GazdaságA vásárhelyi városi vonal kiépítésének finanszírozása még rejtély

2017. július 6., csütörtök
 
A vásárhelyi városi vonal kiépítésének finanszírozása még rejtély

74,6 milliárd forintos elővárosi és vasúti közlekedésfejlesztési projektről döntött a kormány- mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

 

 

 

 

 


A részletekre térve elmondta, Szeged-Szabadka között gyorsvasút megépítése a cél. Nemzetstratégiai szempont, hogy a vajdasági polgárok 40 perc alatt eljussanak Szegedre.

 

A projekt részeként Szeged és Makó között elővárosi vasúti közlekedés kialakítását is tervezik.

Továbbá az előirányzott 74,6 milliárdból Békéscsaba-Szeged vonal korszerűsítését tűzték ki célul, és Hódmezővásárhely és Szeged között villamosvasút, elővárosi vasút megépítésére lesz lehetőség.

Mint látható a Dél-Alföld teljes vasúti korszerűsítésért célozza a program - foglalta össze Lázár János, csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 

Mint arról a Vásárhelyi Hírekben írtunk, június 27-én a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő kiírta a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő villamosvasút kiépítéséről szóló tendert, pontosabban a Szeged – Hódmezővásárhely vonalszakasz nagyvasúti munkák tervezési és kivitelezési feladatainak ellátására. A kiírás többek között összesen 30 vágánykilométer megépítésére és a kijelölt szakaszokon második vágánnyal bővítésére, 29 csoport kitérő beépítése, vagy cseréje: Szeged-Rókus elágazás, Baktó elágazás, Algyő állomást, Sártó elágazás, Kopáncs forgalmi kitérő állomás, Hódmezővásárhely-Népkert állomás. A tenderben az Algyői híd felújítása is szerepel. Az ajánlattevők augusztusig jelentkezhetnek a pályarekonstrukciós közbeszerzésre. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. egyelőre a két várost összekötő vasúti pálya bővítéséhez keres kivitelezőket.

 

Az ma még rejtély, hogy Hódmezővásárhelyen belül ki állja a villamos vonalának építési költségeit. Az összesen 5 megálló és a végállomás megépítése, a közművek áthelyezése, sínek lefektetése és még számtalan építési munkálat még hozzávetőleges költségszámítása sem ismert.  

 

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ahol az igazán természetközeli élmények születnek

Ahol az igazán természetközeli élmények...

Ezen a hétvégén, július 10-én kezdődik a Fehér-tavi Ornitológiai Tábor idei nyári...
Lendületben az Északi elkerülő építése

Lendületben az Északi elkerülő építése

Július 8-9-i hétvégén a 47-es út felett beemelik a 4-4 db, egyenként 23,8-25,8 m közötti...
 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Ismét rengeteg kihagyott ziccer
Ismét rengeteg kihagyott ziccer Az NBI/B utolsó őszi fordulójában Gödön, az első félidőben eldőlt a mérkőzés. A HLKC mérlege a szezonban: 4 pont 10. hely a tabellán.
 
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban
Prince, Bowie, Jimi Hendrix kedvence az Év színe 2018-ban A drámai módon provokatív és átgondolt lila rámutat az eredetiségre, a leleményességre és jövőt jelképezi – utat mutat a következő évre. 
 
Legendák és hiedelmek
Legendák és hiedelmek December 13-a Szent Lúcia keresztény vértanú ünnepe. Magát Luca nevét is szokás a fényt jelentő latin lux szóval összefüggésbe hozni.
 
Húsz éves a Kerámia Szimpózium
Húsz éves a Kerámia Szimpózium December 14-én nyílik és jövő év január 28-ig tekinthető meg a XX. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium ’Jubileum’ című beszámoló kiállítása.
 
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban
Szárítógép égett egy vásárhelyi családi házban December 10-én kigyulladt egy szárítógép, amit a város hivatásos egységei eloltottak. Két típusnál előfordul az öngyulladás. Önnek milyen van?
 
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház
Jelentős támogatást kapott a Református Egyház Valószínű, hogy a kormány által juttatott 24 milliárdból valósítják meg a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium impozáns fejlesztését.
 
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában
Mire vigyázzunk a vásárlás forgatagában Vásárhelyen is folytatódott az Országos Rendőr-főkapitányság 2015-ben indított vagyonvédelmi prevenciós programja. A vásárlás veszélyeire hívták fel a figyelmet.