Kultúra, oktatásDönts helyesen! – Szelektálj!

2018. február 12., hétfő
 
Dönts helyesen! – Szelektálj!

Az Agrármodernizációs és Régiófejlesztési Alapítvány „Dönts helyesen! – Szelektálj!” című pályázatáva a  fiatalok környezeti nevelése és szemléletformálása érdekében szerveztek a korosztályuknak és érdeklődésüknek megfelelő programokat.

 

 

 

 

 

 

A Földművelésügyi Minisztérium FM-LSZF/2017-01 azonosítójú, a hazai hulladékgazdálkodással kapcsolatos lakossági szemléletformálásra fordítható támogatás elnyerésére szóló pályázati felhívására benyújtott, „Dönts helyesen! – Szelektálj!” című projekt keretében az Agrármodernizációs és Régiófejlesztési Alapítvány a fiatalok környezeti nevelése és szemléletformálása érdekében a régió fiataljai számára szervezett, korosztályuknak és érdeklődésüknek megfelelő programokat.

 

A projekt során az általános iskolás 7-8. osztályos, valamint középiskolai tanulókat és a felsőoktatásban résztvevő hallgatókat céloztuk meg a kistérségben, Hódmezővásárhely, Szeged, Makó, Csongrád, Szentes, valamint Orosháza város iskoláit kerestük fel és ajánlottunk nekik különböző programokat, amelyek közös célja, hogy a fiatalok a lehető legtöbb ismeretet szerezzenek a témában, megértsék a hasznos hulladékok szelektív gyűjtésének, valamint újrafeldolgozásának, valamint tudatos vásárlás során ezen termékek választásának fontosságát. A fenti cél elérése érdekében tájékoztató előadásokat tartottunk számukra, ezt követően pedig korosztályuknak megfelelő feladatokat kaptak, amelyek megoldása során lehetővé vált az előzetesen megszerzett ismeretek elmélyítése.

Az általános iskolások számára az előadást követően filmet vetítettünk, majd vetélkedőt szerveztünk, ahol csapatverseny formájában feladatlapok kitöltésével adhattak számot tudásukról a diákok. Ezt követően rendhagyó rajz, illetve technika óra keretében, szelektív hulladékgyűjtés és újrahasznosítás témakörben készíthettek plakátokat, illetve a háztartában keletkezett különböző típusú papír, üveg, műanyag, textil, hulladékokból készíthettek különböző tárgyakat, ceruzatartót, farsangi állarcot, húsvéti dekorációt, madáretetőt, virágcserepet, fűszertartót, mécsestartót, vázát.

A diákok nagy lelkesedéssel vetették bele magukat az elméleti-, valamint a kreatív feladatok megoldásába.

 

Az eddigi foglalkozásokon mintegy tíz általános és középiskolába látogattak el a projekt szakmai megvalósítói, Vásárhelytől Csongrádon át Makóig. A programokon több, mint 200 diákot értek el, és a közeljövőben további programokra is sor kerül majd, hiszen a projekt megvalósítására 2018. március 31-ig folytatódik.

 

A projekt a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósult meg.

 
 
X
 

Olvassa el ezt is!

Februári programok Vásárhelyen

Februári programok Vásárhelyen

2018 február második felének  programjai: könyvbemutatók, életmód-, tudományos-, ismeretterjesztő...
Ötéves a Bessenyei Művelődési Központ

Ötéves a Bessenyei Művelődési Központ

Most  öt éve, hogy Bessenyei Ferenc pályáját megelevenítő kiállítással és...
 

És ezt már olvasta?

Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban
Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban Önmagáért beszél a Tornyai János Múzeumban az NKA Képzőművészeti Kollégium új kiállításánal címe: 25 év, 50 képzőművész, 99 alkotás. Képekkel.
 
Egy Napos oldal
Egy Napos oldal A Szabadság téri óvoda Klímanócskái nyáron sem tétlenkednek a Nap elleni védelemre szemléletformáló foglalkozásokkal hívják fel a figyelmet. Képekkel.
 
A férfiélet tárgyai és történetei
A férfiélet tárgyai és történetei A Tornyai János Múzeum Férfiak a múltból. Tárgyak, sorsok, történetek című kiállításában a tárlat kurátora, Terendi Viktória kalauzolta az érdeklődőket. Képekkel.
 
Klasszikus formák és modern törekvések
Klasszikus formák és modern törekvések Makón nyílt kiállítása V. Nagy Nándornak, a Tornyai János Múzeum főrestaurátorának. Szobrászati és grafikai munkáiból nyújt keresztmetszetett. Képekkel.
 
Színházi bérlet-ajánlatok
Színházi bérlet-ajánlatok Két bérletsorozatban kínál 11 színházi előadás az ősszel kezdődő évadában a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ.
 
Kétszáznál több mű - húsz díjazott
Kétszáznál több mű - húsz díjazott

Háromnapos tanácskozást követően döntött a 65. Vásárhelyi Őszi Tárlat zsűrije arról, hogy mely műalkotásokat láthatja a nagyközönség az október 7-én nyíló kiállításon.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.31.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.31.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."