BulvárAhol az igazán természetközeli élmények születnek

2017. július 6., csütörtök
 
Ahol az igazán természetközeli élmények születnek

Ezen a hétvégén, július 10-én kezdődik Szegeden a Fehér-tavi Ornitológiai Tábor (FOT) idei nyári tábora. A Fehér-tó partján működő gyűrűzőállomáson egész nyáron várják az érdeklődőket!

 

 

 

 

 


 

A Fehér-tó nádrengetegeiben is végéhez közelít a madarak költési időszaka, így az Állandó Ráfordítású Gyűrűzést (CES) felváltja az ún. Actio Hungarica kutatási program. Ilyenkor a megfelelő időjárás esetén reggel és este, a hét minden napján dolgoznak Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület gyűrűzői. Csatlakozhat hozzájuk, aki kíváncsi a madárvonulás kutatását célzó munkára.

 

A madárvárta közösségi kutatószállása 10 fő befogadására alkalmas, ezen kívül sátrazásra is lehetőség van. Az épület vizesblokkal, konyhával és melegvizes zuhanyzóval felszerelt, a legközelebbi bolt 10 perc séta távolságra található. A étkezést önellátóan kell megoldani, mert csak közös főzésre van lehetőség. Programban madárgyűrűzés, terepi madármegfigyelés, madárgyűrűző vizsgára készülés, mocsári teknős monitoring van.

 

A madárvárta fő célja a madárgyűrűzés, amely során heti váltásban dolgoznak a gyűrűzők. A munka a reggeli és esti órákban folyik, napközben pihenésre és terepi madármegfigyelésre egyaránt lehetőség van. A gyűrűzők kíséretével a Fehér-tó belépési engedélyhez kötött területei is megtekinthetők. A programokban és a tábor életében előzetes bejelentkezéssel bárki részt vehet, nincs szükség a madárgyűrűzésben vagy madárszedésben való előzetes jártasságra. 14 éven aluli gyermeket csak szülői felügyelettel fogadnak.

 

A résztvevőktől 700 Ft/nap hozzájárulási költséget kérnek, amelyből a mosogató- és tisztálkodási szereket, toalettpapírt stb. biztosítják.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Két hétvége - két aranyérem

Két hétvége - két aranyérem

Idén januártól a Hódiák SE elnöki tisztét is betöltő Kiss Pál, egyesülete...
Lendületben az Északi elkerülő építése

Lendületben az Északi elkerülő építése

Július 8-9-i hétvégén a 47-es út felett beemelik a 4-4 db, egyenként 23,8-25,8 m közötti...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Ismét rengeteg kihagyott ziccer
Ismét rengeteg kihagyott ziccer Az NBI/B utolsó őszi fordulójában Gödön, az első félidőben eldőlt a mérkőzés. A HLKC mérlege a szezonban: 4 pont 10. hely a tabellán.
 
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban A drámai módon provokatív és átgondolt lila rámutat az eredetiségre, a leleményességre és jövőt jelképezi – utat mutat a következő évre. 
 
Legendák és hiedelmek
Legendák és hiedelmek December 13-a Szent Lúcia keresztény vértanú ünnepe. Magát Luca nevét is szokás a fényt jelentő latin lux szóval összefüggésbe hozni.
 
Húsz éves a Kerámia Szimpózium
Húsz éves a Kerámia Szimpózium December 14-én nyílik és jövő év január 28-ig tekinthető meg a XX. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium ’Jubileum’ című beszámoló kiállítása.
 
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban December 10-én kigyulladt egy szárítógép, amit a város hivatásos egységei eloltottak. Két típusnál előfordul az öngyulladás. Önnek milyen van?
 
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház Valószínű, hogy a kormány által juttatott 24 milliárdból valósítják meg a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium impozáns fejlesztését.
 
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában Vásárhelyen is folytatódott az Országos Rendőr-főkapitányság 2015-ben indított vagyonvédelmi prevenciós programja. A vásárlás veszélyeire hívták fel a figyelmet.