Kultúra, oktatásArany Kazinczy díjas vásárhelyi diák

2017. május 3., szerda
 
Arany Kazinczy díjas vásárhelyi diák

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kazinczy-díj Alapítvány–Péchy Blanka emlékére kuratóriuma a 2016-2017. tanévre is meghirdette a Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” versenyt az általános iskolák 5-8.évfolyamos tanulói részére.

Ezen a versenyen Kovács Bence a vásárhelyi Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola diákja a legjobbak között végzett.

 

A képen Daridáné Papp Erika tanárnő és díjazott diákja 

 

 

Tizennyolcadik alkalommal adott otthon a Dunától keletre fekvő megyék Szép Magyar Beszéd versenyének Kisújszállás városa. Idén az ország tíz keleti megyéjéből hatvannyolc 7-8. osztályos tanuló jutott a félországos döntőbe.

A versenyt megnyitó ünnepségre március 31-én került sor a Városháza dísztermében

A verseny első fordulója péntek délután vette kezdetét a szabadon választott szöveg felolvasásával. 

A verseny második fordulója szombat reggel kezdődött a kötelező szöveg – egy Dóra Zoltán nyelvész tollából származó írás – felolvasásával.

Mint megtudtuk szombaton este a versenyzők a táncházban kapcsolódhattak ki, míg a kísérő tanárok és szülők a Városháza dísztermében fogadáson vettek részt.

Április 2-án, vasárnap reggel a zsűritagok szakmai tanácskozására került sor, majd dr. Eőry Vilma szakmai értékelését követően került sor a díjak kiosztására.

36 tanuló kapta meg a Kazinczy-jelvény bronz fokozatát, 16 tanulót jó teljesítményéért kiemelt könyvjutalomban részesített a zsűri.

A 16 legeredményesebben szereplő tanuló arany Kazinczy-jelvényt vehetett át. Köztük Kovács Bence a hódmezővásárhelyi Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola 7/b osztályos diákja. Felkészítő tanár: Daridáné Papp Erika. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Lendületben a Hód-Fitness SE

Lendületben a Hód-Fitness SE

Hat dobogós helyezéssel tért haza a Hód-Fitness Csongrádról, a Fit-Kid Dance országos versenysorozat...
Szegedi Ágnes Kazinczy díjas lett

Szegedi Ágnes Kazinczy díjas lett

A Németh László iskola történetében először fordult elő, hogy a gimnázium egy...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Ismét angyalokat keres a Vodafone
Ismét angyalokat keres a Vodafone Idén hetedik alkalommal hirdetik meg a pályázatot, amelynek keretein belül eddig összesen 30 Főállású Angyal valósíthatta meg kitűzött céljait.
 
Melegben a kutyák is kutyául vannak
Melegben a kutyák is kutyául vannak Tudta? Kutyánk azért kapar magának egy helyet a földben hogy abba belefeküdve lehűtse a testét. Érdemes ezt a helyet kicsit belocsolni. Még több jótanács!
 
Viharkárok adnak munkát
Viharkárok adnak munkát

Fák dőltek ki, ágak szakadtak le, több épület is megrongálódott. A 47-es számú főúton több helyen is faágak zuhantak az útra. Két nap összefoglalása.

 
Fesztivál katonazenekarra hangolva
Fesztivál katonazenekarra hangolva Idén is gyepshow-val tarkítva három helyőrségi zenekar vesz részt Vásárhelyen, a Dél-alföldi Katonazenekari Fesztiválon. Fellép Kónya Krisztina is.
 
Koszovói előkészületek
Koszovói előkészületek

A kontingens több mint háromszáz tagja nagy erőbedobással készül a balkáni feladat ellátására a hódmezővásárhelyi laktanyában. Képekkel!

 
Lezárult egy felesleges háborúskodás
Lezárult egy felesleges háborúskodás A régóta húzodó ügy a sportágnak és a sportolóknak is ártott. A Fővárosi Törvényszék megsemmisítette a Máté Taekwondoval szemben hozott  fegyelmi határozatot.
 
Tartós lesz a kánikula
Tartós lesz a kánikula Június 22-én 0 órától másodfokú hőségriasztást adnak ki. Nem árt feleleveníteni az életmentő javaslatokat.