GazdaságÁtadták az elkerülő út új hídját

2017. november 1., szerda
 
Átadták az elkerülő út új hídját

A 47 sz. főút Hódmezővásárhely elkerülő út különszintű csomóponttal keresztezi a - Szentes felé vezető - 45 sz. főutat, ami egy 35 méter hosszú híddal vezet át az elkerülőn. Október 31-én Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere és Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője egy sajtótájékoztató keretében átadta a műtárgyat a forgalomnak.

 

 

 


A Hódmezővásárhelyt északról új nyomvonalon elkerülő 12,7 kilométeres, 2×1 sávos kialakítású főutat keresztező legnagyobb forgalmú út, a Szentes felé vezető 45 sz. főút. A két út találkozásánál különszintű csomópont épül, ugyanis ez a csomóponttípus képes a legnagyobb forgalmat elvezetni. A le- és felhajtó ágak körforgalmakkal csatlakoznak a 45 sz. főútba, így nem szükséges a hídon balra sávokat is építeni, ezáltal csökkenthető a műtárgy szélessége, amely gazdaságosabb megoldást eredményez. A csomópont előnye még, hogy mivel a le- és felhajtó ágak a keleti oldalon épülnek meg, a szentesi út nyugati oldalán vezető kerékpárút nem keresztezi őket. Ez a forgalombiztonság szempontjából kedvezőbb.

 

A forgalom átterelésére azért volt szükség, hogy a 45 sz. főúttal párhuzamosan épült ideiglenes terelő utat elbonthassák, és ezután megépülhessen az elkerülő út híd alatti része is. Az északi elkerülő építésénél november elejére befejeződnek a nagytömegű aszfaltozások és megkezdődnek a befejező munkálatok, azaz a humuszterítés, padka feltöltés, árkok kialakítása, ill. a növénytelepítési- és a forgalomtechnikai munkálatok.

 

Mint arról nemrég a Vásárhelyi Hírekben írtunk, a teljes beruházásban összesen 440 ezer négyzetméteren füvesítenek, 820 fát és 130 ezer cserjét ültetnek. A forgalomtechnikai munkálatokhoz 8600 m2 burkolati jelet festenek fel, 100 db útburkolati prizmát, 460 db KRESZ táblát, és több mint 24 km szalagkorlátot telepítenek.

Ezekkel párhuzamosan megkezdődik a közvilágítás kiépítése is: a Rárósi úti, a Mártélyi úti, a Bodzási úti csomópontnál, a kerékpáros alujárónál és a körhídnál összesen 161 kandelábert helyeznek el. A beruházás keretében három helyen épül zajárnyékoló fal – a Cigány-ér és a Körtvélyesi út környezetében, valamint a körhíd Hódmezővásárhely felöli lehajtójánál – összesen 276 m hosszban.

A kivitelezés nettó összege 27,9 milliárd forint. 2018 tavaszán az átmenő forgalomban közlekedők már biztonságosan elkerülhetik Hódmezővásárhely városát.

 

 
 
VH-NIF
 

Olvassa el ezt is!

Ítélet a vásárhelyi fertőtlenítő cég ügyében

Ítélet a vásárhelyi fertőtlenítő cég ügyében

A bíróság a vádlottakat folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettében és...
Esti fényben lesz igazán impozáns

Esti fényben lesz igazán impozáns

A lakosság arányában Vásárhelyről maradtak a legtöbben a harctéren, szinte minden család...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Egy nagy emberáldozatot követelő csata története
Egy nagy emberáldozatot követelő csata története Pintér István történelemtanár, amatőr történész mutatta be a tanulóknak az osztrák-magyar haderő által végrehajtott sikeres hadművelet történéseit. Képekkel!
 
Döntetlenre sikerült
Döntetlenre sikerült A HLKC előbb hazai pályán szenvedett nem várt, nagy-arányú vereséget, majd idegenben a mezőny egyik élcsapata ellen bravúros döntetlent ért el. 
 
Részvétnyilvánítások
Részvétnyilvánítások

Pártok, civilszervezetek, közéleti személyiségek részvétnyilvánításai, megemlékezései Almási István Hódmezővásárhely polgármesterének halálára.

(Folyamatosan frissül!)

 
Kutyás nyugdíjasok tovább élnek
Kutyás nyugdíjasok tovább élnek A háziállatok csökkentik a magányt, ami egyébként nagyban hozzájárul a szívbetegségek kialakulásához és a demenciához. 
 
Elhunyt Almási István
Elhunyt Almási István Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata mély megrendüléssel tudatja, hogy Almási István polgármester életének 73. évében elhunyt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.46.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.46.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Együttérzés a kis lila polip segítségével
Együttérzés a kis lila polip segítségével A Szabadság téri óvodásoknak a Koraszülöttek Világnapján idén is olyan foglalkozások voltak, amelyek az együttérzést tudatosították. Képekkel!