Kultúra, oktatásArany Kazinczy díjas vásárhelyi diák

2017. május 3., szerda
 
Arany Kazinczy díjas vásárhelyi diák

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kazinczy-díj Alapítvány–Péchy Blanka emlékére kuratóriuma a 2016-2017. tanévre is meghirdette a Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” versenyt az általános iskolák 5-8.évfolyamos tanulói részére.

Ezen a versenyen Kovács Bence a vásárhelyi Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola diákja a legjobbak között végzett.

 

A képen Daridáné Papp Erika tanárnő és díjazott diákja 

 

 

Tizennyolcadik alkalommal adott otthon a Dunától keletre fekvő megyék Szép Magyar Beszéd versenyének Kisújszállás városa. Idén az ország tíz keleti megyéjéből hatvannyolc 7-8. osztályos tanuló jutott a félországos döntőbe.

A versenyt megnyitó ünnepségre március 31-én került sor a Városháza dísztermében

A verseny első fordulója péntek délután vette kezdetét a szabadon választott szöveg felolvasásával. 

A verseny második fordulója szombat reggel kezdődött a kötelező szöveg – egy Dóra Zoltán nyelvész tollából származó írás – felolvasásával.

Mint megtudtuk szombaton este a versenyzők a táncházban kapcsolódhattak ki, míg a kísérő tanárok és szülők a Városháza dísztermében fogadáson vettek részt.

Április 2-án, vasárnap reggel a zsűritagok szakmai tanácskozására került sor, majd dr. Eőry Vilma szakmai értékelését követően került sor a díjak kiosztására.

36 tanuló kapta meg a Kazinczy-jelvény bronz fokozatát, 16 tanulót jó teljesítményéért kiemelt könyvjutalomban részesített a zsűri.

A 16 legeredményesebben szereplő tanuló arany Kazinczy-jelvényt vehetett át. Köztük Kovács Bence a hódmezővásárhelyi Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola 7/b osztályos diákja. Felkészítő tanár: Daridáné Papp Erika. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Lendületben a Hód-Fitness SE

Lendületben a Hód-Fitness SE

Hat dobogós helyezéssel tért haza a Hód-Fitness Csongrádról, a Fit-Kid Dance országos versenysorozat...
Szegedi Ágnes Kazinczy díjas lett

Szegedi Ágnes Kazinczy díjas lett

A Németh László iskola történetében először fordult elő, hogy a gimnázium egy...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Úszó Ifjúsági Országos Bajnokság Hódmezővásárhelyen
Úszó Ifjúsági Országos Bajnokság Hódmezővásárhelyen Hódmezővásárhely ad otthont a 89. Ifjúsági Országos Bajnokságnak május 24-től 27-ig a Gyarmati Dezső Sportuszodában.
 
Ludas Matyi - gyerekekre hangolva
Ludas Matyi - gyerekekre hangolva A nagysikerű Bon Bon Matiné gyerekelőadás ezúttal Ludas Matyi, a furfangos libapásztor történetét zenei feldolgozásban kelti életre a BFMK színpadán.
 
Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok a Bessenyeiben
Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok a Bessenyeiben Három napon át előadások, tucatnyi fantasztikus magyar és külföldi filmalkotás, amelyek Földünk csodáit, értékeit mutatják be és hívják fel a figyelmet a védelmükre.
 
A szeretet arcai az Emlékpontban
A szeretet arcai az Emlékpontban A Manilában embert próbáló körülmények között szolgálatot teljesítő katolikus nővérek munkáját megörökítő film operatőre vásárhelyi származású. Képekkel!
 
Gyermekvállalásról, bevándorlókról, Székkutas páratlan fejlődéséről
Gyermekvállalásról, bevándorlókról, Székkutas páratlan fejlődéséről Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter május 23-án este lakossági fórumot tartott Székkutason.    
 
Veszély a magasból
Veszély a magasból Hódmezővásárhelyen a gyalogosokat veszélyeztette egy törött erkélykorlát üveg, amely egy negyedik emeleti erkélyről lógott le a Lehel utcában.
 
A Holló utcából a Nap felé
A Holló utcából a Nap felé A vásárhelyi származású csillagász egykori iskolájában, a Varga Tamásban diákoknak tartott vetítéses előadást. Képekkel!