KözéletBringás rendőrök Vásárhelyen

2017. augusztus 7., hétfő
 
Bringás rendőrök Vásárhelyen

A turisztikai idényben biciklis rendőrök is felügyelik a közterületek biztonságát Hódmezővásárhelyen.

 

 

 

 

 

 

A városban csaknem egy évtizede működő kerékpáros járőrszolgálat előnye, hogy a rendőrök a nagyobb tömegeket vonzó rendezvényeken, valamint a közterületi szolgálat során közvetlen kapcsolatba kerülnek az állampolgárokkal. A turisztikai idényben eljuthatnak olyan helyszínekre, amelyek gépkocsival nem, vagy csak nehezen megközelíthetőek - áll a közleményben.

2012-ben Budapesten debütált a kerékpáros rendőrjárőr, azóta több településen is bevetik őket, főként a nyári időszakban.

 

Emlékezetes volt Vásárhelyen 2011-ben a Búvárúszó VB helyszínén, a Gyarmati Dezső Sportuszoda környékén csinos rendőrlányok cirkáltak kerékpárjukon.

Tavaly viszont Csongrád megyében már szolgálatba állt 10 kerékpáros rendőr, hogy segítse a turisztikai idényben a megyébe érkező vendégeket és a lakosságot. Makó, Csongrád, Szeged mellett 2016-ban Hódmezővásárhelyen is találkozhattak az emberek a kerékpáros rendőrökkel. Most ismét útra keltek.

A kerékpárjuk kb. 130 ezer forintos strapabíró fajta, a csomagtartón zárható műanyagládával, amelyben hivatalos felszerelésüket viszik, de belefér a gumibot is. 

 

A közlemény kitér arra, hogy a rendőrök a szabályos közlekedéssel, valamint a biciklisek részére történő tájékoztatással felhívják a figyelmet a szabálykövető közlekedésre. 

 

A képen látható kerékpár is fel van szerelve a kerékpáros közlekedés szabályainak megfelelően, bár lehet hogy sokan hiányolhatják a rendőrök fejéről a kerékpáros bukósisakot.   

 
 
VH-CSMRFK
 

Olvassa el ezt is!

Apokaliptikus állapotok Orosházán

Apokaliptikus állapotok Orosházán

A kórház krónikus osztályának tetőszerkezetére is rádőlt egy fa. Járhatatlanná vált a...
Rendőrségi feljelentés a Táltos iskola ellen

Rendőrségi feljelentés a Táltos iskola ellen

A hódmezővásárhelyi alapítványi oktatási intézmény sorsát nemcsak a szülők figyelik...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Húsz éves a Kerámia Szimpózium
Húsz éves a Kerámia Szimpózium December 14-én nyílik és jövő év január 28-ig tekinthető meg a XX. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium ’Jubileum’ című beszámoló kiállítása.
 
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban December 10-én kigyulladt egy szárítógép, amit a város hivatásos egységei eloltottak. Két típusnál előfordul az öngyulladás. Önnek milyen van?
 
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház Valószínű, hogy a kormány által juttatott 24 milliárdból valósítják meg a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium impozáns fejlesztését.
 
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában Vásárhelyen is folytatódott az Országos Rendőr-főkapitányság 2015-ben indított vagyonvédelmi prevenciós programja. A vásárlás veszélyeire hívták fel a figyelmet.
 
Még halálukban is összetartoznak
Még halálukban is összetartoznak

Vajon a sírban miért van egymás felé fordított fejjel a nő és a férfi? Szenzációs és nagyjelentőségű leletek Kopáncsnál. Nézze meg a feltárás képeit!

 
A NAV ügyintézés is a Kormányhivatalban
A NAV ügyintézés is a Kormányhivatalban Hódmezővásárhelyen lesz a megyében először olyan ügyfélszolgálat a Kormányhivatalban, ahol az állami szolgáltatások köre a NAV ügyeintézéssel bővül.
 
Menő menza a Varga Tamás iskolában
Menő menza a Varga Tamás iskolában Pályázati projekt indul az iskolában, az egészséges táplálkozáshoz szükséges ismeretek elsajátítása, az étkezéssel kapcsolatos szemléletformálás jegyében.