Kultúra, oktatásArany- és bronzérmek Zentáról

2017. július 3., hétfő
 

Július elsején Nyílt Országos Mazsorett Versenyt és Európa Mazsorett Fesztivált rendeztek Zentán. A vajdasági település Sportcsarnokában 5 nemzet 425 táncosa mérettette meg magát.

 

 

 

 

 

 

 

A verseny keretében rendezték meg a harmadik országos bajnokságot is.

10 órakor a mazsorettek felvonulásával kezdődött a rendezvény, majd Zenta polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket. Ezután kezdődött el a versenyprogram.

 

Országos bajnokságot már korábban is rendeztek. Idén ez már a harmadik a sorban, azonban ez az első alkalom, hogy a verseny túlnyúlt az országhatárokon is. Horváth Kátai Péter, a szervező Flamenco Táncklub vezetőedzője azt mondta: „Nagyon-nagyon boldog vagyok, megmondom őszintén, mert először szerveztünk nemzetközi versenyt, és valóban négyszázon felüli versenyző jött el Zentára, ez nagyon nagy szó. Bízom abban, hogy ha jövőre megszervezzük, és még többen lesznek.”

 

Az idei versenyre Zenta testvérvárosából, Hódmezővásárhelyről a Hód-Kristály Majorette Csoport vett részt és kimagasló egyéni és csoport sikerekkel tértek haza.

 

A vásárhelyi mazsorett csoportból Galambos Adrienn szóló botos bemutatójával harmadik helyezést ért el.

A junior csoportok versenyében a Mini Formáció - a különböző fellépéseik során, minden alkalommal nagy sikert arató - palotásukat a zsűri aranyéremmel honorálta.

 

A Hód-Kristály teljes csapatának tradicionális bemutatója, Stirczl József: IV. Honvéd-kerületi indulójára készített koreográfiája és kivitelezése szintén a dobogó legfelső fokát eredményezte.

A Hód-Kristály Majorette Csoport vezetője Galambos Kornélné.

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Márkus Molli Amina ismét magyar bajnok

Márkus Molli Amina ismét magyar bajnok

A 10 és féléves vásárhelyi sakkozó a Magyar Korcsoportos Nemzeti Sakkbajnokságon kivívott bajnoki...

Merüljön el a fehérnemű divat hullámaiban!

Merüljön el a fehérnemű divat hullámaiban!

Nemcsak a felsőruházat, a fehérnemű divat is megújul szezonról szezonra. A friss tavaszi-nyári alsónemű...
 

És ezt már olvasta?

Együtt gondolkodás és alkotás
Együtt gondolkodás és alkotás A vásárhelyi Kerámia Szimpózium nyílt napján kiállítással emlékeztek meg Hódmezővásárhely és francia testvérvárosa, Vallauris fél évszázados együttműködéséről. Képekkel.
 
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli
Lendületben a vásárhelyi Kosársuli A fantasztikus salgótarjáni bajnoki rajtot követően szerdán Tiszaújvárosban az NB I/B -ben a koncentrált támadójáték és a nagyszerű küzdés eredményt hozott.
 
Múltidézés a háborús levelezőlapok által
Múltidézés a háborús levelezőlapok által A hódmezővásárhelyi származású Benyhe Zsuzsanna nagyapjának, Héjja Imre, és két bátyjának a levelezését mutatta be.
 
Változások várhatók 2020 után
Változások várhatók 2020 után Az Agrárkamara a gazdaságonként igényelhető támogatások összegének maximalizálását csak a területalapú alaptámogatásnál tartja elfogadhatónak.
 
CD készül a Református Ótemplomban
CD készül a Református Ótemplomban Készül a Helyőrségi Zenekar első CD-je, orgonaművész, operaénekes és a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola kórusa közreműködésével.
 
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton
Színek és formák ritmusa az Őszi Tárlaton A festmények a hagyományoknak megfelelően nagyobb számban szerepelnek, ám a plasztikák is magas minőséget képviselnek. Nyitás október 7-én. Képekkel.
 
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés
Tó a Hódtóban - jól halad az építkezés Szeptember 18-án Márki-Zay Péter polgármester és a kivitelező közösen tette le az épülő vásárhelyi pihenőpark időkapszuláját. Látványterv.