SportDiáksport siker Lengyelországban

2017. július 3., hétfő
 

A vásárhelyi diák ezüstérme jelentősen hozzájárult a Magyar Diáksport  Szövetség gyermek atlétika válogatottjának zsinórban hatodik győzelméhez.

 

 

 

 

 

 

 

Tizenkettedik alkalommal június 26-28. között rendezték a lengyelországi Lowicz-ban a Nemzetközi Gyermek Atlétikai Versenyt.

A házigazda Lengyelország mellett Litvánia, Lettország, Észtország, Magyarország és Szlovákia 11, 12 és 13 éves gyerekekből álló csapatai versengtek a győzelemért.

A két nap alatt összesen 250 diák mérte össze erejét, illetve kitartását például 60, 300, 600 és 1000 méteres síkfutásban, magasugrásban, távolugrásban és kislabda dobásban

 

Magyar Diáksport  Szövetség gyermek atlétika 36 fős válogatottjába meghívást kapott Hódmezővásárhelyről Marton Balázs.

A Szent István Általános Iskola 11 éves diákja kislabda dobásban ezüstérmes lett. Ezzel az eredménnyel Marton Balázs jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a magyar válogatott a csapatversenyben a dobogó legfelső fokára állhatott.  

Így immáron zsinórban hatodik alkalommal került ki győztesen az országok pontversenyéből a magyar diákválogatott.

 

Kora ellenére a diáksportban Marton Balázs neve nem ismeretlen. Legutóbb május végén, Székesfehérváron, a második korcsoport számára megrendezett Diákolimpián a Szent István Általános Iskola tanulóinak csapata lett a bajnok. A csapat tagja volt Marton Balázs is. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Szülők kint - baba bent

Szülők kint - baba bent

Véletlenül kizárták a szülők magukat a lakásból. A vásárhelyi tűzoltók megoldották a...
Válogathatsz a melók közül!

Válogathatsz a melók közül!

A nyári diákmunka területén is munkaerőhiány tapasztalható, mivel egyre több állásra keresnek...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Aggodalomra nincs ok
Aggodalomra nincs ok Több ezer vásárhelyit érint a Centrum-Kábel megszűnése. A céget a UPC vette meg, amely igen kedvező ajánlattal él, sőt 2 hónapig fizetni sem kell.
 
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit A Délmagyarországnál szerda délelőtt egy értekezleten bejelentették, hogy távoznia kell a lap főszerkesztőjének és az helyettesének is.
 
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden A hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetőjének 1956-os témájú kiállításán új könyvét is bemutatta. 
 
Ismét ledől az Iván szobor
Ismét ledől az Iván szobor Idén nem lesz koszorúzás, hanem azt szeretnék, ha egy-egy szál virággal emlékezik a város az 56-os áldozatokra. Fáklyás felvonulás, fényfestés.
 
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete Shane Tusup a saját facebook oldalán méltatta a hódmezővásárhelyi rendezvényt, illetve leírta benyomásait. Az oldalnak közel 50 ezer követője van.
 
Történelemverseny az Emlékpontban
Történelemverseny az Emlékpontban Tavaly 60 diák, idén négy csapat 14 diák nevezett be a hódmezővásárhelyi Emlékpont 1956-os történelemversenyére. Képekkel!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."