GazdaságÁtadták a Dél-alföldi Innovációs Díjakat

2018. november 7., szerda
 
Átadták a Dél-alföldi Innovációs Díjakat

A cégek között a hódmezővásárhelyi Csomiép Kft., míg a természetes személy kategóriában a kecskeméti Muhi Kristóf nyerte el idén a Dél-alföldi Innovációs Díjat.

 

 

 

 

 

 

A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottság szakmai közreműködésével a Csongrád, a Békés és a Bács-Kiskun megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség Kht. közösen hirdette meg pályázatot. Az elismeréseket november 6-án kedden adták át a Magyar Tudomány Ünnepén, a SZAB Székházban, Szegeden.

 

Az első díjat kapó a Csongrád megyei gazdasági önkormányzat önkéntes tagvállalkozása, a Csomiép Kft. saját fejlesztésű vasbeton szádcölöpével nyerte el az elismerést, mely a műszakilag hatékony kialakítás mellet esztétikus megjelenítést is biztosít partfalak megtámasztására, valamint vízpartok erózióvédelmére. A mérnökök és több vállalkozások bevonásával kifejlesztett terméket geotechnikai, statikai, betontechnológiai és kivitelezési szempont alapján optimalizálták, mely a cég szolgálati szabadalma. Fontos szerepe lehet az élővízpartok rehabilitációjában, de sport- és szabadidős létesítmények építésekor is. A cég vezetője, Mészáros Antal vette át a díjat, a Möbius-szalagot ábrázoló bronz kisplasztikát.

 

A Dél-alföldi Innovációs Díjra összesen 8 gazdasági társaság és egy természetes személy adta be pályázatát. Ezek közül választotta ki a legjobbakat az alapítószervezetek alkotta bíráló bizottság. A díjra iparilag alkalmazható és piacképes, a szakterületén újításnak számító szellemi alkotással, illetve azon alapuló termékkel, eljárással vagy szolgáltatással lehetett pályázni.

 
 
VH-CSMKIK
 

Olvassa el ezt is!

Hasznos tanácsok diákoknak

Hasznos tanácsok diákoknak

A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában tartott előadást a felelős...

Az úszósport példaképei Vásárhelyen

Az úszósport példaképei Vásárhelyen

Megkezdődött az új régióválogatott közös programja. A csapat tagjainak Jakabos Zsuzsanna és Takács...
 

És ezt már olvasta?

Jótékonysági koncert az Ótemplomban
Jótékonysági koncert az Ótemplomban A mintegy félszáz tagú, sérült művészekből álló társulat a vásárhelyi születésű St. Martinnal lép fel a Református Ótemplomban.
 
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton szereplő művészek negyede a fiatal alkotók közül került ki.
 
A múlt felidézése a jelen tanulságaként
A múlt felidézése a jelen tanulságaként A Raoul Wallenberg Egyesület idén is Hódmezővásárhelyen rendezi meg az országos középiskolai vetélkedőjének regionális fordulóját.
 
Múzeumi szomszédolás
Múzeumi szomszédolás A szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársai szakmai látogatás tettek Vásárhelyen.
 
A korizás egyelőre jegelve
A korizás egyelőre jegelve Már csak víz és hideg idő kell és idén télen is lehet korizni a Kossuth téren. A két feltétel közül az első azonnal teljesíthető, míg a másodikra még várni kell.
 
Egy nap a kis lila polippal
Egy nap a kis lila polippal A Szabadság téri óvodásoknak a Koraszülöttek Világnapján idén is olyan foglalkozások voltak, amelyek az együttérzést tudatosították. Képekkel.
 
Időben jelzett és ezzel életet mentett
Időben jelzett és ezzel életet mentett Az Ábrai Károly utcából érkezett a lakossági bejelentés, miszerint a fürdőszobában elhelyezett szén-monoxid jelző készülék sípoló riasztással jelez.