GazdaságA vásárhelyi városi vonal kiépítésének finanszírozása még rejtély

2017. július 6., csütörtök
 
A vásárhelyi városi vonal kiépítésének finanszírozása még rejtély

74,6 milliárd forintos elővárosi és vasúti közlekedésfejlesztési projektről döntött a kormány- mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

 

 

 

 

 


A részletekre térve elmondta, Szeged-Szabadka között gyorsvasút megépítése a cél. Nemzetstratégiai szempont, hogy a vajdasági polgárok 40 perc alatt eljussanak Szegedre.

 

A projekt részeként Szeged és Makó között elővárosi vasúti közlekedés kialakítását is tervezik.

Továbbá az előirányzott 74,6 milliárdból Békéscsaba-Szeged vonal korszerűsítését tűzték ki célul, és Hódmezővásárhely és Szeged között villamosvasút, elővárosi vasút megépítésére lesz lehetőség.

Mint látható a Dél-Alföld teljes vasúti korszerűsítésért célozza a program - foglalta össze Lázár János, csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 

Mint arról a Vásárhelyi Hírekben írtunk, június 27-én a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő kiírta a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő villamosvasút kiépítéséről szóló tendert, pontosabban a Szeged – Hódmezővásárhely vonalszakasz nagyvasúti munkák tervezési és kivitelezési feladatainak ellátására. A kiírás többek között összesen 30 vágánykilométer megépítésére és a kijelölt szakaszokon második vágánnyal bővítésére, 29 csoport kitérő beépítése, vagy cseréje: Szeged-Rókus elágazás, Baktó elágazás, Algyő állomást, Sártó elágazás, Kopáncs forgalmi kitérő állomás, Hódmezővásárhely-Népkert állomás. A tenderben az Algyői híd felújítása is szerepel. Az ajánlattevők augusztusig jelentkezhetnek a pályarekonstrukciós közbeszerzésre. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. egyelőre a két várost összekötő vasúti pálya bővítéséhez keres kivitelezőket.

 

Az ma még rejtély, hogy Hódmezővásárhelyen belül ki állja a villamos vonalának építési költségeit. Az összesen 5 megálló és a végállomás megépítése, a közművek áthelyezése, sínek lefektetése és még számtalan építési munkálat még hozzávetőleges költségszámítása sem ismert.  

 

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ahol az igazán természetközeli élmények születnek

Ahol az igazán természetközeli élmények...

Ezen a hétvégén, július 10-én kezdődik a Fehér-tavi Ornitológiai Tábor idei nyári...
Lendületben az Északi elkerülő építése

Lendületben az Északi elkerülő építése

Július 8-9-i hétvégén a 47-es út felett beemelik a 4-4 db, egyenként 23,8-25,8 m közötti...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Kalandtúrára fel!
Kalandtúrára fel! A vásárhelyi Hungarian Flyers Kerékpáros Klub hetedik alkalommal rendezi meg a régió egyik legérdekesebb és százakat megmozgató sportrendezvényét.
 
90 éves Lipcsei Jánosné
90 éves Lipcsei Jánosné A Béke Szálló bisztrójában dolgozott szakácsként, majd Újvároson egy kifőzdében közel 300 főre főzött, innen ment nyugdíjba.
 
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta
Kecskés Ákos vérző fejjel is folytatta Hatalmas tapsot kapott, miután fejsérülése után visszament a pályára. A vásárhelyi játékos a szerencsétlen esetről, állapotáról beszélt.
 
Tolvaj a strandon
Tolvaj a strandon Szerencsére idén ez az első és remélhetőleg a továbbiakban ritka bűncselekmény: strandolók meglopása a Török Sándor Strandfürdőben. 
 
Készülnek a szezonra
Készülnek a szezonra Három hét egyéni és két hét közös edzésmunka áll az NBI/B bajnokságra készülő felnőtt női kézilabda csapat mögött. Itt a szezon menetrendje!
 
Országos aláírásgyűjtés kezdődött
Országos aláírásgyűjtés kezdődött A cél az állatvédelmi törvény szigorítása. A Polgári kezdeményezéshez a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is csatlakozott.
 
Vitt mindent ami mozdítható volt
Vitt mindent ami mozdítható volt A tettes mindig visszatér a tett színhelyére - tartja a mondás. A vásárhelyi betörő ezt megduplázta. A 21 éves férfi előzetes letartóztatását kezdeményezték.