KözéletBúcsú Almási Istvántól

2017. december 1., péntek
 

A Kincses Temetőben végső nyugalomra helyezték Almási István polgármestert. Előtte a Szent István Templomban volt a búcsúztatása, amelyen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is.

 

 

 

Fotók: VH, MTI

 

 

 

Igazi ökumenikus embernek, politikai úriembernek nevezte a Miniszterelnökséget vezető Lázár János a múlt héten elhunyt hódmezővásárhelyi polgármestert, Almási Istvánt december elsején a Szent István-templomban tartott gyászmisén.

 

Hódmezővásárhely korábbi polgármestere méltatásában kifejtette, mentorát, segítőjét, mesterei egyikét veszítette el, akitől leginkább a szövetségi hűség fontosságát tanulta meg.

Mint mondta, bármely más felekezet templomában búcsúztathatnák Almási Istvánt, hiszen minden templomban mondanak érte imát. Almási István egy evangélikus lelkész lányát vette feleségül, így egyszerre lehetett jelen minden katolikus hagyomány a családban.

"Nem hiszem, hogy ismertem volna bárki mást, akit ennyire szeretett volna mindenki, ellenségei sem voltak" - fejtette ki Lázár János, aki egy zenei példát hozott arra, hogyan jöhetett ki Almási István ennyire jól mindenkivel, mondván: egy „vérbeli muzsikus” mindenkinek játszik. Rangtól, származástól és világnézettől függetlenül mindenki érti a zene nyelvét. Almási István mindig a harmóniát, az összhangzást kereste, "azt, ami összeköt, és sohasem azt, ami elválaszt". 
Éppen ezért lehetett ő Hódmezővásárhely leginkább köztiszteletnek örvendő polgármestere, mert egész életében megmaradt őszinte vásárhelyinek, akkor is, amikor a muzsika messzi tájakra vitte innen. Almási István vásárhelyi intézménnyé vált az évek során. - mondta Lázár János búcsúbeszédében.

Azt is mondta, „Ha Magyarországnak van leghűségesebb városa, akkor lennie kell leghűségesebb polgárnak is, Almási István az volt.”

 

A gyászmisét Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi püspök celebrálta, ezt követően elindult a gyászmenet a Kincses Temetőbe, ahol Almási Istvánt örök nyugalomra helyezték. 

 

Olvassa el ezt is!

Utalványt kaptak a rászoruló vásárhelyi családok

Utalványt kaptak a rászoruló vásárhelyi...

Az ünnepek előtt csomagot is juttatnak a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülőknek és a...
Új elnöke van a Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetségnek

Új elnöke van a Hódmezővásárhelyi...

Először két jelölt volt a tisztségre, de aztán egy visszalépést követően Kissné Urgyán...

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Erdéllyel ismerkedtek a Németh László diákjai
Erdéllyel ismerkedtek a Németh László diákjai Székelyföld szépsége, az erdélyi magyarok kedvessége, a helyi diákokkal kötött barátságok, a közösen átélt élmények tették felejthetetlenné ezt az öt napot.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Az eredeti vásárhelyi Országzászló emléke
Az eredeti vásárhelyi Országzászló emléke 1934-ben, Pünkösdkor avatták fel a magyar egység eszméit hirdető országzászló emlékművet Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téren.
 
Vereséggel búcsúzott a HLKC
Vereséggel búcsúzott a HLKC Az utolsó fordulóra került sor szombaton az NBI/B női felnőtt kézilabda bajnokságban, a HLKC a mezőny egyik meghatározó csapatát a Gödöt fogadta.
 
A szúnyogcsípésről még több
A szúnyogcsípésről még több

Nyárra menetrendszerűen megjelennek a vérszívó szúnyogok. A testesebb embereket és a várandós kismamákat kedvelik, ám a házikedvencekre halálos is lehet.

 
Üzenetet hordozó ünnep
Üzenetet hordozó ünnep Pünkösd üzenetet hordoz, az ember és a természet szeretetét, csupa olyat, amiben megkapaszkodhatunk, és amik által továbbléphetünk.
 
A bajnokság 13. helyén zárt a Kosársuli
A bajnokság 13. helyén zárt a Kosársuli Szinte végig vezetve szerezte meg a győzelmet a Győr otthonában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker ezúttal egyben a 13. hely megszerzését is jelentette.