Kultúra, oktatásDönts helyesen! – Szelektálj!

2018. február 12., hétfő
 
Dönts helyesen! – Szelektálj!

Az Agrármodernizációs és Régiófejlesztési Alapítvány „Dönts helyesen! – Szelektálj!” című pályázatáva a  fiatalok környezeti nevelése és szemléletformálása érdekében szerveztek a korosztályuknak és érdeklődésüknek megfelelő programokat.

 

 

 

 

 

 

A Földművelésügyi Minisztérium FM-LSZF/2017-01 azonosítójú, a hazai hulladékgazdálkodással kapcsolatos lakossági szemléletformálásra fordítható támogatás elnyerésére szóló pályázati felhívására benyújtott, „Dönts helyesen! – Szelektálj!” című projekt keretében az Agrármodernizációs és Régiófejlesztési Alapítvány a fiatalok környezeti nevelése és szemléletformálása érdekében a régió fiataljai számára szervezett, korosztályuknak és érdeklődésüknek megfelelő programokat.

 

A projekt során az általános iskolás 7-8. osztályos, valamint középiskolai tanulókat és a felsőoktatásban résztvevő hallgatókat céloztuk meg a kistérségben, Hódmezővásárhely, Szeged, Makó, Csongrád, Szentes, valamint Orosháza város iskoláit kerestük fel és ajánlottunk nekik különböző programokat, amelyek közös célja, hogy a fiatalok a lehető legtöbb ismeretet szerezzenek a témában, megértsék a hasznos hulladékok szelektív gyűjtésének, valamint újrafeldolgozásának, valamint tudatos vásárlás során ezen termékek választásának fontosságát. A fenti cél elérése érdekében tájékoztató előadásokat tartottunk számukra, ezt követően pedig korosztályuknak megfelelő feladatokat kaptak, amelyek megoldása során lehetővé vált az előzetesen megszerzett ismeretek elmélyítése.

Az általános iskolások számára az előadást követően filmet vetítettünk, majd vetélkedőt szerveztünk, ahol csapatverseny formájában feladatlapok kitöltésével adhattak számot tudásukról a diákok. Ezt követően rendhagyó rajz, illetve technika óra keretében, szelektív hulladékgyűjtés és újrahasznosítás témakörben készíthettek plakátokat, illetve a háztartában keletkezett különböző típusú papír, üveg, műanyag, textil, hulladékokból készíthettek különböző tárgyakat, ceruzatartót, farsangi állarcot, húsvéti dekorációt, madáretetőt, virágcserepet, fűszertartót, mécsestartót, vázát.

A diákok nagy lelkesedéssel vetették bele magukat az elméleti-, valamint a kreatív feladatok megoldásába.

 

Az eddigi foglalkozásokon mintegy tíz általános és középiskolába látogattak el a projekt szakmai megvalósítói, Vásárhelytől Csongrádon át Makóig. A programokon több, mint 200 diákot értek el, és a közeljövőben további programokra is sor kerül majd, hiszen a projekt megvalósítására 2018. március 31-ig folytatódik.

 

A projekt a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósult meg.

 
 
X
 

Olvassa el ezt is!

Februári programok Vásárhelyen

Februári programok Vásárhelyen

2018 február második felének  programjai: könyvbemutatók, életmód-, tudományos-, ismeretterjesztő...
Ötéves a Bessenyei Művelődési Központ

Ötéves a Bessenyei Művelődési Központ

Most  öt éve, hogy Bessenyei Ferenc pályáját megelevenítő kiállítással és...
 

És ezt már olvasta?

Bronzérem Ukrajnában
Bronzérem Ukrajnában A legjobb négy között öklözhetett a Boxing Gym Vásárhely kiválósága az Ukrajnában megrendezett négynemzetes torna döntőjén.
 
Betegellátás harcászati körülmények között
Betegellátás harcászati körülmények között A vásárhelyi laktanya Egészségügyi Központjának katonái gyakorlatoztak.
 
Táncgála két estén át
Táncgála két estén át Telt házas előadásokon a BFMK hat gyermektánccsoportja ‑ kiegészülve az Árendás együttessel – különböző tájegységek táncait, népi játékait mutatta be. Képekkel.
 
Múzeumok Éjszakája Vásárhelyen
Múzeumok Éjszakája Vásárhelyen Június 23-án Hódmezővásárhely hat helyszínnel kapcsolódik a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozatához.
 
Zentai diákok az Emlékpontban
Zentai diákok az Emlékpontban Hódmezővásárhely vajdasági testvérvárosából, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium ötvenfős diákcsoportja járt június 17-én az Emlékpontban.
 
Napfényben gazdag, rucaörömben szegény nyarat kívánunk!
Napfényben gazdag, rucaörömben szegény nyarat kívánunk! Egy sereg önkéntes, Márki-Zay Péter polgármester tevőleges közreműködésével éppen az iskolai vakáció kezdetére időzítve, igazi homokos plázst varázsolt a Holt Tisza partjára.
 
Szúnyogmentesítési nagyüzem
Szúnyogmentesítési nagyüzem Április 25-e óta ez volt a negyedik szúnyogirtási hadművelet Hódmezővásárhelyen és térségében. Mind a légi, mind a földi eljárás során deltametrint használnak.