SportDiáksport siker Lengyelországban

2017. július 3., hétfő
 

A vásárhelyi diák ezüstérme jelentősen hozzájárult a Magyar Diáksport  Szövetség gyermek atlétika válogatottjának zsinórban hatodik győzelméhez.

 

 

 

 

 

 

 

Tizenkettedik alkalommal június 26-28. között rendezték a lengyelországi Lowicz-ban a Nemzetközi Gyermek Atlétikai Versenyt.

A házigazda Lengyelország mellett Litvánia, Lettország, Észtország, Magyarország és Szlovákia 11, 12 és 13 éves gyerekekből álló csapatai versengtek a győzelemért.

A két nap alatt összesen 250 diák mérte össze erejét, illetve kitartását például 60, 300, 600 és 1000 méteres síkfutásban, magasugrásban, távolugrásban és kislabda dobásban

 

Magyar Diáksport  Szövetség gyermek atlétika 36 fős válogatottjába meghívást kapott Hódmezővásárhelyről Marton Balázs.

A Szent István Általános Iskola 11 éves diákja kislabda dobásban ezüstérmes lett. Ezzel az eredménnyel Marton Balázs jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a magyar válogatott a csapatversenyben a dobogó legfelső fokára állhatott.  

Így immáron zsinórban hatodik alkalommal került ki győztesen az országok pontversenyéből a magyar diákválogatott.

 

Kora ellenére a diáksportban Marton Balázs neve nem ismeretlen. Legutóbb május végén, Székesfehérváron, a második korcsoport számára megrendezett Diákolimpián a Szent István Általános Iskola tanulóinak csapata lett a bajnok. A csapat tagja volt Marton Balázs is. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Szülők kint - baba bent

Szülők kint - baba bent

Véletlenül kizárták a szülők magukat a lakásból. A vásárhelyi tűzoltók megoldották a...
Válogathatsz a melók közül!

Válogathatsz a melók közül!

A nyári diákmunka területén is munkaerőhiány tapasztalható, mivel egyre több állásra keresnek...
 

És ezt már olvasta?

A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.
 
Fürdési tilalom a Mártély holtágon
Fürdési tilalom a Mártély holtágon Rossz hír, pláne mivel a következő napokban igazi nyaraló időt prognosztizál a meteorológia, hogy alig két hét után, ismét kikerült a fürödni tilos tábla a Mártélyi szabadstrandra.
 
Súlyos baleset Vásárhely közelében
Súlyos baleset Vásárhely közelében

Július 18-án a kora délutáni órákban baleset történt a 45-ös főút Szentes és Hódmezővásárhely közötti szakaszán.

 
Vásárhelyi betörők rendőrkézen
Vásárhelyi betörők rendőrkézen Néhány nap alatt egy, a városban történt lakásbetörést derítettek fel a hódmezővásárhelyi rendőrök. A bűncselekménnyel kapcsolatba 3 férfit előállítottak.
 
90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.
 
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden A szegedi Állatvédelmi Kontaktpontjában nyári tábort szervez az Országos Állatvédelmi Alapítvány 6-12 év közötti gyermekek jelentkezését várják.