GazdaságAzonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák

2019. május 24., péntek
 
Azonos színvonalúak lettek a vásárhelyi óvodák

Mint ismeretes 2014 áprilisában hat óvodára kiterjedő energetikai korszerűsítési program indult, ami - némi csúszással a nyár végi átadás helyett - 2015 tavaszáig tartott.

Abban a pályázatban a Szabadság téri, a Magvető utcai, a Malom utcai, a Szent István utcai, valamint a két Oldalkosár utcai óvoda újult meg.

 

 

 

 

 


2016 májusától óvodafelújításra 564 millió forint állt rendelkezésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Vásárhelynek jóváhagyott 9,8 milliárdjából.

A 100 százalékos támogatottságú projekt négy óvoda energetikai korszerűsítését tette lehetővé: a Tornyai János utcai, az Észak utcai, a Pál utcai és a Pálffy utcai óvodák kaptak külső szigetelést, nyílászáró cserét, fűtéskorszerűsítést. Sőt a pénzből jutott a szaniterhelységek korszerűsítésére, burkolatcserére is.

 

A korábban energetikai korszerűsítésen már átesett ingatlanok esetében a megvalósítandó cél az épületek általános szak-szerelőipari felújítása és a projektarányos akadálymentesítés volt. Ezen telephelyek között volt a Magvető utcai óvoda, a Malom utcai óvoda, az Oldalkosár utca 4. szám alatti óvoda, az Oldalkosár utca 14. szám alatti és a Szabadság téri óvoda, valamint a Szent István utcai óvoda.

Éppen ez utóbbi óvodában május 22-én tartották a projektzáró ünnepséget.

 

"A kollégák és a szülők is sokat tettek azért, hogy szép, ízléses legyen az óvoda" - mondta a Szent István utcai óvodában Patkósné Dezső Katalin óvodavezető. Szülők és meghívott vendégek nézhettek szét a megszépült vásárhelyi intézményben.

Márki-Zay Péter polgármester megköszönte azt az önkéntes munkát, amelyet szülők, nagyszülők áldoztak azért, hogy a kisgyerekek minél jobb körülmények között tölthessék napjaikat.

 

A 2011-től a több szakaszra bontott projekt célja a hódmezővásárhelyi óvodák oktatási infrastruktúra-fejlesztésének megvalósítása volt; ezen belül az épületek külső-belső szak-szerelőipari felújítása, akadálymentesítése, energetikai korszerűsítése és eszközbeszerzés.

A fejlesztés eredményeként az óvodai szolgáltatások azonos színvonalon váltak hozzáférhetővé valamennyi városrészben.

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy művésztelep nem falakból, hanem a művészek közösségéből válik lényegessé

Egy művésztelep nem falakból, hanem a...

Az országos képzőművészetben is fontos szerepet tölt be az az öt Munkácsy-díjas művész, akiknek a...
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép

Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép

Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.
 
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban Három Kovácsra lehet büszke Vásárhely. Nem rokonok, de a vezetéknevük azonos, és az a közös bennük, hogy a Boxing Gym Vásárhely fiatal ökölvívói.
 
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön.
 
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője Az együttes a megyei I. osztályban folytathatja a küzdelmeket. A cél az lesz, hogy a helyi kötődésű és az utánpótlás tehetséges játékosai kapjanak lehetőséget.
 
Doktoranduszok az Emlékpontban
Doktoranduszok az Emlékpontban Az Emlékpontban negyedik alkalommal rendezték meg a PhD hallgatók és doktorjelöltek országos konferenciáját.