SportDiáksport siker Lengyelországban

2017. július 3., hétfő
 

A vásárhelyi diák ezüstérme jelentősen hozzájárult a Magyar Diáksport  Szövetség gyermek atlétika válogatottjának zsinórban hatodik győzelméhez.

 

 

 

 

 

 

 

Tizenkettedik alkalommal június 26-28. között rendezték a lengyelországi Lowicz-ban a Nemzetközi Gyermek Atlétikai Versenyt.

A házigazda Lengyelország mellett Litvánia, Lettország, Észtország, Magyarország és Szlovákia 11, 12 és 13 éves gyerekekből álló csapatai versengtek a győzelemért.

A két nap alatt összesen 250 diák mérte össze erejét, illetve kitartását például 60, 300, 600 és 1000 méteres síkfutásban, magasugrásban, távolugrásban és kislabda dobásban

 

Magyar Diáksport  Szövetség gyermek atlétika 36 fős válogatottjába meghívást kapott Hódmezővásárhelyről Marton Balázs.

A Szent István Általános Iskola 11 éves diákja kislabda dobásban ezüstérmes lett. Ezzel az eredménnyel Marton Balázs jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a magyar válogatott a csapatversenyben a dobogó legfelső fokára állhatott.  

Így immáron zsinórban hatodik alkalommal került ki győztesen az országok pontversenyéből a magyar diákválogatott.

 

Kora ellenére a diáksportban Marton Balázs neve nem ismeretlen. Legutóbb május végén, Székesfehérváron, a második korcsoport számára megrendezett Diákolimpián a Szent István Általános Iskola tanulóinak csapata lett a bajnok. A csapat tagja volt Marton Balázs is. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Szülők kint - baba bent

Szülők kint - baba bent

Véletlenül kizárták a szülők magukat a lakásból. A vásárhelyi tűzoltók megoldották a...
Válogathatsz a melók közül!

Válogathatsz a melók közül!

A nyári diákmunka területén is munkaerőhiány tapasztalható, mivel egyre több állásra keresnek...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Panelből kertes házba
Panelből kertes házba Egyre nő azok száma, akik reggel madárcsicsergésre szeretnének ébredni. A héten már a 10. Csengettyű közi lakóval írták alá a csere- szerződést.
 
Az ágyból ugrasztották ki a betörőt
Az ágyból ugrasztották ki a betörőt 48 órán belül elfogták a hódmezővásárhelyi rendőrök azt a gyulai férfit, aki három kertvárosi lakóházba tört be egyetlen délelőtt. Videóval.
 
Országos kémiaverseny vásárhelyi sikerekkel
Országos kémiaverseny vásárhelyi sikerekkel  19. alkalommal rendezték a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában, a Hevesy György Kárpát-medencei kémiaversenyt.
 
Katolicizmus és kommunizmus között - Könyv Vásárhely egyháztörténetéről
Katolicizmus és kommunizmus között - Könyv Vásárhely egyháztörténetéről

A kommunizmus áldozatainak emléknapjához kapcsolódó programsorozatot az Emlékpontban február 20-án este könyvbemutatóval kezdődött. Képekkel.

 

 

 
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere Kovács István: Ez a kitüntetés nemcsak nekem, hanem a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar minden tagjának szól.
 
Az első fecskék
Az első fecskék A tulajdonos leadta a kulcsokat és átköltözött egy  kertes házba. A Csengettyű Közben 210 lakás van, 80-90 lakó jelezte, hogy élne a minőségi otthoncserével.
 
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara A szakképzést kiemelt fontosságúnak tartja a város, ezért a Modern Városok Program keretében valamennyi intézményt felújítják, és bővítik az iskolák eszközparkját.