SportBüntetőkkel győzött a Pécs

2017. október 8., vasárnap
 
Büntetőkkel győzött a Pécs

A Pécsi MFC otthonába látogatott a hétvégén a Hódmezővásárhelyi FC. A találkozó vásárhelyi szempontból kifejezetten jól indult, azonban hiába védekezett szervezetten a csapat, két könnyű síppal befújt büntető és elúsztak a pontok.

 

 

 

 

 

Masszív védekezés és az abból indított kontratámadások. Ezzel a recepttel készült a Pécs elleni küzdelemre a Hódmezővásárhelyi FC. Fűszerezés gyanánt még a pontrúgásból okozott veszélyekre igyekezett hangsúlyt fektetni a Csongrád megyei gárda, aminek hamar meg is lett az eredménye.

Az 5. percben egy szögletet követően Szilágyi Norbert tudott kapura fejelni, ami ugyan még kipattant, de pont Kökény elé, aki könnyűszerrel értékesítette a helyzetet.

 

A vásárhelyi gól után rohamozott a Pécs, de a masszív védekezésre úgy tűnt nem igazán van ellenszerük. Eközben néhány kontrát indított a vendégcsapat, ám az ígéretesebb pillanatokat les miatt megállították. A szünetre azonban nem maradt meg a HFC-s előny. Egy előrevágott labdát nem tudott hatástalanítani a védelem, így Bordás Dánielnek kellett kirobbannia a kapuból, viszont nem csak a labdát, hanem az ellenfél támadóját is vitte, így a játékvezető büntetőt ítélt, amit Koller Krisztián értékesíteni tudott.

 

A fordulás utáni első komoly helyzetet a Vásárhely alakította ki. Ablonczy Gerjén került ziccerbe, ám Gőcze Gergő hatalmas bravúrral védett. Később pedig Bordásnak kellett a túloldalon hatástalanítania egy pécsi támadást. Igazán komoly veszély azonban nem alakult ki a kapuk előtt.

A 78. percben aztán Pataki akaszkodott össze támadójával. A pécsiek csatára feldobta magát a vásárhelyi tizenhatoson belül, ismét levegő tolult a sípba, ekkor Wittrédi Dávid végezhette el a büntetőt, ami újfent utat talált a kapuba.

A maradék bő 10 percben igyekezett újabb gólt találni a Vásárhely, de a kék-sárgák nem jártak sikerrel. A hosszabbítás perceiben ráadásul Puskás Gábor még egy lapáttal rá tudott tenni, továbbnövelte a PMFC-s gólok számát.

 

NB III Közép csoport, 9. forduló

PMFC – Hódmezővásárhelyi FC 3-1 (1-1)

 

PMFC: Gőcze, Nagy, Kónya, Károly, Koller, Horváth, Füredi, Szabó, Fellai, Bata
Cserék: Sólyom, Wittrédi, Frank, Mojzer, Turi, Erdős, Puskás
Vezetőedző: Márton Gábor

HFC: Bordás, Kormányos, Tóth, Huszár, Marton, Szilágyi, Faggyas, Pataki, Kökény, Prasler, Varga
Cserék: Szatmári, Szabó D., Laczkó, Ablonczy, Végh, Szabó M., Bartyik N.
Vezetőedző: Szűcs Róbert

 

Szűcs Róbert: „Félig partiban voltunk, a másik kispadon idegesek is voltak, mivel szervezette játszottunk. A játékvezető viszont könnyű síppal befújt két tizenegyest. A pécsiek gyakorlatilag ezzel voltak jobbak.”

 

 
 
Forrás: hfc1912.hu
 

Olvassa el ezt is!

Elkészült az új vásárhelyi tüdőgondozó

Elkészült az új vásárhelyi tüdőgondozó

Egyelőre még várni kell arra, hogy beteget fogadjon a Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórházához...
Mérce, megmérettetés, megmerítkezés

Mérce, megmérettetés, megmerítkezés

Megnyílt a 64. Őszi Tárlat amely a hagyományos festészeti műfajok és a manapság divatos törekvések...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Ismét rengeteg kihagyott ziccer
Ismét rengeteg kihagyott ziccer Az NBI/B utolsó őszi fordulójában Gödön, az első félidőben eldőlt a mérkőzés. A HLKC mérlege a szezonban: 4 pont 10. hely a tabellán.
 
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban A drámai módon provokatív és átgondolt lila rámutat az eredetiségre, a leleményességre és jövőt jelképezi – utat mutat a következő évre. 
 
Legendák és hiedelmek
Legendák és hiedelmek December 13-a Szent Lúcia keresztény vértanú ünnepe. Magát Luca nevét is szokás a fényt jelentő latin lux szóval összefüggésbe hozni.
 
Húsz éves a Kerámia Szimpózium
Húsz éves a Kerámia Szimpózium December 14-én nyílik és jövő év január 28-ig tekinthető meg a XX. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium ’Jubileum’ című beszámoló kiállítása.
 
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban December 10-én kigyulladt egy szárítógép, amit a város hivatásos egységei eloltottak. Két típusnál előfordul az öngyulladás. Önnek milyen van?
 
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház Valószínű, hogy a kormány által juttatott 24 milliárdból valósítják meg a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium impozáns fejlesztését.
 
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában Vásárhelyen is folytatódott az Országos Rendőr-főkapitányság 2015-ben indított vagyonvédelmi prevenciós programja. A vásárlás veszélyeire hívták fel a figyelmet.