Kultúra, oktatásArany- és bronzérmek Zentáról

2017. július 3., hétfő
 

Július elsején Nyílt Országos Mazsorett Versenyt és Európa Mazsorett Fesztivált rendeztek Zentán. A vajdasági település Sportcsarnokában 5 nemzet 425 táncosa mérettette meg magát.

 

 

 

 

 

 

 

A verseny keretében rendezték meg a harmadik országos bajnokságot is.

10 órakor a mazsorettek felvonulásával kezdődött a rendezvény, majd Zenta polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket. Ezután kezdődött el a versenyprogram.

 

Országos bajnokságot már korábban is rendeztek. Idén ez már a harmadik a sorban, azonban ez az első alkalom, hogy a verseny túlnyúlt az országhatárokon is. Horváth Kátai Péter, a szervező Flamenco Táncklub vezetőedzője azt mondta: „Nagyon-nagyon boldog vagyok, megmondom őszintén, mert először szerveztünk nemzetközi versenyt, és valóban négyszázon felüli versenyző jött el Zentára, ez nagyon nagy szó. Bízom abban, hogy ha jövőre megszervezzük, és még többen lesznek.”

 

Az idei versenyre Zenta testvérvárosából, Hódmezővásárhelyről a Hód-Kristály Majorette Csoport vett részt és kimagasló egyéni és csoport sikerekkel tértek haza.

 

A vásárhelyi mazsorett csoportból Galambos Adrienn szóló botos bemutatójával harmadik helyezést ért el.

A junior csoportok versenyében a Mini Formáció - a különböző fellépéseik során, minden alkalommal nagy sikert arató - palotásukat a zsűri aranyéremmel honorálta.

 

A Hód-Kristály teljes csapatának tradicionális bemutatója, Stirczl József: IV. Honvéd-kerületi indulójára készített koreográfiája és kivitelezése szintén a dobogó legfelső fokát eredményezte.

A Hód-Kristály Majorette Csoport vezetője Galambos Kornélné.

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Márkus Molli Amina ismét magyar bajnok

Márkus Molli Amina ismét magyar bajnok

A 10 és féléves vásárhelyi sakkozó a Magyar Korcsoportos Nemzeti Sakkbajnokságon kivívott bajnoki...

Merüljön el a fehérnemű divat hullámaiban!

Merüljön el a fehérnemű divat hullámaiban!

Nemcsak a felsőruházat, a fehérnemű divat is megújul szezonról szezonra. A friss tavaszi-nyári alsónemű...
 

És ezt már olvasta?

Szünidőben is megfontoltan
Szünidőben is megfontoltan

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Szegedi Vízirendészeti Rendőrőrssel tartott sajtótájékoztatón a szünidő veszélyeire hívta fel a figyelmet.

 

 
Időutazás Vásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján
Időutazás Vásárhelyen a Múzeumok Éjszakáján A Múzeumok Éjszakájának hódmezővásárhelyi helyszínei 18 és 23 óra között várják a látogatókat, a rendezvény a tájházban éjfélkor ér véget.
 
Egymilliárdos különbséggel pályáztak
Egymilliárdos különbséggel pályáztak Nem akadályozza a tram train folyamatban lévő építését, hogy a Szeged Rendező pályaudvaron a járműjavító csarnok építési tendere eredménytelen volt.
 
Hódmezővásárhelyen is bemutatkoznak a Magyar Állami Operaház együttesei
Hódmezővásárhelyen is bemutatkoznak a Magyar Állami Operaház együttesei Igazi zenei csemegéket ígér az idei ősz a vásárhelyi zenekedvelők számára. Az Operaház korszerűsítése miatt a vidéki nagyvárosokban is bemutatkoznak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Háromszáz diák az Emlékpont időszaki kiállításán
Háromszáz diák az Emlékpont időszaki kiállításán Vásárhelyi középiskolás diákcsoportok ismerkedtek a helyi zsidóság első világháború előtti életével és a helyi zsidó férfiak frontszolgálatával. Képekkel.
 
Újabb ivartalanítási program indul Hódmezővásárhelyen
Újabb ivartalanítási program indul Hódmezővásárhelyen A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete újabb ivartalanítási akciót szervez a városban. Csakúgy mint korábban, most is egy svájci alapítvány jóvoltából végezheti az akciót.