KözéletBelvárostól belvárosig

2010. december 17., péntek
 

Az integrált villamos- és nagyvasúti rendszer bevezetésének megvalósításíthatósági tanulmányát elkészíttetik, amelynek. 164 milliós költségét az Európai Unió pályázata teljes egészében támogatja. Döntött a közgyűlés.

 

A december 16-án ez évben utoljára összeült vásárhelyi közgyűlésen a képviselők 12 igen és 3 tartózkodás mellett arról döntöttek, hogy a Tram Train, azaz az integrált villamos- és nagyvasúti rendszer bevezetésére vonatkozó megvalósítási tanulmányt elkészíttetik, amelynek. 164 milliós költségét az Európai Unió pályázata teljes egészében támogatja.

Mint arról már hírportálunk szeptember elején is írt, a világ számos nagyvárosában évtizedek, de például New Orleans-ban 1835 óta  működik távolabbi városrészeket összekötő, a budapesti HÉV-hez hasonló villamosvasút. Ennek mintájára fogalmazódott meg annak a lehetősége, hogy Szeged és Hódmezővásárhely között is legyen villamos, amely aztán Szeged-Rókus, illetve a Hódmezővásárhely-Népkert vasútállomásoknál a vasúti pályát elhagyva folytatja útját a két város belső részeibe. A közgyűlés által most jóváhagyott tanulmány elkészítésének a célja, hogy megvizsgálják ennek az integrált vasúti rendszernek a bevezethetőségét hiszen a két megyei jogú város mindössze 22 km-re fekszik egymástól, és egyre több szálon kapcsolódnak egymáshoz. A településközi közlekedés dinamikusan nő, a közlekedési kapcsolatok javítása pedig a települések kölcsönös érdeke is.  A két város együttműködési megállapodás aláírását is tervezi, amely a Tram-train megvalósíthatóságát hivatott közösen megvizsgálni. A tanulmány és a megvalósítás előkészítése még két-három évet vesz igénybe.

 

És ezt már olvasta?

Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.
 
Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."