GazdaságAz év végére elkészülhet a vásárhelyi keleti elkerülő

2018. november 3., szombat
 
Az év végére elkészülhet a vásárhelyi keleti elkerülő

Hamarosan újabb jelentős változás lesz Hódmezővásárhely közlekedésében, ha elkészül a várost körülölelő úthálózat.

 

 

 

 

 

 

 

Miközben az infrastrukturális fejlesztések során először elkészült északi elkerülőt – a Magyarországon egyedülálló dupla körforgalom híddal - már az év első felében átadták a forgalomnak, a keleti elkerülő építkezésébe februárban kezdett bele Délút Építő és Bányászati Kft.

 

1,8 milliárd forintos forrásból 3,2 kilométernyi új utat és három körforgalmi csomópontot adnak át. 

Az északi elkerülő egyik legfontosabb szerepe az ipari parkba érkező kamionok kivezetése a városból. Ez azért is fontos, mert – mint arról januárban írtunk (Itt olvashatja a részleteket!) –  egy sajtótájékoztatón jelentették be, hogy első ütemben 40 majd pedig 65 hektárral bővítik a hódmezővásárhelyi Ipari Parkot. Erre 2,6 milliárd forint áll rendelkezésre.

 

Az elkerülő elkészültével nagyban növekszik majd a hódmezővásárhelyiek biztonsága és életszínvonala. Így magát az útpályát is a kiemelt terhelésre előre gondolva építik meg és a beruházásban átadott műtárgyakat is kényelmesen tudják majd használni akár a nagy teherautók is – mondta Belovai Dániel projektvezető.

Az épülő út – hasonlóan a már megszokott megoldáshoz - körforgalommal csatlakozik majd a régi 47-eshez, vagyis a Kutasi úthoz.

Miután a kivitelező Délút átadja az utat, napi 2-3000 járműtől mentesül majd a város forgalma.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Akár hazai siker is születhetett volna

Akár hazai siker is születhetett volna

A Hepp Kupa 3. fordulójában rangadót nézhetett a közönség: az OMNIA Pub&Food Békés csapata...
Különleges vendég Hódmezővásárhelyen

Különleges vendég Hódmezővásárhelyen

Czakó Borbála Magyarország volt londoni nagykövete, a Hungarian Business Leaders Forum vezetője lesz egy érdekes és...
 

És ezt már olvasta?

Jótékonysági koncert az Ótemplomban
Jótékonysági koncert az Ótemplomban A mintegy félszáz tagú, sérült művészekből álló társulat a vásárhelyi születésű St. Martinnal lép fel a Református Ótemplomban.
 
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton szereplő művészek negyede a fiatal alkotók közül került ki.
 
A múlt felidézése a jelen tanulságaként
A múlt felidézése a jelen tanulságaként A Raoul Wallenberg Egyesület idén is Hódmezővásárhelyen rendezi meg az országos középiskolai vetélkedőjének regionális fordulóját.
 
Múzeumi szomszédolás
Múzeumi szomszédolás A szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársai szakmai látogatás tettek Vásárhelyen.
 
A korizás egyelőre jegelve
A korizás egyelőre jegelve Már csak víz és hideg idő kell és idén télen is lehet korizni a Kossuth téren. A két feltétel közül az első azonnal teljesíthető, míg a másodikra még várni kell.
 
Egy nap a kis lila polippal
Egy nap a kis lila polippal A Szabadság téri óvodásoknak a Koraszülöttek Világnapján idén is olyan foglalkozások voltak, amelyek az együttérzést tudatosították. Képekkel.
 
Időben jelzett és ezzel életet mentett
Időben jelzett és ezzel életet mentett Az Ábrai Károly utcából érkezett a lakossági bejelentés, miszerint a fürdőszobában elhelyezett szén-monoxid jelző készülék sípoló riasztással jelez.