SportAkár hazai siker is születhetett volna

2018. november 3., szombat
 
Akár hazai siker is születhetett volna

A Hepp Kupa 3. fordulójában rangadót nézhetett a Hódtói Sportcsarnok közönsége: az OMNIA Pub&Food Békés csapata látogatott a Vásárhelyi Kosársuli otthonába.

 

 

 

 

 

 

 

Az NB I/B Piros csoportjából már jól ismert békésiek esélyesként érkeztek, és a két csapat már megszokott szoros mérkőzései nyomán haladva sajnos győzelemmel távoztak.

Pedig nagyon, de nagyon sokáig élt az a remény, hogy kisebbfajta meglepetést okozva kiejti az egy osztállyal feljebb pattogtató riválist a Vas Péter csapatkapitányt nélkülöző Kosársuli. Varga Zalán két triplájával indult az első negyed, és remek hazai összmunkával abszolút sikerült kordában tartani a vendégeket: fej-fej mellett haladtak a felek, igaz, mindkét gárda pontatlanul játszott. Ez a séma a második negyedben is megfigyelhető volt: vásárhelyi részről Gajic, békésiről Kristic villogott pontokkal, ám volt olyan kétperces periódusa is a játékrésznek, ahol egyik csapat sem rezgette meg a gyűrűt. 37-40 állt az eredményjelzőn a félidőben, ez a gyakorlatban semmiféle különbséget nem jelentett.

 

A harmadik negyed elején aztán úgy tűnt, ellép a Békés. Ugyanis Koma és Boinitzer kosaraival pillanatok alatt már nyolc volt közte (39-47), ám a vásárhelyi szív sosem adja fel: Molnár és Pavlovic vezényletével fordítottunk, sőt, a találkozóba triplával beszálló Rostásnak hála harmincpercnyi játékot követően 58-57-re mi vezettünk!

 

A felcsillanó továbbjutás reménye egészen az utolsó negyed feléig élt, ekkor azonban jött néhány Kosársuli-hiba, amikre remekül lecsapott a Békés. A végjátékban Boinitzer, majd Vass hárompontosa adta meg a kegyelemdöfést: 83-74-re nyertek a vendégek – egy olyan találkozón, amely könnyedén zárulhatott volna hazai sikerrel is…

 

Hepp Kupa, 3. forduló:

Hódtói Sportcsarnok, 350 néző.

Vásárhelyi Kosársuli – OMNIA Pub&Food Békés 74-83 (22-23, 15-17, 21-17, 16-26) 

 

Kosársuli: MOLNÁR 15/3, Béres 5, Varga 13/9, Bálint 6, Gajic 13/3.
Csere: Perák 2, Kelemen 6, PAVLOVIC 11, Rostás 3/3.
Vezetőedző: Tóth Tamás

Folytatás november 8-án, csütörtökön 18.30-kor, amikor is az Újpest látogat a Hódtói Sportcsarnokba az NB I/B Zöld csoportjának 7. fordulójában.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Most megtudja mit eszik!

Most megtudja mit eszik!

Meg fog döbbenni, ha végignézi a listát! Megjelent egy lista az OÉTI által a transz-zsírsav-tartalmat...
Különleges vendég Hódmezővásárhelyen

Különleges vendég Hódmezővásárhelyen

Czakó Borbála Magyarország volt londoni nagykövete, a Hungarian Business Leaders Forum vezetője lesz egy érdekes és...
 

És ezt már olvasta?

Jótékonysági koncert az Ótemplomban
Jótékonysági koncert az Ótemplomban A mintegy félszáz tagú, sérült művészekből álló társulat a vásárhelyi születésű St. Martinnal lép fel a Református Ótemplomban.
 
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton szereplő művészek negyede a fiatal alkotók közül került ki.
 
A múlt felidézése a jelen tanulságaként
A múlt felidézése a jelen tanulságaként A Raoul Wallenberg Egyesület idén is Hódmezővásárhelyen rendezi meg az országos középiskolai vetélkedőjének regionális fordulóját.
 
Múzeumi szomszédolás
Múzeumi szomszédolás A szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársai szakmai látogatás tettek Vásárhelyen.
 
A korizás egyelőre jegelve
A korizás egyelőre jegelve Már csak víz és hideg idő kell és idén télen is lehet korizni a Kossuth téren. A két feltétel közül az első azonnal teljesíthető, míg a másodikra még várni kell.
 
Egy nap a kis lila polippal
Egy nap a kis lila polippal A Szabadság téri óvodásoknak a Koraszülöttek Világnapján idén is olyan foglalkozások voltak, amelyek az együttérzést tudatosították. Képekkel.
 
Időben jelzett és ezzel életet mentett
Időben jelzett és ezzel életet mentett Az Ábrai Károly utcából érkezett a lakossági bejelentés, miszerint a fürdőszobában elhelyezett szén-monoxid jelző készülék sípoló riasztással jelez.