KözéletBringás rendőrök Vásárhelyen

2017. augusztus 7., hétfő
 
Bringás rendőrök Vásárhelyen

A turisztikai idényben biciklis rendőrök is felügyelik a közterületek biztonságát Hódmezővásárhelyen.

 

 

 

 

 

 

A városban csaknem egy évtizede működő kerékpáros járőrszolgálat előnye, hogy a rendőrök a nagyobb tömegeket vonzó rendezvényeken, valamint a közterületi szolgálat során közvetlen kapcsolatba kerülnek az állampolgárokkal. A turisztikai idényben eljuthatnak olyan helyszínekre, amelyek gépkocsival nem, vagy csak nehezen megközelíthetőek - áll a közleményben.

2012-ben Budapesten debütált a kerékpáros rendőrjárőr, azóta több településen is bevetik őket, főként a nyári időszakban.

 

Emlékezetes volt Vásárhelyen 2011-ben a Búvárúszó VB helyszínén, a Gyarmati Dezső Sportuszoda környékén csinos rendőrlányok cirkáltak kerékpárjukon.

Tavaly viszont Csongrád megyében már szolgálatba állt 10 kerékpáros rendőr, hogy segítse a turisztikai idényben a megyébe érkező vendégeket és a lakosságot. Makó, Csongrád, Szeged mellett 2016-ban Hódmezővásárhelyen is találkozhattak az emberek a kerékpáros rendőrökkel. Most ismét útra keltek.

A kerékpárjuk kb. 130 ezer forintos strapabíró fajta, a csomagtartón zárható műanyagládával, amelyben hivatalos felszerelésüket viszik, de belefér a gumibot is. 

 

A közlemény kitér arra, hogy a rendőrök a szabályos közlekedéssel, valamint a biciklisek részére történő tájékoztatással felhívják a figyelmet a szabálykövető közlekedésre. 

 

A képen látható kerékpár is fel van szerelve a kerékpáros közlekedés szabályainak megfelelően, bár lehet hogy sokan hiányolhatják a rendőrök fejéről a kerékpáros bukósisakot.   

 
 
VH-CSMRFK
 

Olvassa el ezt is!

Apokaliptikus állapotok Orosházán

Apokaliptikus állapotok Orosházán

A kórház krónikus osztályának tetőszerkezetére is rádőlt egy fa. Járhatatlanná vált a...
Rendőrségi feljelentés a Táltos iskola ellen

Rendőrségi feljelentés a Táltos iskola ellen

A hódmezővásárhelyi alapítványi oktatási intézmény sorsát nemcsak a szülők figyelik...
 

És ezt már olvasta?

A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.
 
Fürdési tilalom a Mártély holtágon
Fürdési tilalom a Mártély holtágon Rossz hír, pláne mivel a következő napokban igazi nyaraló időt prognosztizál a meteorológia, hogy alig két hét után, ismét kikerült a fürödni tilos tábla a Mártélyi szabadstrandra.
 
Súlyos baleset Vásárhely közelében
Súlyos baleset Vásárhely közelében

Július 18-án a kora délutáni órákban baleset történt a 45-ös főút Szentes és Hódmezővásárhely közötti szakaszán.

 
Vásárhelyi betörők rendőrkézen
Vásárhelyi betörők rendőrkézen Néhány nap alatt egy, a városban történt lakásbetörést derítettek fel a hódmezővásárhelyi rendőrök. A bűncselekménnyel kapcsolatba 3 férfit előállítottak.
 
90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.
 
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden A szegedi Állatvédelmi Kontaktpontjában nyári tábort szervez az Országos Állatvédelmi Alapítvány 6-12 év közötti gyermekek jelentkezését várják.