GazdaságÁtadták az elkerülő út új hídját

2017. november 1., szerda
 
Átadták az elkerülő út új hídját

A 47 sz. főút Hódmezővásárhely elkerülő út különszintű csomóponttal keresztezi a - Szentes felé vezető - 45 sz. főutat, ami egy 35 méter hosszú híddal vezet át az elkerülőn. Október 31-én Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere és Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője egy sajtótájékoztató keretében átadta a műtárgyat a forgalomnak.

 

 

 


A Hódmezővásárhelyt északról új nyomvonalon elkerülő 12,7 kilométeres, 2×1 sávos kialakítású főutat keresztező legnagyobb forgalmú út, a Szentes felé vezető 45 sz. főút. A két út találkozásánál különszintű csomópont épül, ugyanis ez a csomóponttípus képes a legnagyobb forgalmat elvezetni. A le- és felhajtó ágak körforgalmakkal csatlakoznak a 45 sz. főútba, így nem szükséges a hídon balra sávokat is építeni, ezáltal csökkenthető a műtárgy szélessége, amely gazdaságosabb megoldást eredményez. A csomópont előnye még, hogy mivel a le- és felhajtó ágak a keleti oldalon épülnek meg, a szentesi út nyugati oldalán vezető kerékpárút nem keresztezi őket. Ez a forgalombiztonság szempontjából kedvezőbb.

 

A forgalom átterelésére azért volt szükség, hogy a 45 sz. főúttal párhuzamosan épült ideiglenes terelő utat elbonthassák, és ezután megépülhessen az elkerülő út híd alatti része is. Az északi elkerülő építésénél november elejére befejeződnek a nagytömegű aszfaltozások és megkezdődnek a befejező munkálatok, azaz a humuszterítés, padka feltöltés, árkok kialakítása, ill. a növénytelepítési- és a forgalomtechnikai munkálatok.

 

Mint arról nemrég a Vásárhelyi Hírekben írtunk, a teljes beruházásban összesen 440 ezer négyzetméteren füvesítenek, 820 fát és 130 ezer cserjét ültetnek. A forgalomtechnikai munkálatokhoz 8600 m2 burkolati jelet festenek fel, 100 db útburkolati prizmát, 460 db KRESZ táblát, és több mint 24 km szalagkorlátot telepítenek.

Ezekkel párhuzamosan megkezdődik a közvilágítás kiépítése is: a Rárósi úti, a Mártélyi úti, a Bodzási úti csomópontnál, a kerékpáros alujárónál és a körhídnál összesen 161 kandelábert helyeznek el. A beruházás keretében három helyen épül zajárnyékoló fal – a Cigány-ér és a Körtvélyesi út környezetében, valamint a körhíd Hódmezővásárhely felöli lehajtójánál – összesen 276 m hosszban.

A kivitelezés nettó összege 27,9 milliárd forint. 2018 tavaszán az átmenő forgalomban közlekedők már biztonságosan elkerülhetik Hódmezővásárhely városát.

 

 
 
VH-NIF
 

Olvassa el ezt is!

Ítélet a vásárhelyi fertőtlenítő cég ügyében

Ítélet a vásárhelyi fertőtlenítő cég ügyében

A bíróság a vádlottakat folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettében és...
Esti fényben lesz igazán impozáns

Esti fényben lesz igazán impozáns

A lakosság arányában Vásárhelyről maradtak a legtöbben a harctéren, szinte minden család...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

A HFC már megkezdte a tavaszi felkészülést
A HFC már megkezdte a tavaszi felkészülést A felkészülési meccsen sok fiatal is szerepet kapott. A Bordánynak 10 gólt lőttek. Ők még a felkészülés elején járnak, mindamellett eggyel alacsonyabb osztályban érdekeltek.
 
Nehéz dolga lesz a Kosársulinak
Nehéz dolga lesz a Kosársulinak Az utolsó percekben elveszített Tehetséges Fiatalok BP elleni mérkőzés után Nagykőrösön vendégszerepelnek. Ellenfelük a tabellán egy hellyel feljebb áll.
 
95 éves Dr. Virág Jánosné
95 éves Dr. Virág Jánosné Több díjjal  jutalmazták  37 évi pedagógiai munkájáért, aranydiplomát is kapott.
 
Folytatódik az ittas vásárhelyi autós ámokfutó bírósági ügye
Folytatódik az ittas vásárhelyi autós ámokfutó bírósági ügye

Hamarosan másodfokon folytatódik a 47-es úton a három éve készakarva balesetet okozó férfi tárgyalása. B. Balázs első fokon öt évet kapott.

 
Reformáció vándorkiállítás az Ótemplomban
Reformáció vándorkiállítás az Ótemplomban Vasárnap a Reformáció 500 éves évfordulójára rendezett országos vetélkedő döntőjének vásárhelyi helyezettjeit  köszöntik és megnyitják a Vissza a gyökerekhez című vándorkiállítást.
 
Az eltűnt nyugdíjvagyon nyomában
Az eltűnt nyugdíjvagyon nyomában Vásárhelyiek ezreit is érinti a nyugdíjas évekre félretett pénzük evesztése. Sovány vigasz, hogy most feljelentették mások mellett Orbán Viktort a Legfőbb Ügyészségen.
 
Nincs mérlegelési lehetőség
Nincs mérlegelési lehetőség Az egyik nyilatkozó szerint az alaphelyzet sem gömbölyű, a másik szerint a baloldal is legyen ott a választáson. Az alapszabályzat viszont mindenkit kötelez.