GazdaságÁtadták a Keleti elkerülőt

2019. március 31., vasárnap
 
Átadták a Keleti elkerülőt

Hivatalosan átadtak március 31-én, vasárnap délben az elkészült Keleti elkerülő utat. Az ASA Építőipari KFT. telephelyénél, az Erzsébeti út 9. szám előtt nagy számú érdeklődő előtt mondott köszöntőt Márki-Zay Péter polgármester.

 

 

 

 

 

 


Mint ismeretes a Kormány 2016 július 13-én kiadott határozata értelmében Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata részére 1 milliárd 840 millió forintot adott a 3,175 km hosszú keleti elkerülő útszakasz megépítésére. A munkálatokba 2018 februárjában kezdett bele Délút Építő és Bányászati Kft. A tavaly decemberben elkészült út, és – mint arról a Vásárhelyi Hírekben írtunk - a városfejlesztési csoport tájékoztatása szerint a műszaki átadás-átvétel megkezdése után, a műszaki ellenőr észrevételei alapján a kivitelező december utolsó napjaiban is építési munkát végzett. A forgalomba helyezéshez szükséges átadási dokumentáció része a geodéziai felmérésen alapuló terv. Ezt nagymértékben lassította a januárban lehullott hó mennyisége. Azonban amint elkészültek, az önkormányzat forgalomba helyezési kérelme január 18-án megérkezett az illetékes szervhez. Az összes hatósági engedély kiadása után március 31-én helyezték forgalomba az utat.

 

Néhány nappal a hivatalos átadás előtt, a vásárhelyi Önkormányzat Fidesz frakciója – mintegy 30-40 megjelenttel - rendezett egy útátadó ünnepséget. Az ott elhangzottak alapján a közlekedéshatósági szakemberek már akkor jelezték, hogy szabálytalan, sőt a BTK 232. paragrafusa szerint közlekedés biztonsága elleni bűncselekményt követ el, aki a hivatalos átadás előtt használja az adott utat, illetve létesítményt.

 

A vasárnap déltől hivatalosan átadott elkerülővel nagyban növekszik a hódmezővásárhelyiek biztonsága is. Így magát az útpályát is a kiemelt terhelésre előre gondolva építették meg, és a beruházásban átadott műtárgyakat is kényelmesen tudják majd használni akár a nagy teherautók is, napi 2-300 járművel tehermentesítve a belvárosi utakat.

 

Az északi elkerülő egyik legfontosabb szerepe az ipari parkba érkező kamionok kivezetése a városból. Ez azért is fontos, mert 2018 januárjában nagyszabású fejlesztést jelentett be a nyomvonal helyszínén Lázár János – akkori - Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hegedűs Zoltán, aki akkor polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármester volt. Bejelentésük szerint első ütemben 40 majd pedig 65 hektárral bővítik a hódmezővásárhelyi Ipari Parkot. Erre 2,6 milliárd forint áll rendelkezésre. Elhangzott az is, hogy az ipari parkot támogató egyik legfontosabb fejlesztés a várost keletről elkerülő út megépítése.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kertgondozás kifosztással

Kertgondozás kifosztással

Egy idős hódmezővásárhelyi férfitől vitt el több mint egymillió forintot két helybeli fiatal, kifosztás...
Emlék-képek 2.

Emlék-képek 2.

Emlékek a város kulturális életéből. A Vásárhelyi Hírek fotóarchívumából...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.