KözéletBúcsú Almási Istvántól

2017. december 1., péntek
 

A Kincses Temetőben végső nyugalomra helyezték Almási István polgármestert. Előtte a Szent István Templomban volt a búcsúztatása, amelyen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is.

 

 

 

Fotók: VH, MTI

 

 

 

Igazi ökumenikus embernek, politikai úriembernek nevezte a Miniszterelnökséget vezető Lázár János a múlt héten elhunyt hódmezővásárhelyi polgármestert, Almási Istvánt december elsején a Szent István-templomban tartott gyászmisén.

 

Hódmezővásárhely korábbi polgármestere méltatásában kifejtette, mentorát, segítőjét, mesterei egyikét veszítette el, akitől leginkább a szövetségi hűség fontosságát tanulta meg.

Mint mondta, bármely más felekezet templomában búcsúztathatnák Almási Istvánt, hiszen minden templomban mondanak érte imát. Almási István egy evangélikus lelkész lányát vette feleségül, így egyszerre lehetett jelen minden katolikus hagyomány a családban.

"Nem hiszem, hogy ismertem volna bárki mást, akit ennyire szeretett volna mindenki, ellenségei sem voltak" - fejtette ki Lázár János, aki egy zenei példát hozott arra, hogyan jöhetett ki Almási István ennyire jól mindenkivel, mondván: egy „vérbeli muzsikus” mindenkinek játszik. Rangtól, származástól és világnézettől függetlenül mindenki érti a zene nyelvét. Almási István mindig a harmóniát, az összhangzást kereste, "azt, ami összeköt, és sohasem azt, ami elválaszt". 
Éppen ezért lehetett ő Hódmezővásárhely leginkább köztiszteletnek örvendő polgármestere, mert egész életében megmaradt őszinte vásárhelyinek, akkor is, amikor a muzsika messzi tájakra vitte innen. Almási István vásárhelyi intézménnyé vált az évek során. - mondta Lázár János búcsúbeszédében.

Azt is mondta, „Ha Magyarországnak van leghűségesebb városa, akkor lennie kell leghűségesebb polgárnak is, Almási István az volt.”

 

A gyászmisét Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi püspök celebrálta, ezt követően elindult a gyászmenet a Kincses Temetőbe, ahol Almási Istvánt örök nyugalomra helyezték. 

 

Olvassa el ezt is!

Utalványt kaptak a rászoruló vásárhelyi családok

Utalványt kaptak a rászoruló vásárhelyi...

Az ünnepek előtt csomagot is juttatnak a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülőknek és a...
Új elnöke van a Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetségnek

Új elnöke van a Hódmezővásárhelyi...

Először két jelölt volt a tisztségre, de aztán egy visszalépést követően Kissné Urgyán...

 

És ezt már olvasta?

Nagymama és unoka - '56 hatása egy család életére
Nagymama és unoka - '56 hatása egy család életére A rendhagyó történelemóráán Aranyossy Ildikó unokájával, a jogászhallgató Tóth Marcellel és az Emlékpont történészével, Nagy Gyöngyivel beszélgetett. Képekkel.
 
Kellemes feladat egy sün átteleltetése
Kellemes feladat egy sün átteleltetése Itt az ősz, a hideg idő. Fontos odafigyelnünk a sünökre, főleg a kölyök tüskésekre. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének néhány hasznos tanácsa.
 
Hihetetlen hajrával győzött a Kosársuli
Hihetetlen hajrával győzött a Kosársuli A szezonban látott eddigi találkozók alapján nagy derbire számíthattunk, és végül maximálisan be is igazolódtak a sejtések.
 
Ismét lehet pályázni a háztartási gépek cseréjére
Ismét lehet pályázni a háztartási gépek cseréjére Újraindul az Otthon melege program novembertől, amellyel a háztartási nagygépek cseréjére nyílik lehetőség, Itt a beadás dátuma!
 
Dönts helyesen! – Szelektálj!” – Újratöltve!
Dönts helyesen! – Szelektálj!” – Újratöltve! A projekt a fiatalok környezeti nevelése és szemléletformálása érdekében a régió fiataljai számára szervez, korosztályuknak és érdeklődésüknek megfelelő programokat.
 
A zene hullámain Európa körül
A zene hullámain Európa körül A kétéves Erasmus projekt nagyszerű lehetőség, hogy a Liszt Ferenc diákjai nagyobb betekintést nyerjenek más országok diákjainak életébe, életfelfogásába. 
 
Magyarország 10 éve a helyi eseményeken keresztül
Magyarország 10 éve a helyi eseményeken keresztül A Nemzeti Emlékezet Hete programsorozatában az Emlékpontban Magyarország 1948–1958 közötti időszakáról tudományos konferenciát rendeztek