KözéletBúcsú Almási Istvántól

2017. december 1., péntek
 

A Kincses Temetőben végső nyugalomra helyezték Almási István polgármestert. Előtte a Szent István Templomban volt a búcsúztatása, amelyen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is.

 

 

 

Fotók: VH, MTI

 

 

 

Igazi ökumenikus embernek, politikai úriembernek nevezte a Miniszterelnökséget vezető Lázár János a múlt héten elhunyt hódmezővásárhelyi polgármestert, Almási Istvánt december elsején a Szent István-templomban tartott gyászmisén.

 

Hódmezővásárhely korábbi polgármestere méltatásában kifejtette, mentorát, segítőjét, mesterei egyikét veszítette el, akitől leginkább a szövetségi hűség fontosságát tanulta meg.

Mint mondta, bármely más felekezet templomában búcsúztathatnák Almási Istvánt, hiszen minden templomban mondanak érte imát. Almási István egy evangélikus lelkész lányát vette feleségül, így egyszerre lehetett jelen minden katolikus hagyomány a családban.

"Nem hiszem, hogy ismertem volna bárki mást, akit ennyire szeretett volna mindenki, ellenségei sem voltak" - fejtette ki Lázár János, aki egy zenei példát hozott arra, hogyan jöhetett ki Almási István ennyire jól mindenkivel, mondván: egy „vérbeli muzsikus” mindenkinek játszik. Rangtól, származástól és világnézettől függetlenül mindenki érti a zene nyelvét. Almási István mindig a harmóniát, az összhangzást kereste, "azt, ami összeköt, és sohasem azt, ami elválaszt". 
Éppen ezért lehetett ő Hódmezővásárhely leginkább köztiszteletnek örvendő polgármestere, mert egész életében megmaradt őszinte vásárhelyinek, akkor is, amikor a muzsika messzi tájakra vitte innen. Almási István vásárhelyi intézménnyé vált az évek során. - mondta Lázár János búcsúbeszédében.

Azt is mondta, „Ha Magyarországnak van leghűségesebb városa, akkor lennie kell leghűségesebb polgárnak is, Almási István az volt.”

 

A gyászmisét Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi püspök celebrálta, ezt követően elindult a gyászmenet a Kincses Temetőbe, ahol Almási Istvánt örök nyugalomra helyezték. 

 

Olvassa el ezt is!

Utalványt kaptak a rászoruló vásárhelyi családok

Utalványt kaptak a rászoruló vásárhelyi...

Az ünnepek előtt csomagot is juttatnak a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülőknek és a...
Új elnöke van a Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetségnek

Új elnöke van a Hódmezővásárhelyi...

Először két jelölt volt a tisztségre, de aztán egy visszalépést követően Kissné Urgyán...

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Városi Sportnap 2017
Városi Sportnap 2017 Idén sem volt könnyű helyzetben a vásárhelyi Önkormányzat Kulturális és Sportbizottsága. Közel száz diákot, továbbá sportszakembereket díjaztak. A díjazottak névsora.
 
Időközi polgármester-választás Hódmezővásárhelyen
Időközi polgármester-választás Hódmezővásárhelyen Néhány tudnivaló! Vasárnap reggel 6-tól 19 óráig 50 szavazókörben 36.818 választópolgár járulhat az urnákhoz.
 
Roma szakkollégisták az Emlékpontban
Roma szakkollégisták az Emlékpontban A hat éve működő szakkollégium Vásárhelyre látogató diákjai a megyeszékhely felsőoktatási intézményeiben tanulnak.
 
Folytatódott az emléknapi rendezvénysorozat
Folytatódott az emléknapi rendezvénysorozat Vágó János: fontos, hogy azok az erők, akik a más véleményt képviselőket börtönbe zárták, vagy akasztófára küldték, soha ne kerülhessenek hatalomra. Képekkel.
 
Nem hozott szerencsét a hazai pálya
Nem hozott szerencsét a hazai pálya A Kosársuli elleni összecsapás második félidejében megrázták magukat a sötét mezesek, és utána már nem engedték ki kezükből a meccset.
 
Idegenben lép pályára a HLKC
Idegenben lép pályára a HLKC Nem szabad hagyni, hogy akárcsak egy percre is vérszemet kapjon a Gyömrő, már a meccs elején dominálni kell, ehhez fegyelmezett és koncentrált játékra lesz szükség.
 
Kovács László: az emberek kiállásukkal őrizzék meg a település békéjét
Kovács László: az emberek kiállásukkal őrizzék meg a település békéjét A Fidesz-KDNP jelöltjét támogatja a hódmezővásárhelyi közgyűlés többsége a vasárnapi időközi polgármester-választáson.