SportBüntetőkkel győzött a Pécs

2017. október 8., vasárnap
 
Büntetőkkel győzött a Pécs

A Pécsi MFC otthonába látogatott a hétvégén a Hódmezővásárhelyi FC. A találkozó vásárhelyi szempontból kifejezetten jól indult, azonban hiába védekezett szervezetten a csapat, két könnyű síppal befújt büntető és elúsztak a pontok.

 

 

 

 

 

Masszív védekezés és az abból indított kontratámadások. Ezzel a recepttel készült a Pécs elleni küzdelemre a Hódmezővásárhelyi FC. Fűszerezés gyanánt még a pontrúgásból okozott veszélyekre igyekezett hangsúlyt fektetni a Csongrád megyei gárda, aminek hamar meg is lett az eredménye.

Az 5. percben egy szögletet követően Szilágyi Norbert tudott kapura fejelni, ami ugyan még kipattant, de pont Kökény elé, aki könnyűszerrel értékesítette a helyzetet.

 

A vásárhelyi gól után rohamozott a Pécs, de a masszív védekezésre úgy tűnt nem igazán van ellenszerük. Eközben néhány kontrát indított a vendégcsapat, ám az ígéretesebb pillanatokat les miatt megállították. A szünetre azonban nem maradt meg a HFC-s előny. Egy előrevágott labdát nem tudott hatástalanítani a védelem, így Bordás Dánielnek kellett kirobbannia a kapuból, viszont nem csak a labdát, hanem az ellenfél támadóját is vitte, így a játékvezető büntetőt ítélt, amit Koller Krisztián értékesíteni tudott.

 

A fordulás utáni első komoly helyzetet a Vásárhely alakította ki. Ablonczy Gerjén került ziccerbe, ám Gőcze Gergő hatalmas bravúrral védett. Később pedig Bordásnak kellett a túloldalon hatástalanítania egy pécsi támadást. Igazán komoly veszély azonban nem alakult ki a kapuk előtt.

A 78. percben aztán Pataki akaszkodott össze támadójával. A pécsiek csatára feldobta magát a vásárhelyi tizenhatoson belül, ismét levegő tolult a sípba, ekkor Wittrédi Dávid végezhette el a büntetőt, ami újfent utat talált a kapuba.

A maradék bő 10 percben igyekezett újabb gólt találni a Vásárhely, de a kék-sárgák nem jártak sikerrel. A hosszabbítás perceiben ráadásul Puskás Gábor még egy lapáttal rá tudott tenni, továbbnövelte a PMFC-s gólok számát.

 

NB III Közép csoport, 9. forduló

PMFC – Hódmezővásárhelyi FC 3-1 (1-1)

 

PMFC: Gőcze, Nagy, Kónya, Károly, Koller, Horváth, Füredi, Szabó, Fellai, Bata
Cserék: Sólyom, Wittrédi, Frank, Mojzer, Turi, Erdős, Puskás
Vezetőedző: Márton Gábor

HFC: Bordás, Kormányos, Tóth, Huszár, Marton, Szilágyi, Faggyas, Pataki, Kökény, Prasler, Varga
Cserék: Szatmári, Szabó D., Laczkó, Ablonczy, Végh, Szabó M., Bartyik N.
Vezetőedző: Szűcs Róbert

 

Szűcs Róbert: „Félig partiban voltunk, a másik kispadon idegesek is voltak, mivel szervezette játszottunk. A játékvezető viszont könnyű síppal befújt két tizenegyest. A pécsiek gyakorlatilag ezzel voltak jobbak.”

 

 
 
Forrás: hfc1912.hu
 

Olvassa el ezt is!

Elkészült az új vásárhelyi tüdőgondozó

Elkészült az új vásárhelyi tüdőgondozó

Egyelőre még várni kell arra, hogy beteget fogadjon a Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórházához...
Mérce, megmérettetés, megmerítkezés

Mérce, megmérettetés, megmerítkezés

Megnyílt a 64. Őszi Tárlat amely a hagyományos festészeti műfajok és a manapság divatos törekvések...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Városi Sportnap 2017
Városi Sportnap 2017 Idén sem volt könnyű helyzetben a vásárhelyi Önkormányzat Kulturális és Sportbizottsága. Közel száz diákot, továbbá sportszakembereket díjaztak. A díjazottak névsora.
 
Időközi polgármester-választás Hódmezővásárhelyen
Időközi polgármester-választás Hódmezővásárhelyen Néhány tudnivaló! Vasárnap reggel 6-tól 19 óráig 50 szavazókörben 36.818 választópolgár járulhat az urnákhoz.
 
Roma szakkollégisták az Emlékpontban
Roma szakkollégisták az Emlékpontban A hat éve működő szakkollégium Vásárhelyre látogató diákjai a megyeszékhely felsőoktatási intézményeiben tanulnak.
 
Folytatódott az emléknapi rendezvénysorozat
Folytatódott az emléknapi rendezvénysorozat Vágó János: fontos, hogy azok az erők, akik a más véleményt képviselőket börtönbe zárták, vagy akasztófára küldték, soha ne kerülhessenek hatalomra. Képekkel.
 
Nem hozott szerencsét a hazai pálya
Nem hozott szerencsét a hazai pálya A Kosársuli elleni összecsapás második félidejében megrázták magukat a sötét mezesek, és utána már nem engedték ki kezükből a meccset.
 
Idegenben lép pályára a HLKC
Idegenben lép pályára a HLKC Nem szabad hagyni, hogy akárcsak egy percre is vérszemet kapjon a Gyömrő, már a meccs elején dominálni kell, ehhez fegyelmezett és koncentrált játékra lesz szükség.
 
Kovács László: az emberek kiállásukkal őrizzék meg a település békéjét
Kovács László: az emberek kiállásukkal őrizzék meg a település békéjét A Fidesz-KDNP jelöltjét támogatja a hódmezővásárhelyi közgyűlés többsége a vasárnapi időközi polgármester-választáson.