SportDiáksport siker Lengyelországban

2017. július 3., hétfő
 

A vásárhelyi diák ezüstérme jelentősen hozzájárult a Magyar Diáksport  Szövetség gyermek atlétika válogatottjának zsinórban hatodik győzelméhez.

 

 

 

 

 

 

 

Tizenkettedik alkalommal június 26-28. között rendezték a lengyelországi Lowicz-ban a Nemzetközi Gyermek Atlétikai Versenyt.

A házigazda Lengyelország mellett Litvánia, Lettország, Észtország, Magyarország és Szlovákia 11, 12 és 13 éves gyerekekből álló csapatai versengtek a győzelemért.

A két nap alatt összesen 250 diák mérte össze erejét, illetve kitartását például 60, 300, 600 és 1000 méteres síkfutásban, magasugrásban, távolugrásban és kislabda dobásban

 

Magyar Diáksport  Szövetség gyermek atlétika 36 fős válogatottjába meghívást kapott Hódmezővásárhelyről Marton Balázs.

A Szent István Általános Iskola 11 éves diákja kislabda dobásban ezüstérmes lett. Ezzel az eredménnyel Marton Balázs jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a magyar válogatott a csapatversenyben a dobogó legfelső fokára állhatott.  

Így immáron zsinórban hatodik alkalommal került ki győztesen az országok pontversenyéből a magyar diákválogatott.

 

Kora ellenére a diáksportban Marton Balázs neve nem ismeretlen. Legutóbb május végén, Székesfehérváron, a második korcsoport számára megrendezett Diákolimpián a Szent István Általános Iskola tanulóinak csapata lett a bajnok. A csapat tagja volt Marton Balázs is. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Szülők kint - baba bent

Szülők kint - baba bent

Véletlenül kizárták a szülők magukat a lakásból. A vásárhelyi tűzoltók megoldották a...
Válogathatsz a melók közül!

Válogathatsz a melók közül!

A nyári diákmunka területén is munkaerőhiány tapasztalható, mivel egyre több állásra keresnek...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Kalandtúrára fel!
Kalandtúrára fel! A vásárhelyi Hungarian Flyers Kerékpáros Klub hetedik alkalommal rendezi meg a régió egyik legérdekesebb és százakat megmozgató sportrendezvényét.
 
90 éves Lipcsei Jánosné
90 éves Lipcsei Jánosné A Béke Szálló bisztrójában dolgozott szakácsként, majd Újvároson egy kifőzdében közel 300 főre főzött, innen ment nyugdíjba.
 
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta Hatalmas tapsot kapott, miután fejsérülése után visszament a pályára. A vásárhelyi játékos a szerencsétlen esetről, állapotáról beszélt.
 
Tolvaj a strandon
Tolvaj a strandon Szerencsére idén ez az első és remélhetőleg a továbbiakban ritka bűncselekmény: strandolók meglopása a Török Sándor Strandfürdőben. 
 
Készülnek a szezonra
Készülnek a szezonra Három hét egyéni és két hét közös edzésmunka áll az NBI/B bajnokságra készülő felnőtt női kézilabda csapat mögött. Itt a szezon menetrendje!
 
Országos aláírásgyűjtés kezdődött
Országos aláírásgyűjtés kezdődött A cél az állatvédelmi törvény szigorítása. A Polgári kezdeményezéshez a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is csatlakozott.
 
Vitt mindent ami mozdítható volt
Vitt mindent ami mozdítható volt A tettes mindig visszatér a tett színhelyére - tartja a mondás. A vásárhelyi betörő ezt megduplázta. A 21 éves férfi előzetes letartóztatását kezdeményezték.