GazdaságA vásárhelyi városi vonal kiépítésének finanszírozása még rejtély

2017. július 6., csütörtök
 
A vásárhelyi városi vonal kiépítésének finanszírozása még rejtély

74,6 milliárd forintos elővárosi és vasúti közlekedésfejlesztési projektről döntött a kormány- mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

 

 

 

 

 


A részletekre térve elmondta, Szeged-Szabadka között gyorsvasút megépítése a cél. Nemzetstratégiai szempont, hogy a vajdasági polgárok 40 perc alatt eljussanak Szegedre.

 

A projekt részeként Szeged és Makó között elővárosi vasúti közlekedés kialakítását is tervezik.

Továbbá az előirányzott 74,6 milliárdból Békéscsaba-Szeged vonal korszerűsítését tűzték ki célul, és Hódmezővásárhely és Szeged között villamosvasút, elővárosi vasút megépítésére lesz lehetőség.

Mint látható a Dél-Alföld teljes vasúti korszerűsítésért célozza a program - foglalta össze Lázár János, csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 

Mint arról a Vásárhelyi Hírekben írtunk, június 27-én a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő kiírta a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő villamosvasút kiépítéséről szóló tendert, pontosabban a Szeged – Hódmezővásárhely vonalszakasz nagyvasúti munkák tervezési és kivitelezési feladatainak ellátására. A kiírás többek között összesen 30 vágánykilométer megépítésére és a kijelölt szakaszokon második vágánnyal bővítésére, 29 csoport kitérő beépítése, vagy cseréje: Szeged-Rókus elágazás, Baktó elágazás, Algyő állomást, Sártó elágazás, Kopáncs forgalmi kitérő állomás, Hódmezővásárhely-Népkert állomás. A tenderben az Algyői híd felújítása is szerepel. Az ajánlattevők augusztusig jelentkezhetnek a pályarekonstrukciós közbeszerzésre. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. egyelőre a két várost összekötő vasúti pálya bővítéséhez keres kivitelezőket.

 

Az ma még rejtély, hogy Hódmezővásárhelyen belül ki állja a villamos vonalának építési költségeit. Az összesen 5 megálló és a végállomás megépítése, a közművek áthelyezése, sínek lefektetése és még számtalan építési munkálat még hozzávetőleges költségszámítása sem ismert.  

 

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ahol az igazán természetközeli élmények születnek

Ahol az igazán természetközeli élmények...

Ezen a hétvégén, július 10-én kezdődik a Fehér-tavi Ornitológiai Tábor idei nyári...
Lendületben az Északi elkerülő építése

Lendületben az Északi elkerülő építése

Július 8-9-i hétvégén a 47-es út felett beemelik a 4-4 db, egyenként 23,8-25,8 m közötti...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Aggodalomra nincs ok
Aggodalomra nincs ok Több ezer vásárhelyit érint a Centrum-Kábel megszűnése. A céget a UPC vette meg, amely igen kedvező ajánlattal él, sőt 2 hónapig fizetni sem kell.
 
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit
Kirúgták a Délmagyarország sajtószakmai vezetőit A Délmagyarországnál szerda délelőtt egy értekezleten bejelentették, hogy távoznia kell a lap főszerkesztőjének és az helyettesének is.
 
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden
Miklós Péter tablókiállítása Szegeden A hódmezővásárhelyi Emlékpont intézményvezetőjének 1956-os témájú kiállításán új könyvét is bemutatta. 
 
Ismét ledől az Iván szobor
Ismét ledől az Iván szobor Idén nem lesz koszorúzás, hanem azt szeretnék, ha egy-egy szál virággal emlékezik a város az 56-os áldozatokra. Fáklyás felvonulás, fényfestés.
 
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete
A Hód Kupa Úszóverseny utóélete Shane Tusup a saját facebook oldalán méltatta a hódmezővásárhelyi rendezvényt, illetve leírta benyomásait. Az oldalnak közel 50 ezer követője van.
 
Történelemverseny az Emlékpontban
Történelemverseny az Emlékpontban Tavaly 60 diák, idén négy csapat 14 diák nevezett be a hódmezővásárhelyi Emlékpont 1956-os történelemversenyére. Képekkel!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2017.41.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."