KözéletAz Év Alpolgármestere díj Vásárhelyre került

2019. szeptember 13., péntek
 
Az Év Alpolgármestere díj Vásárhelyre került

Augusztus 25-én éjfélig lehetett szavazni a www.szferaeuropa.hu honlapon az év polgármesterére, az év alpolgármesterére és az év jegyzőjére. A Szféra Kft. által alapított díjakat azok a városvezetők kapják, akik a polgárok szavazatai alapján leginkább kiérdemelték a lakosság megbecsülését. Egy e-mail-címről egy szavazatot lehetett leadni.

 

 

(Fotó: Igari Balázs)

 

 

A díjakat idén is az egyik legnagyobb hagyománnyal bíró önkormányzati rendezvényen, a 25. Városi Polgármesterek Randevúján adták át szeptember 13-án Velencén, az esemény fővédnöke Pintér Sándor belügyminiszter volt.

 

Az idei eseményen, az internetes lakossági szavazatok alapján az Év Polgármestere elismerést Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere vehette át. A megyeszékhely vezetője e szavakkal köszönte meg a díjat: – A polgármesterség szép szolgálat. Nagyon megtisztelő ez az elismerés, de egészen biztos, hogy ez annak is szól, hogy sokan úgy gondolják, a városunk fejlődik. Ez pedig mindenképpen csapatmunka eredménye. A polgármester nem polihisztor, nem érthet mindenhez, ami egy település vezetésében megjelenik, muszáj, hogy csapatban dolgozzon. Az alázat, a szorgalom, az összefogás, az együttműködés lokális szinten is elengedhetetlen, melynek következménye a közösség életszínvonalának emelkedése.

 

Az Év Alpolgármestere ezúttal a hódmezővásárhelyi dr. Kis Andrea lett, az Év Jegyzője pedig a békéscsabai Bacsa Vendel.

 

A városi polgármesterek találkozóját a Szféra 1995 óta rendezi meg, mindig más helyszínen, az eseménynek eddig többek között Hévíz, Szarvas, Tihany, Szerencs és Balatonfüred is otthont adott.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hazánk és a magyar emberek biztonságért

Hazánk és a magyar emberek biztonságért

Több mint nyolcvan pályakezdő szerződéses katona tett ünnepélyes esküt szeptember 13-án a hódmezővásárhelyi laktanyában.
Egy lépéssel előrébb

Egy lépéssel előrébb

Mintegy 250 köbméter földet mozgatnak meg a Bethlen Gábor Református Gimnázium tervezett új épületeinek a helyén. Azonban ez a kapavágás még nem 'az' a kapavágás.
Vásárhelyi újévi első babák

Vásárhelyi újévi első babák

Még a vakuk villanása sem izgatta az újév első két babáját, mert hogy mindketten végigszundikálták a ma délelőtti nagy sürgést-forgást. Képekkel!

 

Idén is lesz Gyermekkarácsony Vásárhelyen

Idén is lesz Gyermekkarácsony Vásárhelyen

Ebben az évben valamivel kevesebb, 1400  kettő és tizenegy év közötti rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyereket látnak vendégül a Fekete Sasban.
 

És ezt már olvasta?

Fontos dátumok 2020-ban
Fontos dátumok 2020-ban Tervezhető a jövő évi síelés, nyaralás, vagy egyéb program. Itt a 2020-as év ünnep- és munkaszüneti napok és tanítási szünetek listája.
 
Gyermekek Karácsonya idén is
Gyermekek Karácsonya idén is Évek óta hagyomány, hogy a polgármester felhívást tesz közzé, hogy a cégek, vállalkozások, magánszemélyek segítsék adományaikkal a Gyermekek Karácsonyát.
 
Ennivaló receptjeink - Pekándiós csokoládé cookie
Ennivaló receptjeink - Pekándiós csokoládé cookie Egy hétig lezárt dobozban eláll, lehet hogy utána is, „de valaki mindig megeszi”, így baromi nehéz rájönni mi a max. határidő az eltarthatóságában.
 
A halálos rongyláb tünet
A halálos rongyláb tünet A huzat hatására hullámzó hanghatás keletkezik, amely jelzi: beindult az izzás, az égés, amely során a hőmérséklet akár az ezer celsius fokot is elérheti.
 
Bizonytalan teremtő gondolkodás
Bizonytalan teremtő gondolkodás

Mi van akkor, amikor a teremtő vágy, teremtő gondolkodás sehogy se akar működni? A kisbaba-logika szerint ez azért van, mert nem sírtunk elég jól. Vagyis mi vagyunk a rosszak, hibásak, tehetetlenek – miközben mindenki más sikeres!

 
Gének határozzák meg, ki az édesszájú
Gének határozzák meg, ki az édesszájú Nem véletlen, hogy a kedves, szeretnivaló embereket gyakran az „édes” jelzővel illetjük és hogy a szerelmesek gyakran „Édesemnek” szólítják egymást.
 
Ivartalanítás állami pénzből
Ivartalanítás állami pénzből Az agrártárca támogatása keretében összesen húsz szervezet közel háromezer eb ivartalanításának a finanszírozását kezdi meg hamarosan.