KözéletBringás rendőrök Vásárhelyen

2017. augusztus 7., hétfő
 
Bringás rendőrök Vásárhelyen

A turisztikai idényben biciklis rendőrök is felügyelik a közterületek biztonságát Hódmezővásárhelyen.

 

 

 

 

 

 

A városban csaknem egy évtizede működő kerékpáros járőrszolgálat előnye, hogy a rendőrök a nagyobb tömegeket vonzó rendezvényeken, valamint a közterületi szolgálat során közvetlen kapcsolatba kerülnek az állampolgárokkal. A turisztikai idényben eljuthatnak olyan helyszínekre, amelyek gépkocsival nem, vagy csak nehezen megközelíthetőek - áll a közleményben.

2012-ben Budapesten debütált a kerékpáros rendőrjárőr, azóta több településen is bevetik őket, főként a nyári időszakban.

 

Emlékezetes volt Vásárhelyen 2011-ben a Búvárúszó VB helyszínén, a Gyarmati Dezső Sportuszoda környékén csinos rendőrlányok cirkáltak kerékpárjukon.

Tavaly viszont Csongrád megyében már szolgálatba állt 10 kerékpáros rendőr, hogy segítse a turisztikai idényben a megyébe érkező vendégeket és a lakosságot. Makó, Csongrád, Szeged mellett 2016-ban Hódmezővásárhelyen is találkozhattak az emberek a kerékpáros rendőrökkel. Most ismét útra keltek.

A kerékpárjuk kb. 130 ezer forintos strapabíró fajta, a csomagtartón zárható műanyagládával, amelyben hivatalos felszerelésüket viszik, de belefér a gumibot is. 

 

A közlemény kitér arra, hogy a rendőrök a szabályos közlekedéssel, valamint a biciklisek részére történő tájékoztatással felhívják a figyelmet a szabálykövető közlekedésre. 

 

A képen látható kerékpár is fel van szerelve a kerékpáros közlekedés szabályainak megfelelően, bár lehet hogy sokan hiányolhatják a rendőrök fejéről a kerékpáros bukósisakot.   

 
 
VH-CSMRFK
 

Olvassa el ezt is!

Apokaliptikus állapotok Orosházán

Apokaliptikus állapotok Orosházán

A kórház krónikus osztályának tetőszerkezetére is rádőlt egy fa. Járhatatlanná vált a...
Rendőrségi feljelentés a Táltos iskola ellen

Rendőrségi feljelentés a Táltos iskola ellen

A hódmezővásárhelyi alapítványi oktatási intézmény sorsát nemcsak a szülők figyelik...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Aggodalomra nincs ok
Aggodalomra nincs ok Több ezer vásárhelyit érint a Centrum-Kábel megszűnése. A céget a UPC vette meg, amely igen kedvező ajánlattal él, sőt 2 hónapig fizetni sem kell.
 
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit A Délmagyarországnál szerda délelőtt egy értekezleten bejelentették, hogy távoznia kell a lap főszerkesztőjének és az helyettesének is.
 
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden A hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetőjének 1956-os témájú kiállításán új könyvét is bemutatta. 
 
Ismét ledől az Iván szobor
Ismét ledől az Iván szobor Idén nem lesz koszorúzás, hanem azt szeretnék, ha egy-egy szál virággal emlékezik a város az 56-os áldozatokra. Fáklyás felvonulás, fényfestés.
 
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete Shane Tusup a saját facebook oldalán méltatta a hódmezővásárhelyi rendezvényt, illetve leírta benyomásait. Az oldalnak közel 50 ezer követője van.
 
Történelemverseny az Emlékpontban
Történelemverseny az Emlékpontban Tavaly 60 diák, idén négy csapat 14 diák nevezett be a hódmezővásárhelyi Emlékpont 1956-os történelemversenyére. Képekkel!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."