GazdaságA vásárhelyi városi vonal kiépítésének finanszírozása még rejtély

2017. július 6., csütörtök
 
A vásárhelyi városi vonal kiépítésének finanszírozása még rejtély

74,6 milliárd forintos elővárosi és vasúti közlekedésfejlesztési projektről döntött a kormány- mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

 

 

 

 

 


A részletekre térve elmondta, Szeged-Szabadka között gyorsvasút megépítése a cél. Nemzetstratégiai szempont, hogy a vajdasági polgárok 40 perc alatt eljussanak Szegedre.

 

A projekt részeként Szeged és Makó között elővárosi vasúti közlekedés kialakítását is tervezik.

Továbbá az előirányzott 74,6 milliárdból Békéscsaba-Szeged vonal korszerűsítését tűzték ki célul, és Hódmezővásárhely és Szeged között villamosvasút, elővárosi vasút megépítésére lesz lehetőség.

Mint látható a Dél-Alföld teljes vasúti korszerűsítésért célozza a program - foglalta össze Lázár János, csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 

Mint arról a Vásárhelyi Hírekben írtunk, június 27-én a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő kiírta a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő villamosvasút kiépítéséről szóló tendert, pontosabban a Szeged – Hódmezővásárhely vonalszakasz nagyvasúti munkák tervezési és kivitelezési feladatainak ellátására. A kiírás többek között összesen 30 vágánykilométer megépítésére és a kijelölt szakaszokon második vágánnyal bővítésére, 29 csoport kitérő beépítése, vagy cseréje: Szeged-Rókus elágazás, Baktó elágazás, Algyő állomást, Sártó elágazás, Kopáncs forgalmi kitérő állomás, Hódmezővásárhely-Népkert állomás. A tenderben az Algyői híd felújítása is szerepel. Az ajánlattevők augusztusig jelentkezhetnek a pályarekonstrukciós közbeszerzésre. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. egyelőre a két várost összekötő vasúti pálya bővítéséhez keres kivitelezőket.

 

Az ma még rejtély, hogy Hódmezővásárhelyen belül ki állja a villamos vonalának építési költségeit. Az összesen 5 megálló és a végállomás megépítése, a közművek áthelyezése, sínek lefektetése és még számtalan építési munkálat még hozzávetőleges költségszámítása sem ismert.  

 

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ahol az igazán természetközeli élmények születnek

Ahol az igazán természetközeli élmények...

Ezen a hétvégén, július 10-én kezdődik a Fehér-tavi Ornitológiai Tábor idei nyári...
Lendületben az Északi elkerülő építése

Lendületben az Északi elkerülő építése

Július 8-9-i hétvégén a 47-es út felett beemelik a 4-4 db, egyenként 23,8-25,8 m közötti...
 

És ezt már olvasta?

A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét
A lőtéren ellenőrizték a rajok felkészültségi szintjét Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi bázisán megalakított Zászlóalj Harccsoport gyakorlatozott.
 
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt
Útlevél ellenőrzéskor át akarta verni a határőrt Nem volt elég a honosítással kapott kettős állampolgárság, magyar útlevelet is akart szerezni, egészen fifikás módon. Börtön lett a vége.
 
Fürdési tilalom a Mártély holtágon
Fürdési tilalom a Mártély holtágon Rossz hír, pláne mivel a következő napokban igazi nyaraló időt prognosztizál a meteorológia, hogy alig két hét után, ismét kikerült a fürödni tilos tábla a Mártélyi szabadstrandra.
 
Súlyos baleset Vásárhely közelében
Súlyos baleset Vásárhely közelében

Július 18-án a kora délutáni órákban baleset történt a 45-ös főút Szentes és Hódmezővásárhely közötti szakaszán.

 
Vásárhelyi betörők rendőrkézen
Vásárhelyi betörők rendőrkézen Néhány nap alatt egy, a városban történt lakásbetörést derítettek fel a hódmezővásárhelyi rendőrök. A bűncselekménnyel kapcsolatba 3 férfit előállítottak.
 
90 éves Lantos László Imre
90 éves Lantos László Imre A Volánnál  tehertaxisként dolgozott, majd személyi taxisként ment nyugdíjba.
 
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden
Ifjú Állatbarátok Tábora Szegeden A szegedi Állatvédelmi Kontaktpontjában nyári tábort szervez az Országos Állatvédelmi Alapítvány 6-12 év közötti gyermekek jelentkezését várják.