BulvárAhol az igazán természetközeli élmények születnek

2017. július 6., csütörtök
 
Ahol az igazán természetközeli élmények születnek

Ezen a hétvégén, július 10-én kezdődik Szegeden a Fehér-tavi Ornitológiai Tábor (FOT) idei nyári tábora. A Fehér-tó partján működő gyűrűzőállomáson egész nyáron várják az érdeklődőket!

 

 

 

 

 


 

A Fehér-tó nádrengetegeiben is végéhez közelít a madarak költési időszaka, így az Állandó Ráfordítású Gyűrűzést (CES) felváltja az ún. Actio Hungarica kutatási program. Ilyenkor a megfelelő időjárás esetén reggel és este, a hét minden napján dolgoznak Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület gyűrűzői. Csatlakozhat hozzájuk, aki kíváncsi a madárvonulás kutatását célzó munkára.

 

A madárvárta közösségi kutatószállása 10 fő befogadására alkalmas, ezen kívül sátrazásra is lehetőség van. Az épület vizesblokkal, konyhával és melegvizes zuhanyzóval felszerelt, a legközelebbi bolt 10 perc séta távolságra található. A étkezést önellátóan kell megoldani, mert csak közös főzésre van lehetőség. Programban madárgyűrűzés, terepi madármegfigyelés, madárgyűrűző vizsgára készülés, mocsári teknős monitoring van.

 

A madárvárta fő célja a madárgyűrűzés, amely során heti váltásban dolgoznak a gyűrűzők. A munka a reggeli és esti órákban folyik, napközben pihenésre és terepi madármegfigyelésre egyaránt lehetőség van. A gyűrűzők kíséretével a Fehér-tó belépési engedélyhez kötött területei is megtekinthetők. A programokban és a tábor életében előzetes bejelentkezéssel bárki részt vehet, nincs szükség a madárgyűrűzésben vagy madárszedésben való előzetes jártasságra. 14 éven aluli gyermeket csak szülői felügyelettel fogadnak.

 

A résztvevőktől 700 Ft/nap hozzájárulási költséget kérnek, amelyből a mosogató- és tisztálkodási szereket, toalettpapírt stb. biztosítják.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Két hétvége - két aranyérem

Két hétvége - két aranyérem

Idén januártól a Hódiák SE elnöki tisztét is betöltő Kiss Pál, egyesülete...
Lendületben az Északi elkerülő építése

Lendületben az Északi elkerülő építése

Július 8-9-i hétvégén a 47-es út felett beemelik a 4-4 db, egyenként 23,8-25,8 m közötti...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Aggodalomra nincs ok
Aggodalomra nincs ok Több ezer vásárhelyit érint a Centrum-Kábel megszűnése. A céget a UPC vette meg, amely igen kedvező ajánlattal él, sőt 2 hónapig fizetni sem kell.
 
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit A Délmagyarországnál szerda délelőtt egy értekezleten bejelentették, hogy távoznia kell a lap főszerkesztőjének és az helyettesének is.
 
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden A hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetőjének 1956-os témájú kiállításán új könyvét is bemutatta. 
 
Ismét ledől az Iván szobor
Ismét ledől az Iván szobor Idén nem lesz koszorúzás, hanem azt szeretnék, ha egy-egy szál virággal emlékezik a város az 56-os áldozatokra. Fáklyás felvonulás, fényfestés.
 
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete Shane Tusup a saját facebook oldalán méltatta a hódmezővásárhelyi rendezvényt, illetve leírta benyomásait. Az oldalnak közel 50 ezer követője van.
 
Történelemverseny az Emlékpontban
Történelemverseny az Emlékpontban Tavaly 60 diák, idén négy csapat 14 diák nevezett be a hódmezővásárhelyi Emlékpont 1956-os történelemversenyére. Képekkel!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."