SportDiáksport siker Lengyelországban

2017. július 3., hétfő
 

A vásárhelyi diák ezüstérme jelentősen hozzájárult a Magyar Diáksport  Szövetség gyermek atlétika válogatottjának zsinórban hatodik győzelméhez.

 

 

 

 

 

 

 

Tizenkettedik alkalommal június 26-28. között rendezték a lengyelországi Lowicz-ban a Nemzetközi Gyermek Atlétikai Versenyt.

A házigazda Lengyelország mellett Litvánia, Lettország, Észtország, Magyarország és Szlovákia 11, 12 és 13 éves gyerekekből álló csapatai versengtek a győzelemért.

A két nap alatt összesen 250 diák mérte össze erejét, illetve kitartását például 60, 300, 600 és 1000 méteres síkfutásban, magasugrásban, távolugrásban és kislabda dobásban

 

Magyar Diáksport  Szövetség gyermek atlétika 36 fős válogatottjába meghívást kapott Hódmezővásárhelyről Marton Balázs.

A Szent István Általános Iskola 11 éves diákja kislabda dobásban ezüstérmes lett. Ezzel az eredménnyel Marton Balázs jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a magyar válogatott a csapatversenyben a dobogó legfelső fokára állhatott.  

Így immáron zsinórban hatodik alkalommal került ki győztesen az országok pontversenyéből a magyar diákválogatott.

 

Kora ellenére a diáksportban Marton Balázs neve nem ismeretlen. Legutóbb május végén, Székesfehérváron, a második korcsoport számára megrendezett Diákolimpián a Szent István Általános Iskola tanulóinak csapata lett a bajnok. A csapat tagja volt Marton Balázs is. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Szülők kint - baba bent

Szülők kint - baba bent

Véletlenül kizárták a szülők magukat a lakásból. A vásárhelyi tűzoltók megoldották a...
Válogathatsz a melók közül!

Válogathatsz a melók közül!

A nyári diákmunka területén is munkaerőhiány tapasztalható, mivel egyre több állásra keresnek...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Ismét rengeteg kihagyott ziccer
Ismét rengeteg kihagyott ziccer Az NBI/B utolsó őszi fordulójában Gödön, az első félidőben eldőlt a mérkőzés. A HLKC mérlege a szezonban: 4 pont 10. hely a tabellán.
 
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban A drámai módon provokatív és átgondolt lila rámutat az eredetiségre, a leleményességre és jövőt jelképezi – utat mutat a következő évre. 
 
Legendák és hiedelmek
Legendák és hiedelmek December 13-a Szent Lúcia keresztény vértanú ünnepe. Magát Luca nevét is szokás a fényt jelentő latin lux szóval összefüggésbe hozni.
 
Húsz éves a Kerámia Szimpózium
Húsz éves a Kerámia Szimpózium December 14-én nyílik és jövő év január 28-ig tekinthető meg a XX. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium ’Jubileum’ című beszámoló kiállítása.
 
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban December 10-én kigyulladt egy szárítógép, amit a város hivatásos egységei eloltottak. Két típusnál előfordul az öngyulladás. Önnek milyen van?
 
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház Valószínű, hogy a kormány által juttatott 24 milliárdból valósítják meg a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium impozáns fejlesztését.
 
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában Vásárhelyen is folytatódott az Országos Rendőr-főkapitányság 2015-ben indított vagyonvédelmi prevenciós programja. A vásárlás veszélyeire hívták fel a figyelmet.