Kultúra, oktatásBefejezetlen gondolatok Pedagógusnapon

2018. június 3., vasárnap
 
Befejezetlen gondolatok Pedagógusnapon

A magyar oktatás ma is komoly értékünk. Ez még akkor is igaz, ha e területen is indokolt a –már évek óta elhatározott -  változtatás. A pedagógus nincs megfizetve általában igaz. De mélyebben vizsgálva bizony komoly gondok vannak éppen az alapoknál. Mert hogy mindent tőlük várunk el. Helyettünk szülők helyett oktasson, neveljen, szórakoztasson és helyenként megint csak helyettünk adjon, szervezzen szabadidős programokat. Aki csak a letanított órákat számolja, az rövidlátó. 

 

 

 

 

 

Adjuk vissza a pedagógus szakma rangját! Ezért maguk az érintettek tehetnek legtöbbet. De ki a partnerük ebben? A szakma irányítói, vagy a szülők? Mindenki csak az elvárásaikat puffogtatja és a pedagógus magára marad. A követelő és nem eléggé támogató környezet, az iskolák közötti méltatlan verseny, mind hatással van munkájukra hangulatukra és persze diákjaik iskolai életére. És akkor még nem is szóltunk arról, hogy egy szülő beronthat az iskolába és inzultálhatja a pedagógust, mert az erősebben rá mert szólni az órai munkát zavaró csemetére és mert a gyereknek „jogai vannak”...!

 

Persze vannak gyerekek, akikért megéri áldozni! Akik hálásak, mert időskorukban is emlegetik kedvenc tanáraikat. Persze elsősorban azokat, akik erre rászolgáltak. A pálya sokszínű. Vannak jók és közepesek közöttük is. Semmivel sem rosszabbak más szakmák színvonalánál. Csak hogy ők mindig kirakatban vannak! És azért ne feledjük: sok, nagyon sok múlik rajtuk, hogy gyerekeinkből milyen felnőtt lesz!  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kerékpár-matuzsálemek a BFMK kiállításán

Kerékpár-matuzsálemek a BFMK kiállításán

Több mint százéves kerékpárok is láthatók a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ szombaton...
Forró István különdíjas lett Mezőtúron

Forró István különdíjas lett Mezőtúron

A pályázaton 38 alkotó indult 154 készlettel vagy tárggyal. A díjazottak mellett majdnem egy tucatnyi...
 

És ezt már olvasta?

Kell a megoldás az aszály ellen
Kell a megoldás az aszály ellen A felszín feletti vizekből jelenleg 80 ezer hektárt öntöznek az országban, miközben a meglévő csatornák 200 ezer hektár öntözését tennék lehetővé.
 
Hiteles kép a magyar kortárs művészetről a Tornyaiban
Hiteles kép a magyar kortárs művészetről a Tornyaiban Félszáz alkotó egy híján száz, különféle technikával készült, gondolatiságukat és formanyelvüket közvetítő művét tekinthetik meg a látogatók
 
Augusztus 20-a Vásárhelyen
Augusztus 20-a Vásárhelyen Négy nap, két színpad, tucatnyi program, Gasztroudvar, borverseny és még sokminden más. Részletes program.
 
Szeretem Vásárhelyt
Szeretem Vásárhelyt Dr. Juhász Tünde, Walterné Böngyik Terézia, Rapcsák Katalin, Szenti Csilla, valamint Nagy Benjámin alapító tagok bejelentették egy új egyesület megalakulását.
 
A Boxing Gym Vásárhely is ott lesz a szegedi Fesztivál Kupán
A Boxing Gym Vásárhely is ott lesz a szegedi Fesztivál Kupán

A vásárhelyi egyesület tíz saját nevelésű fiatallal utazik a hétvégén Szegedre. A RakpartFeszt kísérőrendezvényeként öt nemzet ökölvívó tornáját rendezik.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.32.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.32.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban
Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban Önmagáért beszél a Tornyai János Múzeumban az NKA Képzőművészeti Kollégium új kiállításánal címe: 25 év, 50 képzőművész, 99 alkotás. Képekkel.