SportAz úszósport példaképei Vásárhelyen

2018. november 4., vasárnap
 
Az úszósport példaképei Vásárhelyen

Megkezdődött az új régióválogatott számára a közös program – válogatott úszók és edzők vették "kezelésükbe" a tehetségeket a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

 

 

 

 

 

 

 

A Jövő Bajnokai program első foglalkozását tartották Hódmezővásárhelyen. Bán Sándor régióvezető, valamint Katona Zsolt és Nagy Attila koordinátorok vezetésével a dél-alföldi régió legtehetségesebb 2004-es, 2005-ös, 2006-os és 2007-es születésű úszóinak válogatottja – benne a NICS-HSÚVC-s Oláh Norberttel, Kis Noellel, Szatmári Mátéval és Musa Márkkal, valamint a Hód Úszós Ugrai Pannával – érdekes és hasznos előadásokat hallgathatott meg – egyenesen klasszisoktól.

 

Petrov Iván, az utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya, a hozzá hasonlóan szintén Győrben dolgozó klasszis tréner, Gyertyánffy Tamás, valamint két kiválóság, Jakabos Zsuzsanna és Takács Krisztián személyes példákon keresztül mesélték el élettörténetüket, az úszással kapcsolatos szakmai meglátásaikat, a nevelés-versenyzés csínját-bínját. Szó esett az utánpótlás-keretek válogatási szisztémájáról, a magyar és az olasz úszósport, tréningezés, szemlélet közötti különbségekről is, továbbá a két élversenyző visszarepült saját gyerekkorába, felelevenítve a korai keléseket, az első megmérettetéseket, majd a vb-ket, Eb-ket, olimpiákat.

 

Zárszóként motiváló szavakkal látták el a fiatalokat, akik – kiegészülve saját egyesületük edzőivel – néhány perccel később közös edzésen vehettek részt. Mindenki számára nagy élmény volt Jakabos mögött tempózni.

 

Többször írtunk arról, hogy 2013-ban hét regionális központ működtetéséről döntött a Magyar Úszó Szövetség, ezek egyike lett Hódmezővásárhely, amelyhez Bács Kiskun, Békés és Csongrád megye 10 városa tartozik, a kiválasztott ifjú sportolókkal, Bán Sándor vezetésével.

Természetesen vásárhelyiek is részt vesznek a Magyar Úszószövetség hosszú távú felkészülési, úgynevezett Jövő Bajnokai Programjában.

 

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - HSUVC
VH
 

Olvassa el ezt is!

28 érem Aradról

28 érem Aradról

Külön kiemelendő a 4 aranyérmes, köztük Tóth Emma, aki FINA-pontja alapján a legeredményesebb...
Útavatás pedálozással

Útavatás pedálozással

Körülbelül kétszázan tekertek szombaton azon a kerékpáros túrán, amely a Makót...
 

És ezt már olvasta?

Jótékonysági koncert az Ótemplomban
Jótékonysági koncert az Ótemplomban A mintegy félszáz tagú, sérült művészekből álló társulat a vásárhelyi születésű St. Martinnal lép fel a Református Ótemplomban.
 
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton szereplő művészek negyede a fiatal alkotók közül került ki.
 
A múlt felidézése a jelen tanulságaként
A múlt felidézése a jelen tanulságaként A Raoul Wallenberg Egyesület idén is Hódmezővásárhelyen rendezi meg az országos középiskolai vetélkedőjének regionális fordulóját.
 
Múzeumi szomszédolás
Múzeumi szomszédolás A szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársai szakmai látogatás tettek Vásárhelyen.
 
A korizás egyelőre jegelve
A korizás egyelőre jegelve Már csak víz és hideg idő kell és idén télen is lehet korizni a Kossuth téren. A két feltétel közül az első azonnal teljesíthető, míg a másodikra még várni kell.
 
Egy nap a kis lila polippal
Egy nap a kis lila polippal A Szabadság téri óvodásoknak a Koraszülöttek Világnapján idén is olyan foglalkozások voltak, amelyek az együttérzést tudatosították. Képekkel.
 
Időben jelzett és ezzel életet mentett
Időben jelzett és ezzel életet mentett Az Ábrai Károly utcából érkezett a lakossági bejelentés, miszerint a fürdőszobában elhelyezett szén-monoxid jelző készülék sípoló riasztással jelez.