Kultúra, oktatásArany- és bronzérmek Zentáról

2017. július 3., hétfő
 

Július elsején Nyílt Országos Mazsorett Versenyt és Európa Mazsorett Fesztivált rendeztek Zentán. A vajdasági település Sportcsarnokában 5 nemzet 425 táncosa mérettette meg magát.

 

 

 

 

 

 

 

A verseny keretében rendezték meg a harmadik országos bajnokságot is.

10 órakor a mazsorettek felvonulásával kezdődött a rendezvény, majd Zenta polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket. Ezután kezdődött el a versenyprogram.

 

Országos bajnokságot már korábban is rendeztek. Idén ez már a harmadik a sorban, azonban ez az első alkalom, hogy a verseny túlnyúlt az országhatárokon is. Horváth Kátai Péter, a szervező Flamenco Táncklub vezetőedzője azt mondta: „Nagyon-nagyon boldog vagyok, megmondom őszintén, mert először szerveztünk nemzetközi versenyt, és valóban négyszázon felüli versenyző jött el Zentára, ez nagyon nagy szó. Bízom abban, hogy ha jövőre megszervezzük, és még többen lesznek.”

 

Az idei versenyre Zenta testvérvárosából, Hódmezővásárhelyről a Hód-Kristály Majorette Csoport vett részt és kimagasló egyéni és csoport sikerekkel tértek haza.

 

A vásárhelyi mazsorett csoportból Galambos Adrienn szóló botos bemutatójával harmadik helyezést ért el.

A junior csoportok versenyében a Mini Formáció - a különböző fellépéseik során, minden alkalommal nagy sikert arató - palotásukat a zsűri aranyéremmel honorálta.

 

A Hód-Kristály teljes csapatának tradicionális bemutatója, Stirczl József: IV. Honvéd-kerületi indulójára készített koreográfiája és kivitelezése szintén a dobogó legfelső fokát eredményezte.

A Hód-Kristály Majorette Csoport vezetője Galambos Kornélné.

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Márkus Molli Amina ismét magyar bajnok

Márkus Molli Amina ismét magyar bajnok

A 10 és féléves vásárhelyi sakkozó a Magyar Korcsoportos Nemzeti Sakkbajnokságon kivívott bajnoki...

Merüljön el a fehérnemű divat hullámaiban!

Merüljön el a fehérnemű divat hullámaiban!

Nemcsak a felsőruházat, a fehérnemű divat is megújul szezonról szezonra. A friss tavaszi-nyári alsónemű...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Tartalékos ezredes lett a kormánymegbízott
Tartalékos ezredes lett a kormánymegbízott Juhász Tünde a sikeres alkalmassági vizsgálat után idén augusztus 20-án, Ópusztaszeren írta alá erről szóló szerződését. 
 
Nemzetek és kultúrák együttélése - öt ország diákjai tanulmányozzák
Nemzetek és kultúrák együttélése - öt ország diákjai tanulmányozzák  A némethlászlós diákok, négy külföldi iskolával közösen egy nemzeteközi projekt részeként a migránsokkal történő bánásmódot is tanulmányozzák.
 
Kiváló minőségű, kedvezményes árú szolgáltatás a Centrum-Kábel ügyfeleknek
Kiváló minőségű, kedvezményes árú szolgáltatás a Centrum-Kábel ügyfeleknek Novembertől Hódmezővásárhelyen is elérhetők a UPC Magyarország kábeltelevíziós, internetes, valamint vezetékes és mobiltelefon szolgáltatásai.
 
Vásárlás interneten biztonsággal
Vásárlás interneten biztonsággal A fekete péntek – és a közelgő karácsonyi ünnepek – alkalmával megszaporodnak a hamis internetes áruházak. Néhány jótanács mire ügyeljünk rendeléskor.
 
Diák fiúmunka és közös zuhanyozás?
Diák fiúmunka és közös zuhanyozás? Vádemelés. Mindszenti, mártélyi szülők figyelmeztették egymást, hogy fiatal fiúknak munkalehetőséget kínáló férfi nem igazán azt szeretné, amit hirdet.
 
Eszméletlen volt a megtalált néni
Eszméletlen volt a megtalált néni Hódmezővásárhelyen a Zrínyi utcában egy idős nénihez érkezett a gondozója, aki azonban nem tudott bejutni a házba. A tűzoltók riasztották a menősöket.
 
Csipkés fehérnemű forró téli estékhez
Csipkés fehérnemű forró téli estékhez A barátságtalan téli korai éjszakában sokan igyekeznek hazamenni. Ezekhez a bensőséges estékhez érdemes csemegézni a szebbnél szebb neglizsék között.