Kultúra, oktatásArany- és bronzérmek Zentáról

2017. július 3., hétfő
 

Július elsején Nyílt Országos Mazsorett Versenyt és Európa Mazsorett Fesztivált rendeztek Zentán. A vajdasági település Sportcsarnokában 5 nemzet 425 táncosa mérettette meg magát.

 

 

 

 

 

 

 

A verseny keretében rendezték meg a harmadik országos bajnokságot is.

10 órakor a mazsorettek felvonulásával kezdődött a rendezvény, majd Zenta polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket. Ezután kezdődött el a versenyprogram.

 

Országos bajnokságot már korábban is rendeztek. Idén ez már a harmadik a sorban, azonban ez az első alkalom, hogy a verseny túlnyúlt az országhatárokon is. Horváth Kátai Péter, a szervező Flamenco Táncklub vezetőedzője azt mondta: „Nagyon-nagyon boldog vagyok, megmondom őszintén, mert először szerveztünk nemzetközi versenyt, és valóban négyszázon felüli versenyző jött el Zentára, ez nagyon nagy szó. Bízom abban, hogy ha jövőre megszervezzük, és még többen lesznek.”

 

Az idei versenyre Zenta testvérvárosából, Hódmezővásárhelyről a Hód-Kristály Majorette Csoport vett részt és kimagasló egyéni és csoport sikerekkel tértek haza.

 

A vásárhelyi mazsorett csoportból Galambos Adrienn szóló botos bemutatójával harmadik helyezést ért el.

A junior csoportok versenyében a Mini Formáció - a különböző fellépéseik során, minden alkalommal nagy sikert arató - palotásukat a zsűri aranyéremmel honorálta.

 

A Hód-Kristály teljes csapatának tradicionális bemutatója, Stirczl József: IV. Honvéd-kerületi indulójára készített koreográfiája és kivitelezése szintén a dobogó legfelső fokát eredményezte.

A Hód-Kristály Majorette Csoport vezetője Galambos Kornélné.

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Márkus Molli Amina ismét magyar bajnok

Márkus Molli Amina ismét magyar bajnok

A 10 és féléves vásárhelyi sakkozó a Magyar Korcsoportos Nemzeti Sakkbajnokságon kivívott bajnoki...

Merüljön el a fehérnemű divat hullámaiban!

Merüljön el a fehérnemű divat hullámaiban!

Nemcsak a felsőruházat, a fehérnemű divat is megújul szezonról szezonra. A friss tavaszi-nyári alsónemű...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Nem hozott szerencsét a hazai pálya
Nem hozott szerencsét a hazai pálya A Kosársuli elleni összecsapás második félidejében megrázták magukat a sötét mezesek, és utána már nem engedték ki kezükből a meccset.
 
Idegenben lép pályára a HLKC
Idegenben lép pályára a HLKC Nem szabad hagyni, hogy akárcsak egy percre is vérszemet kapjon a Gyömrő, már a meccs elején dominálni kell, ehhez fegyelmezett és koncentrált játékra lesz szükség.
 
Kovács László: az emberek kiállásukkal őrizzék meg a település békéjét
Kovács László: az emberek kiállásukkal őrizzék meg a település békéjét A Fidesz-KDNP jelöltjét támogatja a hódmezővásárhelyi közgyűlés többsége a vasárnapi időközi polgármester-választáson.
 
Rendhagyó történelemóra az 50-es évek rémségeiről
Rendhagyó történelemóra az 50-es évek rémségeiről A vásárhelyi kulákvilág bemutatásakor helytörténeti jelentőségű a Tárkány Szűcs és a székkutasi Füvesi család tagjainak tragikus története.  Képekkel.
 
Még várat magára a szakképzés reformjának pozitív hatása
Még várat magára a szakképzés reformjának pozitív hatása A Hódmezővásárhelyen működő vállalkozások fejlődéséhez jól képzett és megfelelő számú munkavállalóra van szükség. Közben lanyhul a szakmaszerzési készség.
 
Erős csapat érkezik Vásárhelyre
Erős csapat érkezik Vásárhelyre Több szempontból is érdekesnek ígérkezik a hazai Kosársuli mérkőzés. Például a vendég Veszprém kötelékében egy vásárhelyi kosaras is pattogtat. Interjú.
 
Súlyosbították a szándékosan karambolózó vásárhelyi férfi büntetését
Súlyosbították a szándékosan karambolózó vásárhelyi férfi büntetését Az ütközés akár halálos következménnyel járhatott volna, ami a vétlen autós lélekjelenléte és ütközést elhárító manővere következtében maradt el.