FélpercesBékéscsabán az Emlékpont kiállítása

2018. október 16., kedd
 
Békéscsabán az Emlékpont kiállítása

A hódmezővásárhelyi Emlékpont ötvenhatos tematikájú tablóit állították ki Békéscsabán. A tárlatot Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója nyitotta meg.

 

 

 

 

 

A hódmezővásárhelyi Emlékpont Összefogás a szabadságért című tablókiállítása október 15-én nyílt meg a Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Szakgimnázium és Szakközépiskola Kollégiumában. „Minden ország számára fontos pillanat az, amikor a nemzet visszanyeri szabadságát, s ezért fontos az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire is emlékeznünk” – mondta köszöntőjében Kiss Mihály, az intézmény igazgatója.

 

A tárlatot Miklós Péter, a hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetője, a Tornyai János Múzeum igazgatója nyitotta meg a békési megyeszékhely középiskolájában, emlékeztetve, hogy a magyarság már a tizenkilencedik század függetlenségi törekvései idején bizonyította, mennyire fontos számára a szabadság, s így tett a térség akkori legnagyobb stratégiai pozícióval rendelkező birodalma, a Szovjetunióval szemben is 1956-ban.

A tárlat megnyitását követő Miklós Péter előadást tartott a békéscsabai diákoknak, amelyben a forradalom több, dél-alföldi fiatal résztvevőjének sorsát mutatta be.

 

 
 
VH-ATA
 

Olvassa el ezt is!

Az Emlékpont és a Levéltár is részt vett a Bethlen projektnapjában

Az Emlékpont és a Levéltár is részt vett...

Az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékezve szombaton projektnapot szervezett a Bethlen Gábor Református...
Boxing Gym Vásárhely sikerei a civisvárosban

Boxing Gym Vásárhely sikerei a civisvárosban

A múlt hét végén négy fiatal hozott Debrecenből ökölvívó aranyakat. A kitartó,...
 

És ezt már olvasta?

Jótékonysági koncert az Ótemplomban
Jótékonysági koncert az Ótemplomban A mintegy félszáz tagú, sérült művészekből álló társulat a vásárhelyi születésű St. Martinnal lép fel a Református Ótemplomban.
 
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton szereplő művészek negyede a fiatal alkotók közül került ki.
 
A múlt felidézése a jelen tanulságaként
A múlt felidézése a jelen tanulságaként A Raoul Wallenberg Egyesület idén is Hódmezővásárhelyen rendezi meg az országos középiskolai vetélkedőjének regionális fordulóját.
 
Múzeumi szomszédolás
Múzeumi szomszédolás A szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársai szakmai látogatás tettek Vásárhelyen.
 
A korizás egyelőre jegelve
A korizás egyelőre jegelve Már csak víz és hideg idő kell és idén télen is lehet korizni a Kossuth téren. A két feltétel közül az első azonnal teljesíthető, míg a másodikra még várni kell.
 
Egy nap a kis lila polippal
Egy nap a kis lila polippal A Szabadság téri óvodásoknak a Koraszülöttek Világnapján idén is olyan foglalkozások voltak, amelyek az együttérzést tudatosították. Képekkel.
 
Időben jelzett és ezzel életet mentett
Időben jelzett és ezzel életet mentett Az Ábrai Károly utcából érkezett a lakossági bejelentés, miszerint a fürdőszobában elhelyezett szén-monoxid jelző készülék sípoló riasztással jelez.