KözéletBringás rendőrök Vásárhelyen

2017. augusztus 7., hétfő
 
Bringás rendőrök Vásárhelyen

A turisztikai idényben biciklis rendőrök is felügyelik a közterületek biztonságát Hódmezővásárhelyen.

 

 

 

 

 

 

A városban csaknem egy évtizede működő kerékpáros járőrszolgálat előnye, hogy a rendőrök a nagyobb tömegeket vonzó rendezvényeken, valamint a közterületi szolgálat során közvetlen kapcsolatba kerülnek az állampolgárokkal. A turisztikai idényben eljuthatnak olyan helyszínekre, amelyek gépkocsival nem, vagy csak nehezen megközelíthetőek - áll a közleményben.

2012-ben Budapesten debütált a kerékpáros rendőrjárőr, azóta több településen is bevetik őket, főként a nyári időszakban.

 

Emlékezetes volt Vásárhelyen 2011-ben a Búvárúszó VB helyszínén, a Gyarmati Dezső Sportuszoda környékén csinos rendőrlányok cirkáltak kerékpárjukon.

Tavaly viszont Csongrád megyében már szolgálatba állt 10 kerékpáros rendőr, hogy segítse a turisztikai idényben a megyébe érkező vendégeket és a lakosságot. Makó, Csongrád, Szeged mellett 2016-ban Hódmezővásárhelyen is találkozhattak az emberek a kerékpáros rendőrökkel. Most ismét útra keltek.

A kerékpárjuk kb. 130 ezer forintos strapabíró fajta, a csomagtartón zárható műanyagládával, amelyben hivatalos felszerelésüket viszik, de belefér a gumibot is. 

 

A közlemény kitér arra, hogy a rendőrök a szabályos közlekedéssel, valamint a biciklisek részére történő tájékoztatással felhívják a figyelmet a szabálykövető közlekedésre. 

 

A képen látható kerékpár is fel van szerelve a kerékpáros közlekedés szabályainak megfelelően, bár lehet hogy sokan hiányolhatják a rendőrök fejéről a kerékpáros bukósisakot.   

 
 
VH-CSMRFK
 

Olvassa el ezt is!

Apokaliptikus állapotok Orosházán

Apokaliptikus állapotok Orosházán

A kórház krónikus osztályának tetőszerkezetére is rádőlt egy fa. Járhatatlanná vált a...
Rendőrségi feljelentés a Táltos iskola ellen

Rendőrségi feljelentés a Táltos iskola ellen

A hódmezővásárhelyi alapítványi oktatási intézmény sorsát nemcsak a szülők figyelik...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Kalandtúrára fel!
Kalandtúrára fel! A vásárhelyi Hungarian Flyers Kerékpáros Klub hetedik alkalommal rendezi meg a régió egyik legérdekesebb és százakat megmozgató sportrendezvényét.
 
90 éves Lipcsei Jánosné
90 éves Lipcsei Jánosné A Béke Szálló bisztrójában dolgozott szakácsként, majd Újvároson egy kifőzdében közel 300 főre főzött, innen ment nyugdíjba.
 
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta Hatalmas tapsot kapott, miután fejsérülése után visszament a pályára. A vásárhelyi játékos a szerencsétlen esetről, állapotáról beszélt.
 
Tolvaj a strandon
Tolvaj a strandon Szerencsére idén ez az első és remélhetőleg a továbbiakban ritka bűncselekmény: strandolók meglopása a Török Sándor Strandfürdőben. 
 
Készülnek a szezonra
Készülnek a szezonra Három hét egyéni és két hét közös edzésmunka áll az NBI/B bajnokságra készülő felnőtt női kézilabda csapat mögött. Itt a szezon menetrendje!
 
Országos aláírásgyűjtés kezdődött
Országos aláírásgyűjtés kezdődött A cél az állatvédelmi törvény szigorítása. A Polgári kezdeményezéshez a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is csatlakozott.
 
Vitt mindent ami mozdítható volt
Vitt mindent ami mozdítható volt A tettes mindig visszatér a tett színhelyére - tartja a mondás. A vásárhelyi betörő ezt megduplázta. A 21 éves férfi előzetes letartóztatását kezdeményezték.