Kultúra, oktatásAugusztusi Zenei Napok 2017

2017. július 30., vasárnap
 

Majdnem teltházzal, stílszerűen fogalmazva: intermezzoként egy bensőséges ünnepséggel, köszönt be Hódmezővásárhelyre a jubiláló Augusztusi Zenei Napok.

 

 

 

Fotók: VH

 

 

 

Az idei koncertsorozat első estje, egyben az egykori nevén: Fuvolástábor megnyitója volt július 29-én az Unitárius Templomban.

 

Este 7 órakor az ország minden részéből érkezett növendékek és Vásárhely komolyzene kedvelői foglalták el a padsorokat, amely mostantól nemcsak a lelki áhítat, hanem a zenei élmények, sajátos, kevesebb körítéssel járó helye is lesz egy hétig.

 

87 növendéknek tartanak kurzusokat Vásárhelyen azok a tanárok, muzsikusok, akik a nyitóesten adtak koncertet.

Amint Dratsay Ákos, a Zenei Napok fáradhatatlan szervezője elmondta, az est folyamán az európai zenetörténet nagy alakjainak egy-egy művéből állt össze a repertoár. A fuvolaművész szerint, azokéból, akik a különböző stíluskorszakokon át a legtöbb értéket tették hozzá a zeneirodalomhoz.

 

A koncert közben a nemrég 80. születésnapját ünneplő Barth Istvánt, a magyar zenei élet egyik legtöbb fuvolista növendéket kinevelő kiváló zenepedagógust köszöntötték fel.

A Pécsett élő Barth István Liszt-díjas fuvolaművész intenzívebb zenei életre már nem vállalkozik, de egy Sosztakovics darab eljátszásával megörvendeztette a közönséget. A darabban partnere Lakatos György fagottművész volt. Mindketten a Zenei Napok állandó közreműködői voltak az elmúlt években.

 

Az Augusztusi Zenei Napokat minden este művésztanárok koncertje színesíti (Lásd részletes programot) közben pedig minden nap kurzust tartanak a növendékeknek, akik szintén megmutathatják tudásukat három alkalommal az Unitáriuss Templomban: augusztus 4-én délelőtt 111 órakor és este 6 órakor, 5-én 10 órakor.

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Jubilál a vásárhelyi Augusztusi Zenei Napok (Egész heti részletes programmal!)

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A beton művészeti dimenziói

A beton művészeti dimenziói

Idén már teljes gőzzel beindult Vásárhelyen az első alkalommal tavaly nyáron rendezett Betonszimpózium. Hatan...
Diák fiúmunka közös zuhanyozással?

Diák fiúmunka közös zuhanyozással?

Évtizedes ügy végére kerülhet pont. A hódmezővásárhelyi rendőrök őrizetbe vettek egy 66 éves...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Aggodalomra nincs ok
Aggodalomra nincs ok Több ezer vásárhelyit érint a Centrum-Kábel megszűnése. A céget a UPC vette meg, amely igen kedvező ajánlattal él, sőt 2 hónapig fizetni sem kell.
 
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit A Délmagyarországnál szerda délelőtt egy értekezleten bejelentették, hogy távoznia kell a lap főszerkesztőjének és az helyettesének is.
 
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden A hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetőjének 1956-os témájú kiállításán új könyvét is bemutatta. 
 
Ismét ledől az Iván szobor
Ismét ledől az Iván szobor Idén nem lesz koszorúzás, hanem azt szeretnék, ha egy-egy szál virággal emlékezik a város az 56-os áldozatokra. Fáklyás felvonulás, fényfestés.
 
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete Shane Tusup a saját facebook oldalán méltatta a hódmezővásárhelyi rendezvényt, illetve leírta benyomásait. Az oldalnak közel 50 ezer követője van.
 
Történelemverseny az Emlékpontban
Történelemverseny az Emlékpontban Tavaly 60 diák, idén négy csapat 14 diák nevezett be a hódmezővásárhelyi Emlékpont 1956-os történelemversenyére. Képekkel!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."