Kék hírekDrog nagyüzem vásárhelyi szálakkal

2019. október 10., csütörtök
 
Drog nagyüzem vásárhelyi szálakkal

Jogerősen hét, illetve kilenc év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden két férfit, akik egy nagykőrösi tanyán 2015-ben hónapokon át amfetaminlabort működtettek.

 

 

 

 

 

 

 

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek a 33 és 34 éves vádlottat, mint tettest és bűnsegédet.

A vádirat szerint egy kecskeméti férfi 2015. áprilisában megbízta egy régi ismerősét, hogy egy nagykőrösi tanyába költözzön be, ahol kábítószert fognak előállítani. A tanyát egyébként állattartás ürügyén bérelték, majd oda kábítószer előállításhoz szükséges anyagokat és eszközöket vittek. Megállapodásuk szerint amfetamint állítottak  elő a többi között kereskedelmi forgalomban, vegyiáru üzletekben beszerzett anyagokból. A vádlottak a munkafázisokat egymás között felosztották, egyiküknek az oldatok előállítása volt a feladata, míg a másik vádlott összedolgozta azokat egy vegyi eljárás keretében. Egy gyártási folyamat során kb. 8-12 gramm kábítószert állítottak elő, de az elvárásuk napi 3-4 sorozat elkészítése volt. Emellett a látszat biztosítása érdekében a tanyán levő állatokat is ellátták. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 2015. november 20-án házkutatást tartottak az ingatlanban, amellyel megakadályozták további kábítószer előállítását. A házkutatás során lefoglaltak például droglaborban használt eszközöket, valamint a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladó mennyiségű amfetamint. A rajtaütést követően a rendőrök átvizsgálták az egyik vádlott Hódmezővásárhelyen parkoló gépkocsiját, ahol kannabiszt találtak, valamint ugyancsak kannabiszt és amfetamint tartalmazott a vádlottak vizelete is.

 

A nyomozó hatóság mindezen túlmenően és ezzel egy időben házkutatást tartott egy hódmezővásárhelyi ingatlanban is, (Erről video a cikk alján!) ahol a kecskeméti férfi éppen a korábban előállított kábítószert adta át további két férfinak, akik azt saját fogyasztásra kívánták beszerezni, de a rendőri intézkedés miatt erre már nem került sor, valamint a kábítószer ellenértékét sem tudták átadni.

 

 

 
 
Forrás: Szegedi Ítélőtábla
VH
 

Olvassa el ezt is!

A vásárhelyi futball történelemkönyve

A vásárhelyi futball történelemkönyve

Továbbra is kapható a könyv, amelyet nemcsak a sport szerelmesei, hanem a lokálpatrióta vásárhelyiek is nagy...
Vádemelés a Gregus utcai kettős gyilkosság ügyében

Vádemelés a Gregus utcai kettős...

Brutális kegyetlenséggel végeztek a két idős, magatehetelen emberrel. A nő aktívan segédkezett saját...
 

És ezt már olvasta?

Elhunyt Dr. Soós László
Elhunyt Dr. Soós László Magas szintű orvosi tudása, művészi tehetsége és humánus magatartása minden hódmezővásárhelyi lakos számára példaértékű.
 
Újabb sikeres színházi előadás
Újabb sikeres színházi előadás Egy férfiklub hétköznapjaiba engedett bepillantást a Nő a tét című előadás legutóbb a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Jazzkívánságműsor - vásárhelyieknek
Jazzkívánságműsor - vásárhelyieknek Pazar zenei élmény részesei lehettek azok, akik ellátogattak a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann közös koncertjére a Bessenyei Ferenc Művelődési Központba.
 
Elpuskázott helyzetek, eladott labdák
Elpuskázott helyzetek, eladott labdák A Vásárhelyi Kosársuli felnőtt-, valamint U20-as csapata vasárnap a Pápa otthonában lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjában. Egy győzelem, egy vereség.
 
Dobogós helyezések Budapesten
Dobogós helyezések Budapesten

Október 12-én a 12. Magyar Open Poomsae Bajnokságon a vásárhelyi Máté Taekwondo & Hapkido KHSE sportolói 5 dobogós helyezést ért el.

 
Súlyos testi sértés a vád
Súlyos testi sértés a vád Vádat emeltek egy tanár ellen, aki eltörte egy diákja kezét idén tavasszal egy hódmezővásárhelyi általános iskolában.
 
Választott Hódmezővásárhely
Választott Hódmezővásárhely

13 478 szavazattal Dr. Márki-Zay Péter lett a polgármestere. Fölényes győzelmet arattak a Mindenki Magyarországa Mozgalom - Tiszta Vásárhelyért Egyesület jelöltje.