Kultúra, oktatásArany- és bronzérmek Zentáról

2017. július 3., hétfő
 

Július elsején Nyílt Országos Mazsorett Versenyt és Európa Mazsorett Fesztivált rendeztek Zentán. A vajdasági település Sportcsarnokában 5 nemzet 425 táncosa mérettette meg magát.

 

 

 

 

 

 

 

A verseny keretében rendezték meg a harmadik országos bajnokságot is.

10 órakor a mazsorettek felvonulásával kezdődött a rendezvény, majd Zenta polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket. Ezután kezdődött el a versenyprogram.

 

Országos bajnokságot már korábban is rendeztek. Idén ez már a harmadik a sorban, azonban ez az első alkalom, hogy a verseny túlnyúlt az országhatárokon is. Horváth Kátai Péter, a szervező Flamenco Táncklub vezetőedzője azt mondta: „Nagyon-nagyon boldog vagyok, megmondom őszintén, mert először szerveztünk nemzetközi versenyt, és valóban négyszázon felüli versenyző jött el Zentára, ez nagyon nagy szó. Bízom abban, hogy ha jövőre megszervezzük, és még többen lesznek.”

 

Az idei versenyre Zenta testvérvárosából, Hódmezővásárhelyről a Hód-Kristály Majorette Csoport vett részt és kimagasló egyéni és csoport sikerekkel tértek haza.

 

A vásárhelyi mazsorett csoportból Galambos Adrienn szóló botos bemutatójával harmadik helyezést ért el.

A junior csoportok versenyében a Mini Formáció - a különböző fellépéseik során, minden alkalommal nagy sikert arató - palotásukat a zsűri aranyéremmel honorálta.

 

A Hód-Kristály teljes csapatának tradicionális bemutatója, Stirczl József: IV. Honvéd-kerületi indulójára készített koreográfiája és kivitelezése szintén a dobogó legfelső fokát eredményezte.

A Hód-Kristály Majorette Csoport vezetője Galambos Kornélné.

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Márkus Molli Amina ismét magyar bajnok

Márkus Molli Amina ismét magyar bajnok

A 10 és féléves vásárhelyi sakkozó a Magyar Korcsoportos Nemzeti Sakkbajnokságon kivívott bajnoki...

Merüljön el a fehérnemű divat hullámaiban!

Merüljön el a fehérnemű divat hullámaiban!

Nemcsak a felsőruházat, a fehérnemű divat is megújul szezonról szezonra. A friss tavaszi-nyári alsónemű...
 

És ezt már olvasta?

Még hatékonyabb lesz a hulladékkezelés
Még hatékonyabb lesz a hulladékkezelés Hódmezővásárhely 1,1 milliárd forintot nyert a komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztésére, hat új jármű, konténerek, kukák kerülnek a városba.
 
Vásárhelyi iskolások nyerték az Államkincstár értékes pályázatát
Vásárhelyi iskolások nyerték az Államkincstár értékes pályázatát Félszáz videófilmet készítettek a fiatalok a pályázatra, és a legkülönbözőbb élethelyzetek alapján irányították rá a figyelmet a megtakarítások fontosságára.
 
Vásárhelyen is fokozott figyelem
Vásárhelyen is fokozott figyelem A strasbourgi terrortámadással magyarázzák, hogy Hódmezővásárhely belvárosában katonai rendészeti egységek járőröznek mostantól.
 
Idén is lesz Erzsébet utalvány
Idén is lesz Erzsébet utalvány December 12-től megkezdték a hódmezővásárhelyi idős polgárok Erzsébet-utalványainak a kiküldését. Több mint hatezren várhatják a postást.
 
A hagyomány folytatódik
A hagyomány folytatódik a Balogh Imsi Sportaréna előcsarnokában a szokásos precíz szervezés mellett vehették át az előre összeállított dobozokat a vásárhelyi közfoglalkoztatottak.
 
Klebelsberg Kuno feleségéről az Emlékpontban
Klebelsberg Kuno feleségéről az Emlékpontban A huszadik század nagyformátumú kultuszminisztere, gróf Klebelsberg Kuno felesége, Botka Sarolta életútját és tevékenységét mutatták be. Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.49.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.49.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."