GazdaságAz első fecskék

2018. február 20., kedd
 
Az első fecskék

Kiköltözött az első lakó a Csengettyű közi panelből, Hódmezővásárhelyen. Az önkormányzat Minőségi Otthoncsere Programjának köszönhetően a tulajdonos leadta a kulcsokat és átköltözött egy  kertes házba- adja hírül Hódmezővásárhely hivatalos honlapja. 

 

 

 


 

Kiürítette az első család a Csengettyű Közben található panellakását, Hódmezővásárhelyen. Elmondásuk szerint egy kertes házba költöznek a Minőségi Otthoncsere Programnak köszönhetően. A kezdeményezés lényege, hogy az önkormányzat piaci áron megveszi a lakásokat azoktól, akik nagyobb házba szeretnének költözni. Az új ház vagy lakás megvásárlásához pedig vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak a pályázók, így akár 12 millió forinttal is tudnak gazdálkodni.

 

„A Csengettyű Közben 210 lakás van, 7 lépcsőház és 210 lakás. 80-90 lakó jelezte, hogy élne a minőségi otthoncserével. Januárban kiírtuk a pályázatot, már 37-en jelezték, hogy találtak más ingatlant, szeretnék a Csengettyű közi otthonukat lecserélni kertes házra” – mondta Antal István, a polgármesteri hivatal lakosságszolgálati irodájának vezetője.

Mint írják, a nyolcadik emeleti lakásban  a városháza munkatársai leolvasták és dokumentálták a mérőórák állását, majd a kulcsot is átvették. Antal István elmondta: a Hódtó utcai panelhoz hasonlóan itt is elavult az elektromos vezetékrendszer.

 

„A Csengettyű köziek is jelezték, amikor megkeresték az önkormányzatot, hogy esetlegesen az elektromos hálózatot is fel kellene újítani. Egy lakásnak az újra vezetékelése szakemberek szerint legalább 300 ezer forintba kerül” – fejtette ki Antal István.

 

A Minőségi Otthoncsere programot azonban elsősorban azért hozták létre, hogy lehetőséget biztosítsanak a lakóknak, hogy egy kényelmesebb, nagyobb kertes házba tudjanak költözni. 

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Kísértetház lesz a Csengettyű közből?

 

 

 

Olvassa el ezt is!

Élőflórás vitaminnal a betegségek ellen és a jobb teljesítményért

Élőflórás vitaminnal a betegségek ellen...

Bán Sándor: Óriási segítség a tehetséges gyerekeink kibontakoztatásában, hogy egy...
Alkoss, mert tudsz!

Alkoss, mert tudsz!

Hihetetlen, de majdnem mindenkinek vannak a fiókjában versek, forgatókönyvek, rajzocskák, amiket soha senkinek nem mert...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Vásárhely városképváltozásai a szocializmus korában
Vásárhely városképváltozásai a szocializmus korában Pénteken nyílt meg és május 6-ig látogatható az Emlékpont galériájában a Vásárhely Anno. A változó város, 1945-1990 című kiállítás. Képekkel.
 
Interkulturális fesztivál a testvérvárosi kapcsolat jegyében
Interkulturális fesztivál a testvérvárosi kapcsolat jegyében Hatodik alkalommal rendezte meg a Németh László Gimnázium, Általános Iskola és az aradi Aurel Vlaicu Általános Iskola és Gimnázium a fesztivált.
 
Jobb volt a Nyíregyháza
Jobb volt a Nyíregyháza Másfél negyeden keresztül tartotta magát a Nyíregyháza Blue Sharks csarnokában a Vásárhelyi Kosársuli. A kék-sárgák nem tudtak mit kezdeni a dobogóért küzdő hazaiakkal.
 
Elkelne a segítség
Elkelne a segítség A leendő állatvédelmi- és szabadidős központ felépítéséhez és megnyitásához szervez kitelepülést a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete.
 
Vásárhelyi népi iparművész Shanghaiban
Vásárhelyi népi iparművész Shanghaiban A kínai sajtó is élénken érdeklődött a különlegességnek számító magyarországi hímestojás festés iránt. Helyszíni képekkel!
 
Újabb szomszédvári rangadó következik
Újabb szomszédvári rangadó következik

Az NB III-as bajnoki fordulóban a Hódmezővásárhelyi FC felnőtt csapata a hétvégén a megyei riválist, a SZEOL SC-t fogadja a városi stadionban.

 
Változó épületek, átalakuló társadalom
Változó épületek, átalakuló társadalom Az Emlékpontban most nyíló kiállításból megismerhető, hogyan lesz egy polgári városból szocialista város, hogyan törölték el a paraszti gazdasági egységeket. Képekkel.