KözéletBringás rendőrök Vásárhelyen

2017. augusztus 7., hétfő
 
Bringás rendőrök Vásárhelyen

A turisztikai idényben biciklis rendőrök is felügyelik a közterületek biztonságát Hódmezővásárhelyen.

 

 

 

 

 

 

A városban csaknem egy évtizede működő kerékpáros járőrszolgálat előnye, hogy a rendőrök a nagyobb tömegeket vonzó rendezvényeken, valamint a közterületi szolgálat során közvetlen kapcsolatba kerülnek az állampolgárokkal. A turisztikai idényben eljuthatnak olyan helyszínekre, amelyek gépkocsival nem, vagy csak nehezen megközelíthetőek - áll a közleményben.

2012-ben Budapesten debütált a kerékpáros rendőrjárőr, azóta több településen is bevetik őket, főként a nyári időszakban.

 

Emlékezetes volt Vásárhelyen 2011-ben a Búvárúszó VB helyszínén, a Gyarmati Dezső Sportuszoda környékén csinos rendőrlányok cirkáltak kerékpárjukon.

Tavaly viszont Csongrád megyében már szolgálatba állt 10 kerékpáros rendőr, hogy segítse a turisztikai idényben a megyébe érkező vendégeket és a lakosságot. Makó, Csongrád, Szeged mellett 2016-ban Hódmezővásárhelyen is találkozhattak az emberek a kerékpáros rendőrökkel. Most ismét útra keltek.

A kerékpárjuk kb. 130 ezer forintos strapabíró fajta, a csomagtartón zárható műanyagládával, amelyben hivatalos felszerelésüket viszik, de belefér a gumibot is. 

 

A közlemény kitér arra, hogy a rendőrök a szabályos közlekedéssel, valamint a biciklisek részére történő tájékoztatással felhívják a figyelmet a szabálykövető közlekedésre. 

 

A képen látható kerékpár is fel van szerelve a kerékpáros közlekedés szabályainak megfelelően, bár lehet hogy sokan hiányolhatják a rendőrök fejéről a kerékpáros bukósisakot.   

 
 
VH-CSMRFK
 

Olvassa el ezt is!

Apokaliptikus állapotok Orosházán

Apokaliptikus állapotok Orosházán

A kórház krónikus osztályának tetőszerkezetére is rádőlt egy fa. Járhatatlanná vált a...
Rendőrségi feljelentés a Táltos iskola ellen

Rendőrségi feljelentés a Táltos iskola ellen

A hódmezővásárhelyi alapítványi oktatási intézmény sorsát nemcsak a szülők figyelik...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Városi Sportnap 2017
Városi Sportnap 2017 Idén sem volt könnyű helyzetben a vásárhelyi Önkormányzat Kulturális és Sportbizottsága. Közel száz diákot, továbbá sportszakembereket díjaztak. A díjazottak névsora.
 
Időközi polgármester-választás Hódmezővásárhelyen
Időközi polgármester-választás Hódmezővásárhelyen Néhány tudnivaló! Vasárnap reggel 6-tól 19 óráig 50 szavazókörben 36.818 választópolgár járulhat az urnákhoz.
 
Roma szakkollégisták az Emlékpontban
Roma szakkollégisták az Emlékpontban A hat éve működő szakkollégium Vásárhelyre látogató diákjai a megyeszékhely felsőoktatási intézményeiben tanulnak.
 
Folytatódott az emléknapi rendezvénysorozat
Folytatódott az emléknapi rendezvénysorozat Vágó János: fontos, hogy azok az erők, akik a más véleményt képviselőket börtönbe zárták, vagy akasztófára küldték, soha ne kerülhessenek hatalomra. Képekkel.
 
Nem hozott szerencsét a hazai pálya
Nem hozott szerencsét a hazai pálya A Kosársuli elleni összecsapás második félidejében megrázták magukat a sötét mezesek, és utána már nem engedték ki kezükből a meccset.
 
Idegenben lép pályára a HLKC
Idegenben lép pályára a HLKC Nem szabad hagyni, hogy akárcsak egy percre is vérszemet kapjon a Gyömrő, már a meccs elején dominálni kell, ehhez fegyelmezett és koncentrált játékra lesz szükség.
 
Kovács László: az emberek kiállásukkal őrizzék meg a település békéjét
Kovács László: az emberek kiállásukkal őrizzék meg a település békéjét A Fidesz-KDNP jelöltjét támogatja a hódmezővásárhelyi közgyűlés többsége a vasárnapi időközi polgármester-választáson.