BulvárAz ország legjobbjai között a Hód Menza szakácsai

2016. február 24., szerda
 

Február 19-én Budapesten lezárult a „Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” témában meghirdetett közétkeztetői Gasztro Kupa 2016-os döntője.

 

 

 

 

 


Mint arról a Vásárhelyi Hírekben decemberben írtunk (cikk a lap alján) tavaly télen a „Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” témában meghirdetett közétkeztetői gasztro kupa 2016-os döntőjébe, biatorbágyi, budapesti,  kecskeméti, miskolci, nyíregyházai és pécsi csapata mellett a hódmezővásárhelyi Hód Menza Kft csapata jutott be.

 

A közétkeztetők legnívósabb versenyének számító Országos KözÉtkeztetői Szakácsversenyt (OKÉS) az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND), a Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szervezi. A közétkeztetési gasztro kupa idei témája a „Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” volt, célja pedig, hogy bebizonyítsa, a hagyományos ízeknek is helye van az étlapon, csupán a közismert fogások modernizálására, a mai kor követelményeihez igazítására van szükség.

A 26 indulóból végül 12-en, köztük a Hód Menza Kft. „színeiben” Verók András főszakácsként és Gedai Endre segítőjeként indulhatott a február 19-én, a HUNGEXPO-n rendezett döntőben.

A verseny végeredményeként a neves szakácsokból és vendéglátós szakemberekből álló zsűri a legjobbnak a Sodexo Kft. miskolci csapatát találta.

A kétfős vásárhelyi csapat a menűjére egy-egy különdíjat kapott.

A menü elkészítése most sem volt könnyű, hiszen összesen 420 forint értékű alapanyagot használhattak a három fogás elkészítéséhez.

A Hód Menza Kft. versenymenüje:

 

Előétel

Főétel

Desszert

Hideg zöldségkrémleves bulgurral

Erdélyi karaj burgonyalepénnyel

Mákfelfújt meggymártással

 

Verók András 2003-ban pincérként végzett, majd egyéni vállalkozóként, később pultosként dolgozott. 2013 decemberében szakácsképesítést szerzett a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Intézetben. Gyakorlatát a Kenguru Panzióban és a szegedi Hunguest Hotel Forrásban töltötte. A szakács tanulmányok alatt érett meg benne a gondolat, hogy menza szakácsként dolgozzon.

2014 óta a Hód-Menza Nonprofit Kht.-nél főz, a gyermekétkeztetésben. A Kertvárosi Katolikus Iskola konyha vezetője, itt tálal mindennap a gyerekeknek, így közvetlen kapcsolatban is van velük.

 

Gedai Endre a hódmezővásárhelyi Corvin Mátyás Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolában végzett szakácsként. 2007-óta dolgozik a Hódmezővásárhelyi Hód-Menza Nonprofit Kft-nél mint szakács.

 

Kapcsolódó cikkünk a döntőbe jutásról:

 

420 forintos menüvel az országos döntőben

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Jogerős a hat év a vásárhelyi lottózó kirablásáért

Jogerős a hat év a vásárhelyi lottózó kirablásáért

A 22 éves hódmezővásárhelyi tettes egy lottózóban brutálisan bántalmazta az eladót, majd a pult mögötti fiókból kimarkolt 313 ezer- forint készpénzt és futva távozott.
Járvány nincs, kórház zárlat van

Járvány nincs, kórház zárlat van

A Kormányhivatal közleményei alapján úgy tűnik mintha elbagatelizálták volna az influenza terjedését Vásárhelyen. A kórházban viszont látogatási tilalom van holnaptól.
Békéscsabán is folytatódott a sikerszéria

Békéscsabán is folytatódott a sikerszéria

Március 23-án este a Békéscsaba vendégeként lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti, 25. fordulójában.
A húsvéti sonka titkai: így válassz, így vásárolj

A húsvéti sonka titkai: így válassz, így vásárolj

Itt a húsvét, és itt a sonkaszezon is. Most megmutatjuk a legfontosabb vásárlási tudnivalókat. Öt perces olvasást megér, hogy nyugodt, "jóízű" legyen a Húsvét!
 

És ezt már olvasta?

Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit Átadták a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítói részére meghirdetett elismeréseket. A háromnapos rendezvényen 220 kiállító lesz.
 
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja

A vásárhelyi zsinagóga órája mind a mai napig azt az időpontot, 10 óra 10 percet mutatja, amikor 1944. június 16-án elhurcoltak a városból 737 zsidó polgárt.

 
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen A Mezőgazdasági Kar első ízben rendez Erasmus Week rendezvénysorozatot, melynek apropója a Wellman Oszkár Nemzetközi Tudományos Konferencia.
 
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül Már több, mint félszáz fellépő ismert az idei nyárzáró buli előadói közül. Ne feledjük: augusztus 28-31, Szegedi Partfürdő.
 
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt Egy idős hódmezővásárhelyi nőt beengedett a lakásába, mivel segített neki a táskái cipelésében.
 
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot A Veszprém remek csapatmunkával, demoralizáló triplákkal és szoros védekezéssel hasonló módon lerohanta a kezdés után a Vásárhelyi Kosársulit.
 
Az egészséges bőr, haj, köröm a táplálkozással kezdődik
Az egészséges bőr, haj, köröm a táplálkozással kezdődik Sokan a krémektől várják a csodát, pedig a bőr mégiscsak belülről épül: sejtjei a véráramon keresztül kapják a szükséges anyagokat, tehát szoros kapcsolatban van a vér- és nyirokkeringéssel, a belső szervekkel, az idegrendszerrel.