokat is, nagyon büszke vagyok rájuk."

 

A bajnokságban rendkívül sokra hivatott U20-asok számára nehezen indult a meccs, az első negyedben a vendéglátó egyenrangú partnerként állta a sarat. A második és a harmadik negyedben azonban egyértelműsítettük, ki az úr a háznál, fantasztikus csapatösszhanggal előbb átvettük a vezetést, majd egy 36-15-ös (!) tíz perccel le is zártuk a találkozót. A végén csupán kozmetikázni tudtak az eredményen a békésiek, a 107-89-es eredménynél jobbat nem is kívánhattunk volna. Hargitai Krisztián dupla-duplával zárt, Balogh 19, Bodócsi 18, a szintén frissen igazolt Kelemen Norbert pedig 16 pontig jutott. 

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kiss Pál újabb aranyérme

Kiss Pál újabb aranyérme

Olaszországban 43 ország részvételével rendezték meg a XXI. Európai Szenior Atlétikai Versenyt. A...
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában

Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában

230 millió forint támogatást nyert Hódmezővásárhely a Pénzügyminisztériumtól az ingatlan...
 

És ezt már olvasta?

Újabb sikeres színházi előadás
Újabb sikeres színházi előadás Egy férfiklub hétköznapjaiba engedett bepillantást a Nő a tét című előadás legutóbb a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Jazzkívánságműsor - vásárhelyieknek
Jazzkívánságműsor - vásárhelyieknek Pazar zenei élmény részesei lehettek azok, akik ellátogattak a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann közös koncertjére a Bessenyei Ferenc Művelődési Központba.
 
Elpuskázott helyzetek, eladott labdák
Elpuskázott helyzetek, eladott labdák A Vásárhelyi Kosársuli felnőtt-, valamint U20-as csapata vasárnap a Pápa otthonában lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjában. Egy győzelem, egy vereség.
 
Dobogós helyezések Budapesten
Dobogós helyezések Budapesten

Október 12-én a 12. Magyar Open Poomsae Bajnokságon a vásárhelyi Máté Taekwondo & Hapkido KHSE sportolói 5 dobogós helyezést ért el.

 
Súlyos testi sértés a vád
Súlyos testi sértés a vád Vádat emeltek egy tanár ellen, aki eltörte egy diákja kezét idén tavasszal egy hódmezővásárhelyi általános iskolában.
 
Választott Hódmezővásárhely
Választott Hódmezővásárhely

13 478 szavazattal Dr. Márki-Zay Péter lett a polgármestere. Fölényes győzelmet arattak a Mindenki Magyarországa Mozgalom - Tiszta Vásárhelyért Egyesület jelöltje.

 

 
Mindszenti sorozatbetörés elfogással
Mindszenti sorozatbetörés elfogással Nem kis riadalmat keltett a mindszenti és vásárhelyi facebookosok között az a hír, hogy 12 óra alatt 5 betörés volt. Igaz a betörő csak 4 órán ár örülhetett a zsákmánynak.