Kultúra, oktatásBefejezetlen gondolatok Pedagógusnapon

2018. június 3., vasárnap
 
Befejezetlen gondolatok Pedagógusnapon

A magyar oktatás ma is komoly értékünk. Ez még akkor is igaz, ha e területen is indokolt a –már évek óta elhatározott -  változtatás. A pedagógus nincs megfizetve általában igaz. De mélyebben vizsgálva bizony komoly gondok vannak éppen az alapoknál. Mert hogy mindent tőlük várunk el. Helyettünk szülők helyett oktasson, neveljen, szórakoztasson és helyenként megint csak helyettünk adjon, szervezzen szabadidős programokat. Aki csak a letanított órákat számolja, az rövidlátó. 

 

 

 

 

 

Adjuk vissza a pedagógus szakma rangját! Ezért maguk az érintettek tehetnek legtöbbet. De ki a partnerük ebben? A szakma irányítói, vagy a szülők? Mindenki csak az elvárásaikat puffogtatja és a pedagógus magára marad. A követelő és nem eléggé támogató környezet, az iskolák közötti méltatlan verseny, mind hatással van munkájukra hangulatukra és persze diákjaik iskolai életére. És akkor még nem is szóltunk arról, hogy egy szülő beronthat az iskolába és inzultálhatja a pedagógust, mert az erősebben rá mert szólni az órai munkát zavaró csemetére és mert a gyereknek „jogai vannak”...!

 

Persze vannak gyerekek, akikért megéri áldozni! Akik hálásak, mert időskorukban is emlegetik kedvenc tanáraikat. Persze elsősorban azokat, akik erre rászolgáltak. A pálya sokszínű. Vannak jók és közepesek közöttük is. Semmivel sem rosszabbak más szakmák színvonalánál. Csak hogy ők mindig kirakatban vannak! És azért ne feledjük: sok, nagyon sok múlik rajtuk, hogy gyerekeinkből milyen felnőtt lesz!  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kerékpár-matuzsálemek a BFMK kiállításán

Kerékpár-matuzsálemek a BFMK kiállításán

Több mint százéves kerékpárok is láthatók a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ szombaton...
Forró István különdíjas lett Mezőtúron

Forró István különdíjas lett Mezőtúron

A pályázaton 38 alkotó indult 154 készlettel vagy tárggyal. A díjazottak mellett majdnem egy tucatnyi...
 

És ezt már olvasta?

Bronzérem Ukrajnában
Bronzérem Ukrajnában A legjobb négy között öklözhetett a Boxing Gym Vásárhely kiválósága az Ukrajnában megrendezett négynemzetes torna döntőjén.
 
Betegellátás harcászati körülmények között
Betegellátás harcászati körülmények között A vásárhelyi laktanya Egészségügyi Központjának katonái gyakorlatoztak.
 
Táncgála két estén át
Táncgála két estén át Telt házas előadásokon a BFMK hat gyermektánccsoportja ‑ kiegészülve az Árendás együttessel – különböző tájegységek táncait, népi játékait mutatta be. Képekkel.
 
Múzeumok Éjszakája Vásárhelyen
Múzeumok Éjszakája Vásárhelyen Június 23-án Hódmezővásárhely hat helyszínnel kapcsolódik a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozatához.
 
Zentai diákok az Emlékpontban
Zentai diákok az Emlékpontban Hódmezővásárhely vajdasági testvérvárosából, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium ötvenfős diákcsoportja járt június 17-én az Emlékpontban.
 
Napfényben gazdag, rucaörömben szegény nyarat kívánunk!
Napfényben gazdag, rucaörömben szegény nyarat kívánunk! Egy sereg önkéntes, Márki-Zay Péter polgármester tevőleges közreműködésével éppen az iskolai vakáció kezdetére időzítve, igazi homokos plázst varázsolt a Holt Tisza partjára.
 
Szúnyogmentesítési nagyüzem
Szúnyogmentesítési nagyüzem Április 25-e óta ez volt a negyedik szúnyogirtási hadművelet Hódmezővásárhelyen és térségében. Mind a légi, mind a földi eljárás során deltametrint használnak.