BulvárAhol az igazán természetközeli élmények születnek

2017. július 6., csütörtök
 
Ahol az igazán természetközeli élmények születnek

Ezen a hétvégén, július 10-én kezdődik Szegeden a Fehér-tavi Ornitológiai Tábor (FOT) idei nyári tábora. A Fehér-tó partján működő gyűrűzőállomáson egész nyáron várják az érdeklődőket!

 

 

 

 

 


 

A Fehér-tó nádrengetegeiben is végéhez közelít a madarak költési időszaka, így az Állandó Ráfordítású Gyűrűzést (CES) felváltja az ún. Actio Hungarica kutatási program. Ilyenkor a megfelelő időjárás esetén reggel és este, a hét minden napján dolgoznak Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület gyűrűzői. Csatlakozhat hozzájuk, aki kíváncsi a madárvonulás kutatását célzó munkára.

 

A madárvárta közösségi kutatószállása 10 fő befogadására alkalmas, ezen kívül sátrazásra is lehetőség van. Az épület vizesblokkal, konyhával és melegvizes zuhanyzóval felszerelt, a legközelebbi bolt 10 perc séta távolságra található. A étkezést önellátóan kell megoldani, mert csak közös főzésre van lehetőség. Programban madárgyűrűzés, terepi madármegfigyelés, madárgyűrűző vizsgára készülés, mocsári teknős monitoring van.

 

A madárvárta fő célja a madárgyűrűzés, amely során heti váltásban dolgoznak a gyűrűzők. A munka a reggeli és esti órákban folyik, napközben pihenésre és terepi madármegfigyelésre egyaránt lehetőség van. A gyűrűzők kíséretével a Fehér-tó belépési engedélyhez kötött területei is megtekinthetők. A programokban és a tábor életében előzetes bejelentkezéssel bárki részt vehet, nincs szükség a madárgyűrűzésben vagy madárszedésben való előzetes jártasságra. 14 éven aluli gyermeket csak szülői felügyelettel fogadnak.

 

A résztvevőktől 700 Ft/nap hozzájárulási költséget kérnek, amelyből a mosogató- és tisztálkodási szereket, toalettpapírt stb. biztosítják.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Két hétvége - két aranyérem

Két hétvége - két aranyérem

Idén januártól a Hódiák SE elnöki tisztét is betöltő Kiss Pál, egyesülete...
Lendületben az Északi elkerülő építése

Lendületben az Északi elkerülő építése

Július 8-9-i hétvégén a 47-es út felett beemelik a 4-4 db, egyenként 23,8-25,8 m közötti...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Kalandtúrára fel!
Kalandtúrára fel! A vásárhelyi Hungarian Flyers Kerékpáros Klub hetedik alkalommal rendezi meg a régió egyik legérdekesebb és százakat megmozgató sportrendezvényét.
 
90 éves Lipcsei Jánosné
90 éves Lipcsei Jánosné A Béke Szálló bisztrójában dolgozott szakácsként, majd Újvároson egy kifőzdében közel 300 főre főzött, innen ment nyugdíjba.
 
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta Hatalmas tapsot kapott, miután fejsérülése után visszament a pályára. A vásárhelyi játékos a szerencsétlen esetről, állapotáról beszélt.
 
Tolvaj a strandon
Tolvaj a strandon Szerencsére idén ez az első és remélhetőleg a továbbiakban ritka bűncselekmény: strandolók meglopása a Török Sándor Strandfürdőben. 
 
Készülnek a szezonra
Készülnek a szezonra Három hét egyéni és két hét közös edzésmunka áll az NBI/B bajnokságra készülő felnőtt női kézilabda csapat mögött. Itt a szezon menetrendje!
 
Országos aláírásgyűjtés kezdődött
Országos aláírásgyűjtés kezdődött A cél az állatvédelmi törvény szigorítása. A Polgári kezdeményezéshez a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is csatlakozott.
 
Vitt mindent ami mozdítható volt
Vitt mindent ami mozdítható volt A tettes mindig visszatér a tett színhelyére - tartja a mondás. A vásárhelyi betörő ezt megduplázta. A 21 éves férfi előzetes letartóztatását kezdeményezték.