KözéletAz Év Alpolgármestere díj Vásárhelyre került

2019. szeptember 13., péntek
 
Az Év Alpolgármestere díj Vásárhelyre került

Augusztus 25-én éjfélig lehetett szavazni a www.szferaeuropa.hu honlapon az év polgármesterére, az év alpolgármesterére és az év jegyzőjére. A Szféra Kft. által alapított díjakat azok a városvezetők kapják, akik a polgárok szavazatai alapján leginkább kiérdemelték a lakosság megbecsülését. Egy e-mail-címről egy szavazatot lehetett leadni.

 

 

(Fotó: Igari Balázs)

 

 

A díjakat idén is az egyik legnagyobb hagyománnyal bíró önkormányzati rendezvényen, a 25. Városi Polgármesterek Randevúján adták át szeptember 13-án Velencén, az esemény fővédnöke Pintér Sándor belügyminiszter volt.

 

Az idei eseményen, az internetes lakossági szavazatok alapján az Év Polgármestere elismerést Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere vehette át. A megyeszékhely vezetője e szavakkal köszönte meg a díjat: – A polgármesterség szép szolgálat. Nagyon megtisztelő ez az elismerés, de egészen biztos, hogy ez annak is szól, hogy sokan úgy gondolják, a városunk fejlődik. Ez pedig mindenképpen csapatmunka eredménye. A polgármester nem polihisztor, nem érthet mindenhez, ami egy település vezetésében megjelenik, muszáj, hogy csapatban dolgozzon. Az alázat, a szorgalom, az összefogás, az együttműködés lokális szinten is elengedhetetlen, melynek következménye a közösség életszínvonalának emelkedése.

 

Az Év Alpolgármestere ezúttal a hódmezővásárhelyi dr. Kis Andrea lett, az Év Jegyzője pedig a békéscsabai Bacsa Vendel.

 

A városi polgármesterek találkozóját a Szféra 1995 óta rendezi meg, mindig más helyszínen, az eseménynek eddig többek között Hévíz, Szarvas, Tihany, Szerencs és Balatonfüred is otthont adott.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hazánk és a magyar emberek biztonságért

Hazánk és a magyar emberek biztonságért

Több mint nyolcvan pályakezdő szerződéses katona tett ünnepélyes esküt szeptember 13-án a...
Egy lépéssel előrébb

Egy lépéssel előrébb

Mintegy 250 köbméter földet mozgatnak meg a Bethlen Gábor Református Gimnázium tervezett új...
 

És ezt már olvasta?

Újabb sikeres színházi előadás
Újabb sikeres színházi előadás Egy férfiklub hétköznapjaiba engedett bepillantást a Nő a tét című előadás legutóbb a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.
 
Jazzkívánságműsor - vásárhelyieknek
Jazzkívánságműsor - vásárhelyieknek Pazar zenei élmény részesei lehettek azok, akik ellátogattak a Sárik Péter Trió és Falusi Mariann közös koncertjére a Bessenyei Ferenc Művelődési Központba.
 
Elpuskázott helyzetek, eladott labdák
Elpuskázott helyzetek, eladott labdák A Vásárhelyi Kosársuli felnőtt-, valamint U20-as csapata vasárnap a Pápa otthonában lépett pályára az NB I/B Zöld csoportjában. Egy győzelem, egy vereség.
 
Dobogós helyezések Budapesten
Dobogós helyezések Budapesten

Október 12-én a 12. Magyar Open Poomsae Bajnokságon a vásárhelyi Máté Taekwondo & Hapkido KHSE sportolói 5 dobogós helyezést ért el.

 
Súlyos testi sértés a vád
Súlyos testi sértés a vád Vádat emeltek egy tanár ellen, aki eltörte egy diákja kezét idén tavasszal egy hódmezővásárhelyi általános iskolában.
 
Választott Hódmezővásárhely
Választott Hódmezővásárhely

13 478 szavazattal Dr. Márki-Zay Péter lett a polgármestere. Fölényes győzelmet arattak a Mindenki Magyarországa Mozgalom - Tiszta Vásárhelyért Egyesület jelöltje.

 

 
Mindszenti sorozatbetörés elfogással
Mindszenti sorozatbetörés elfogással Nem kis riadalmat keltett a mindszenti és vásárhelyi facebookosok között az a hír, hogy 12 óra alatt 5 betörés volt. Igaz a betörő csak 4 órán ár örülhetett a zsákmánynak.