KözéletBelvárostól belvárosig

2010. december 17., péntek
 

Az integrált villamos- és nagyvasúti rendszer bevezetésének megvalósításíthatósági tanulmányát elkészíttetik, amelynek. 164 milliós költségét az Európai Unió pályázata teljes egészében támogatja. Döntött a közgyűlés.

 

A december 16-án ez évben utoljára összeült vásárhelyi közgyűlésen a képviselők 12 igen és 3 tartózkodás mellett arról döntöttek, hogy a Tram Train, azaz az integrált villamos- és nagyvasúti rendszer bevezetésére vonatkozó megvalósítási tanulmányt elkészíttetik, amelynek. 164 milliós költségét az Európai Unió pályázata teljes egészében támogatja.

Mint arról már hírportálunk szeptember elején is írt, a világ számos nagyvárosában évtizedek, de például New Orleans-ban 1835 óta  működik távolabbi városrészeket összekötő, a budapesti HÉV-hez hasonló villamosvasút. Ennek mintájára fogalmazódott meg annak a lehetősége, hogy Szeged és Hódmezővásárhely között is legyen villamos, amely aztán Szeged-Rókus, illetve a Hódmezővásárhely-Népkert vasútállomásoknál a vasúti pályát elhagyva folytatja útját a két város belső részeibe. A közgyűlés által most jóváhagyott tanulmány elkészítésének a célja, hogy megvizsgálják ennek az integrált vasúti rendszernek a bevezethetőségét hiszen a két megyei jogú város mindössze 22 km-re fekszik egymástól, és egyre több szálon kapcsolódnak egymáshoz. A településközi közlekedés dinamikusan nő, a közlekedési kapcsolatok javítása pedig a települések kölcsönös érdeke is.  A két város együttműködési megállapodás aláírását is tervezi, amely a Tram-train megvalósíthatóságát hivatott közösen megvizsgálni. A tanulmány és a megvalósítás előkészítése még két-három évet vesz igénybe.

 

És ezt már olvasta?

A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.
 
Összejött a szezon első veresége
Összejött a szezon első veresége Egészen a végjátékig fej-fej mellett haladt a Kosársuli és az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, a szoros találkozó látképe már az első percekben felsejlett.
 
Radnóti Miklósról Szegeden
Radnóti Miklósról Szegeden A rendezvényen részt vett Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum igazgatója, az Emlékpont intézményvezetője is.
 
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark
Egy hónap múlva nyílik a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark Az Arborétum mellett, Szarvas másik büszkeségéről kevesebb szó esik, holott interaktív kiállítások mellett, állatpark, tanösvények várják a család minden tagját.