BulvárAhol az igazán természetközeli élmények születnek

2017. július 6., csütörtök
 
Ahol az igazán természetközeli élmények születnek

Ezen a hétvégén, július 10-én kezdődik Szegeden a Fehér-tavi Ornitológiai Tábor (FOT) idei nyári tábora. A Fehér-tó partján működő gyűrűzőállomáson egész nyáron várják az érdeklődőket!

 

 

 

 

 


 

A Fehér-tó nádrengetegeiben is végéhez közelít a madarak költési időszaka, így az Állandó Ráfordítású Gyűrűzést (CES) felváltja az ún. Actio Hungarica kutatási program. Ilyenkor a megfelelő időjárás esetén reggel és este, a hét minden napján dolgoznak Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület gyűrűzői. Csatlakozhat hozzájuk, aki kíváncsi a madárvonulás kutatását célzó munkára.

 

A madárvárta közösségi kutatószállása 10 fő befogadására alkalmas, ezen kívül sátrazásra is lehetőség van. Az épület vizesblokkal, konyhával és melegvizes zuhanyzóval felszerelt, a legközelebbi bolt 10 perc séta távolságra található. A étkezést önellátóan kell megoldani, mert csak közös főzésre van lehetőség. Programban madárgyűrűzés, terepi madármegfigyelés, madárgyűrűző vizsgára készülés, mocsári teknős monitoring van.

 

A madárvárta fő célja a madárgyűrűzés, amely során heti váltásban dolgoznak a gyűrűzők. A munka a reggeli és esti órákban folyik, napközben pihenésre és terepi madármegfigyelésre egyaránt lehetőség van. A gyűrűzők kíséretével a Fehér-tó belépési engedélyhez kötött területei is megtekinthetők. A programokban és a tábor életében előzetes bejelentkezéssel bárki részt vehet, nincs szükség a madárgyűrűzésben vagy madárszedésben való előzetes jártasságra. 14 éven aluli gyermeket csak szülői felügyelettel fogadnak.

 

A résztvevőktől 700 Ft/nap hozzájárulási költséget kérnek, amelyből a mosogató- és tisztálkodási szereket, toalettpapírt stb. biztosítják.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Két hétvége - két aranyérem

Két hétvége - két aranyérem

Idén januártól a Hódiák SE elnöki tisztét is betöltő Kiss Pál, egyesülete...
Lendületben az Északi elkerülő építése

Lendületben az Északi elkerülő építése

Július 8-9-i hétvégén a 47-es út felett beemelik a 4-4 db, egyenként 23,8-25,8 m közötti...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere Kovács István: Ez a kitüntetés nemcsak nekem, hanem a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar minden tagjának szól.
 
Az első fecskék
Az első fecskék A tulajdonos leadta a kulcsokat és átköltözött egy  kertes házba. A Csengettyű Közben 210 lakás van, 80-90 lakó jelezte, hogy élne a minőségi otthoncserével.
 
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara A szakképzést kiemelt fontosságúnak tartja a város, ezért a Modern Városok Program keretében valamennyi intézményt felújítják, és bővítik az iskolák eszközparkját.
 
Hét éve hunyt el Olasz Sándor
Hét éve hunyt el Olasz Sándor 2011. február 21-én  meghalt Olasz Sándor, irodalomtörténész, kritikus, a Tiszatáj folyóirat főszerkesztője. A Hódmezővásárhelyen született tudós 2010-ben Pro Urbe kitüntetést kapott.
 
Égető Eszter találkozása mai diákokkal
Égető Eszter találkozása mai diákokkal Németh László Hódmezővásárhelyen töltött időszakára és a vásárhelyi élményeit is megjelenítő Égető Eszter című regényéről tartottak előadást. Képekkel.
 
Szegeden járt a Délmagyarország új tulajdonosa
Szegeden járt a Délmagyarország új tulajdonosa A látogatás időzítése talán nem véletlen, hiszen a választási kampány finisébe léptünk. Már  minden megyei lap kormányközeli vállalkozók kezébe került.
 
Lassabban terjed az influenza
Lassabban terjed az influenza A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 25%-a, 9%-uk pedig a 60 éven felüliek közül került ki. A 3-5 évesek körében volt a legmagasabb.