SportBüntetőkkel győzött a Pécs

2017. október 8., vasárnap
 
Büntetőkkel győzött a Pécs

A Pécsi MFC otthonába látogatott a hétvégén a Hódmezővásárhelyi FC. A találkozó vásárhelyi szempontból kifejezetten jól indult, azonban hiába védekezett szervezetten a csapat, két könnyű síppal befújt büntető és elúsztak a pontok.

 

 

 

 

 

Masszív védekezés és az abból indított kontratámadások. Ezzel a recepttel készült a Pécs elleni küzdelemre a Hódmezővásárhelyi FC. Fűszerezés gyanánt még a pontrúgásból okozott veszélyekre igyekezett hangsúlyt fektetni a Csongrád megyei gárda, aminek hamar meg is lett az eredménye.

Az 5. percben egy szögletet követően Szilágyi Norbert tudott kapura fejelni, ami ugyan még kipattant, de pont Kökény elé, aki könnyűszerrel értékesítette a helyzetet.

 

A vásárhelyi gól után rohamozott a Pécs, de a masszív védekezésre úgy tűnt nem igazán van ellenszerük. Eközben néhány kontrát indított a vendégcsapat, ám az ígéretesebb pillanatokat les miatt megállították. A szünetre azonban nem maradt meg a HFC-s előny. Egy előrevágott labdát nem tudott hatástalanítani a védelem, így Bordás Dánielnek kellett kirobbannia a kapuból, viszont nem csak a labdát, hanem az ellenfél támadóját is vitte, így a játékvezető büntetőt ítélt, amit Koller Krisztián értékesíteni tudott.

 

A fordulás utáni első komoly helyzetet a Vásárhely alakította ki. Ablonczy Gerjén került ziccerbe, ám Gőcze Gergő hatalmas bravúrral védett. Később pedig Bordásnak kellett a túloldalon hatástalanítania egy pécsi támadást. Igazán komoly veszély azonban nem alakult ki a kapuk előtt.

A 78. percben aztán Pataki akaszkodott össze támadójával. A pécsiek csatára feldobta magát a vásárhelyi tizenhatoson belül, ismét levegő tolult a sípba, ekkor Wittrédi Dávid végezhette el a büntetőt, ami újfent utat talált a kapuba.

A maradék bő 10 percben igyekezett újabb gólt találni a Vásárhely, de a kék-sárgák nem jártak sikerrel. A hosszabbítás perceiben ráadásul Puskás Gábor még egy lapáttal rá tudott tenni, továbbnövelte a PMFC-s gólok számát.

 

NB III Közép csoport, 9. forduló

PMFC – Hódmezővásárhelyi FC 3-1 (1-1)

 

PMFC: Gőcze, Nagy, Kónya, Károly, Koller, Horváth, Füredi, Szabó, Fellai, Bata
Cserék: Sólyom, Wittrédi, Frank, Mojzer, Turi, Erdős, Puskás
Vezetőedző: Márton Gábor

HFC: Bordás, Kormányos, Tóth, Huszár, Marton, Szilágyi, Faggyas, Pataki, Kökény, Prasler, Varga
Cserék: Szatmári, Szabó D., Laczkó, Ablonczy, Végh, Szabó M., Bartyik N.
Vezetőedző: Szűcs Róbert

 

Szűcs Róbert: „Félig partiban voltunk, a másik kispadon idegesek is voltak, mivel szervezette játszottunk. A játékvezető viszont könnyű síppal befújt két tizenegyest. A pécsiek gyakorlatilag ezzel voltak jobbak.”

 

 
 
Forrás: hfc1912.hu
 

Olvassa el ezt is!

Elkészült az új vásárhelyi tüdőgondozó

Elkészült az új vásárhelyi tüdőgondozó

Egyelőre még várni kell arra, hogy beteget fogadjon a Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórházához...
Mérce, megmérettetés, megmerítkezés

Mérce, megmérettetés, megmerítkezés

Megnyílt a 64. Őszi Tárlat amely a hagyományos festészeti műfajok és a manapság divatos törekvések...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Belelendültek a vásárhelyi kézis lányok
Belelendültek a vásárhelyi kézis lányok A HLKC-nak az eltúlzott arányú orosházi veresége után az NBI/B 6. fordulójában egyértelmű a cél volt a KSZSE ellen kiköszörülni a csorbát.
 
Az első világháborúban hősi halált katonák sírjait újították fel
Az első világháborúban hősi halált katonák sírjait újították fel Az evangélikus, a római katolikus és a görög keleti temetőben 66 hősi halált halt katona sírhelyét újították fel. 
 
Átadták a Tornyai-plakettet
Átadták a Tornyai-plakettet Keserü Ilona festőművész kapta a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, amelyet pénteken a vásárhelyi önkormányzat közgyűlésén adtak át..
 
A neoavantgard jeles képviselője kapta a fődíjat
A neoavantgard jeles képviselője kapta a fődíjat Október 20-án Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város közgyűlésén vette át Keserü Ilona festőművész a 64. Vásárhelyi Őszi Tárlat fődíját, a Tornyai-plakettet.
 
Csend – Beszéd – Emlékezet – Üzenet - hogy ne felejtsen az utókor sem
Csend – Beszéd – Emlékezet – Üzenet - hogy ne felejtsen az utókor sem A vásárhelyi tanácskozás előtt az Emlékpont galériájában megnyitották Czingel Szilvia Szerelem papírrepülőn című kiállítását. Képekkel!
 
Tarolt a Veszprém
Tarolt a Veszprém Nagy arányú vereségbe szaladt bele a Vásárhelyi Kosársuli Veszprémben. A királynék városának csapata sikerével ismét bejelentette igényét az NBI B csoport bajnoki címére,
 
Leszívták - most megszívták
Leszívták - most megszívták Hódmezővásárhelyi telephelyeken levő gépkocsikból lopott üzemanyagot két helybéli férfi. A rendőrök elfogták, majd őrizetbe vették a tolvajokat.