Kultúra, oktatásArany minősítés - fesztiváldíj

2019. május 30., csütörtök
 
Arany minősítés - fesztiváldíj

Ismét a vásárhelyi néptánc hírnevét öregbítették a Székesfehérváron rendezett Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttesek Fesztiválján elért eredmények.

 

 

 

 

 

 

 

 

Május 25-én rendezték meg Székesfehérváron a "Húzd keresztül...!" Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttesek VII. Fesztiválját a Fejér Megyei Művelődési Központ - Művészetek Házában. A fesztiválon, ami az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület közép-dunántúli régiós versenye is volt, összesen 24 néptánccsoport, közel 550 diák lépett színpadra a szakmai zsűri előtt.


A fesztivál célja az volt, hogy az országban működő gyermek- és ifjúsági néptáncegyüttesek és táncműhelyek bemutatkozhassanak egymás és a szakmai grémium előtt. A találkozó barátkozási, ismerkedési lehetőséget is biztosított a résztvevő együttesek számára, a szakavatott zsűri segítségével pedig a csoportok útmutatást, módszertani segítséget kaphattak további munkájukhoz.

 

A Vásárhelyi Hírek megkeresésére, a szervezők elmondták, a néptáncfesztivál 5 fős szakmai zsűrijében elismert néptáncos szakemberek, koreográfusok, néptánc pedagógusok foglaltak helyet: Asztalos-Kiss Zsuzsanna a Pesovár Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója, Maródi Attila rendező, koreográfus, Nyemcsok Pál a Bartina Néptánc Egyesület munkatársa, Tiszai Zsuzsanna a "Hajdútánc" Alapfokú Művészeti Iskola vezetője, Horváth Tibor Táncművészeti Főiskola mérnöktanár, Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület Dél– dunántúli régiójának elnöke, közoktatásvezető.

 

24 néptánccsoport, vagyis közel 550 fiatal lépett színpadra a szakmai zsűri előtt.

Arany minősítést kapott a vásárhelyi Péczely Attila AMI Hetre-fice csoportja, kiemelt arany minősítést az Árendás Néptáncegyüttes Classic AMI - Kiscsillag csoportja, a fesztiváldíjat is ők hozhatták el.

 

Idén nem ez az első sikere a vásárhelyi néptáncosok különböző csoportjainak. Áprilisban a XXIX. Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztiválon a Kiscsillag csoport Mesebeli Dél Alföld arany minősítésben, a Kiscsillag csoport koreográfiája kiemelt arany minősítésben részesült.
Bálint Aliz és Gazsi László az együttes művészeti vezetője Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület a Jövőért különdíját vehette át.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi dobogós helyezés a Diákolimpia döntőjén

Vásárhelyi dobogós helyezés a Diákolimpia...

Az elmúlt évek érmes helyezései jelzik, hogy az atlétikai sportokat választó vásárhelyi...
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép

Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép

Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.
 
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban Három Kovácsra lehet büszke Vásárhely. Nem rokonok, de a vezetéknevük azonos, és az a közös bennük, hogy a Boxing Gym Vásárhely fiatal ökölvívói.
 
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön.
 
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője Az együttes a megyei I. osztályban folytathatja a küzdelmeket. A cél az lesz, hogy a helyi kötődésű és az utánpótlás tehetséges játékosai kapjanak lehetőséget.
 
Doktoranduszok az Emlékpontban
Doktoranduszok az Emlékpontban Az Emlékpontban negyedik alkalommal rendezték meg a PhD hallgatók és doktorjelöltek országos konferenciáját.