GazdaságA vásárhelyi városi vonal kiépítésének finanszírozása még rejtély

2017. július 6., csütörtök
 
A vásárhelyi városi vonal kiépítésének finanszírozása még rejtély

74,6 milliárd forintos elővárosi és vasúti közlekedésfejlesztési projektről döntött a kormány- mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

 

 

 

 

 


A részletekre térve elmondta, Szeged-Szabadka között gyorsvasút megépítése a cél. Nemzetstratégiai szempont, hogy a vajdasági polgárok 40 perc alatt eljussanak Szegedre.

 

A projekt részeként Szeged és Makó között elővárosi vasúti közlekedés kialakítását is tervezik.

Továbbá az előirányzott 74,6 milliárdból Békéscsaba-Szeged vonal korszerűsítését tűzték ki célul, és Hódmezővásárhely és Szeged között villamosvasút, elővárosi vasút megépítésére lesz lehetőség.

Mint látható a Dél-Alföld teljes vasúti korszerűsítésért célozza a program - foglalta össze Lázár János, csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 

Mint arról a Vásárhelyi Hírekben írtunk, június 27-én a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő kiírta a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő villamosvasút kiépítéséről szóló tendert, pontosabban a Szeged – Hódmezővásárhely vonalszakasz nagyvasúti munkák tervezési és kivitelezési feladatainak ellátására. A kiírás többek között összesen 30 vágánykilométer megépítésére és a kijelölt szakaszokon második vágánnyal bővítésére, 29 csoport kitérő beépítése, vagy cseréje: Szeged-Rókus elágazás, Baktó elágazás, Algyő állomást, Sártó elágazás, Kopáncs forgalmi kitérő állomás, Hódmezővásárhely-Népkert állomás. A tenderben az Algyői híd felújítása is szerepel. Az ajánlattevők augusztusig jelentkezhetnek a pályarekonstrukciós közbeszerzésre. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. egyelőre a két várost összekötő vasúti pálya bővítéséhez keres kivitelezőket.

 

Az ma még rejtély, hogy Hódmezővásárhelyen belül ki állja a villamos vonalának építési költségeit. Az összesen 5 megálló és a végállomás megépítése, a közművek áthelyezése, sínek lefektetése és még számtalan építési munkálat még hozzávetőleges költségszámítása sem ismert.  

 

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ahol az igazán természetközeli élmények születnek

Ahol az igazán természetközeli élmények...

Ezen a hétvégén, július 10-én kezdődik a Fehér-tavi Ornitológiai Tábor idei nyári...
Lendületben az Északi elkerülő építése

Lendületben az Északi elkerülő építése

Július 8-9-i hétvégén a 47-es út felett beemelik a 4-4 db, egyenként 23,8-25,8 m közötti...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Panelből kertes házba
Panelből kertes házba Egyre nő azok száma, akik reggel madárcsicsergésre szeretnének ébredni. A héten már a 10. Csengettyű közi lakóval írták alá a csere- szerződést.
 
Az ágyból ugrasztották ki a betörőt
Az ágyból ugrasztották ki a betörőt 48 órán belül elfogták a hódmezővásárhelyi rendőrök azt a gyulai férfit, aki három kertvárosi lakóházba tört be egyetlen délelőtt. Videóval.
 
Országos kémiaverseny vásárhelyi sikerekkel
Országos kémiaverseny vásárhelyi sikerekkel  19. alkalommal rendezték a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában, a Hevesy György Kárpát-medencei kémiaversenyt.
 
Katolicizmus és kommunizmus között - Könyv Vásárhely egyháztörténetéről
Katolicizmus és kommunizmus között - Könyv Vásárhely egyháztörténetéről

A kommunizmus áldozatainak emléknapjához kapcsolódó programsorozatot az Emlékpontban február 20-án este könyvbemutatóval kezdődött. Képekkel.

 

 

 
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere
Elismerést kapott a Helyőrségi Zenekar karmestere Kovács István: Ez a kitüntetés nemcsak nekem, hanem a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar minden tagjának szól.
 
Az első fecskék
Az első fecskék A tulajdonos leadta a kulcsokat és átköltözött egy  kertes házba. A Csengettyű Közben 210 lakás van, 80-90 lakó jelezte, hogy élne a minőségi otthoncserével.
 
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara
Beszámoló ülést tartott az Iparkamara A szakképzést kiemelt fontosságúnak tartja a város, ezért a Modern Városok Program keretében valamennyi intézményt felújítják, és bővítik az iskolák eszközparkját.