KözéletDél-Alföldi Utánpótlás Úszóverseny volt Vásárhelyen

2012. április 2., hétfő
 

A versenyen a Hód Úszó egyesület fiataljai 8 arany, 6 ezüst és 4 bronzérmet szereztek, ezzel a vásárhelyi SE a Dél-Alföldi Régió 2. legjobb csapata lett.

 

 

 

 

 

 

 

Szombaton rendezte a Hód Úszó SE a Dél-Alföldi Utánpótlás Úszóverseny 1. fordulóját a Gyarmati Dezső Sportuszodában. A 6-12 éveseknek kiírt versenyen a régió 15 csapatának 266 versenyzője vett részt. A vásárhelyi úszók igazán sikeresen szerepeltek, hiszen összesen 18 érmet vihettek haza.

 

Eredmények:

 

Aranyérmes lett:

 

Oláh Norbert (2004) 50 m gyors és 50 m mellúszásban, Sipos Gábor (2002) és Zaka Maja (2002) 100 m mellen, a 4x50 m fiú mellúszó váltó(Oláh Norbert-Mag Gergő-Lázár Boldizsár-Kovács Zétény), a 4x50 m leány mellúszó váltó(Nagy Petra-Herczegh Dorka-Gajda Dalma-Ugrai Panna), a 4x50 m fiú gyorsváltó(Tót Csaba-Sipos Gábor-Hornyák Alex-Szabó Bence) és a 4x100 m leány vegyesváltó(Nagygyörgy Nikolett-Zaka Maja-Csókay Lenke-Baricsa Alexandra)

 

 

Ezüstérmes lett:

 

Kovács Zétény (2005) 50 m gyors és 50 m mellúszásban, Tót Csaba(2002) 100 m gyorson, Sipos Zoltán (2001) 200 m vegyesen, Huszár Sára (2005) 50 m mellen és Szilágyi Loránd(2000) 200 m gyorson.

 

 

Bronzérmes lett:

 

Csókay Lenke (2000) 200 m vegyesen, Tót Csaba (2002) 100 m mellen, Sipos Zoltán(2001) 200 m gyorson és a 4x100 m fiú vegyesváltó (Sipos Zoltán-Kisalbert Trisztán-Szilágyi Loránd-Labozár Zsolt)

 

A csapat edzői: Béres Csaba, Kőhegyi Ferenc, Csókay Miklós és Olaszné Bajusz Andrea

A vásárhelyi úszók (gyermek és serdülő csapat) legközelebb április 4-6-ig Dunaújvárosban versenyeznek a hagyományos Arany Üst Nemzetközi Úszóversenyen, ahol 6 ország 44 csapatának 308 versenyzője áll rajtkőre.

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Vásárhelyi segítséggel kerítés épülhet a román határon is
Vásárhelyi segítséggel kerítés épülhet a román határon is

Nem kizárt , hogy hamarosan a Vásárhelytől légvonalban alig 30 kilométerre lévő magyar-román határon is elkezdődhetnek a kerítésépítési munkálatok.

 
A nyelv nem az enyém, nem a tiéd, hanem az édes miénk
A nyelv nem az enyém, nem a tiéd, hanem az édes miénk A címbeli Kazinczy Ferenc idézet lehet a vásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskola róla elnevezett 'Szép magyar beszéd' verseny örök mottója. Eredményekkel!
 
Csalók ellen emeltek vádat Vásárhelyen
Csalók ellen emeltek vádat Vásárhelyen Egy nem mindennapi bűncselekmény elkövetői ellen emelt vádat a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség. Vádlott egy többszörösen visszaeső vásárhelyi és hét társa.
 
90 éves Szaszkó Péter
90 éves Szaszkó Péter 1939-ben került Hódmezővásárhelyre. A Delta Kereskedelmi Vállalatnál dolgozott, innen ment nyugdíjba.
 
Jazzkoncerttel zár a Fodor József kiállítás
Jazzkoncerttel zár a Fodor József kiállítás Igazi zenei csemegét tartogat Vásárhely krónikás festője emlékkiállításának utolsó estéje. Kurina Kornél és zenészbarátai lépnek fel az Alföldi Galériában.
 
Vásárhelyi találkozóval indul a Női Kézilabda Bajnokság
Vásárhelyi találkozóval indul a Női Kézilabda Bajnokság Két új játékossal rajtol a HLKC felnőtt csapata a Női Kézilabda Bajnokság NBII Dél-Kelet csoport tavaszi szezonjának első mérkőzésével. 
 
Rivaldafényben a kingéci ezüstkincsek
Rivaldafényben a kingéci ezüstkincsek A kiállítás megnyitóján Bernátsky Ferenc helytörténész és Csányi Viktor régész, a kötet szerzői mutatják be a kingéci ásatásokat, a leletmentés és a tallérok feltárásának folyamatát. Képekkel!